Teraz jest 10 wrz 2025, 05:03

Ten tematjest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 2422 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32 ... 173  Następna strona
Znowu bez podwyżek... 
Autor Treść postu
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA09 gru 2015, 19:05

POSTY        13
Post Re: Znowu bez podwyżek...
Herbatnick                    

Ja akurat mam ten "fart :wysmiewacz: ", że jestem w grupie najmniej zarabiających. Więc czekam...
No u nas na zająca nic nie będzie, bo niby wtedy będą bogatsze wczasy pod gruchą.

...pod warunkiem, że nie zapomnisz i złożyć w terminie regulaminowym oświadczenie o dochodach, herbatnicku.  czytaj=--===

11 mar 2016, 21:01
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA27 sty 2013, 06:22

POSTY        14
To jest już przegięcie 3 podwyżka pod rząd dla najmniej zarabiających i ja kolejny raz (chyba ostatni) się łapię. To chore, że po 8 latach pracy będę zarabiać  w końcu 2500 brutto, a nowo przyjęty 2100 brutto i teraz on będzie najmniej zarabiający? Pytanie co z ludźmi którzy np od 8 lat mają 2500 brutto. Czy wszyscy równają do 2500? Czy się stoi czy się leży to 2500 się należy? Zaangażowanie? Profesjonalizm? Odpowiedzialność? Dajcie spokój niech ktoś zacznie myśleć nad polityką płacową tej instytucji.

12 mar 2016, 22:22
Zaawansowany

REJESTRACJA08 kwi 2014, 06:40

POSTY        99
A widzieliście ile ofert pracy wypuściła teraz IS W-w? Czy dalej jest jakaś rotacja? Nie zauważyłam ostatnio.

13 mar 2016, 20:46
Zaawansowany

REJESTRACJA13 mar 2015, 19:46

POSTY        99

LOKALIZACJAZachodniopomorskie
Niech "władza" dalej myśli, że urzędnicy skarbowi nie są potrzebni, przecież pobór podatków zrobi się sam (na pewno przy pomocy SSP). Skoro byle kto może przyjść z ulicy i usiąść w US, to ja serdecznie zapraszam. Nie raz widziałem wielkie zdziwienie, kiedy po kilku dniach nowi pracownicy robili wielkie oczy "że tego jest aż tyle do zrobienia". Tak, pracy jest bardzo dużo, na nieszczęście jest to praca pod mierniki, zapominamy o rzeczach istotnych a zajmujemy się pierdołami.

Podwyżki? jakie podwyżki, podatnicy najchęniej widzeli by nas na bruku. Pozdrawiam, życząc siły w dalszej akcji PIT.

sorry, jakiej akcji, systemy już robią wszystko za nas, wystarczy tylko kliknąc enter...

13 mar 2016, 21:55

REJESTRACJA25 sty 2016, 18:09

POSTY        3
Płace skarbowcom zamroziła Zyta Gilowska - wicepremier w rządzie PiS. Podwyżek ani waloryzacji nie było dla zdecydowanej większości skarbowców przez osiem lat rządów PO. Do władzy wróciło PiS, a zamrożenie wynagrodzeń pracowników skarbowości wydaje się, że kontynuowane będzie dalej i to pomimo dużych oczekiwań odnośnie zdecydowanego poprawienia efektywności opodatkowania obywateli.

13 mar 2016, 23:16
Specjalista
Własny awatar

REJESTRACJA23 paź 2006, 16:51

POSTY        692
korygownik                    

Płace skarbowcom zamroziła Zyta Gilowska - wicepremier w rządzie PiS. Podwyżek ani waloryzacji nie było dla zdecydowanej większości skarbowców przez osiem lat rządów PO. Do władzy wróciło PiS, a zamrożenie wynagrodzeń pracowników skarbowości wydaje się, że kontynuowane będzie dalej i to pomimo dużych oczekiwań odnośnie zdecydowanego poprawienia efektywności opodatkowania obywateli.

to jest niestety niepodważalny fakt...

14 mar 2016, 05:58
Specjalista

REJESTRACJA23 paź 2006, 14:46

POSTY        315
Ostatnie podwyżki jakie pamiętam były w 2008 roku zapisane w ustawie budżetowej jeszcze przez PiS. I wtedy też szykowana była ustawa o KAS z minimalnym wynagrodzeniem 3 x najniższa krajowa. Ten fakt też jest niepodważalny. Mam nadzieję, że temat wróci.

14 mar 2016, 07:54
Specjalista

REJESTRACJA29 lis 2010, 20:44

POSTY        303
Faktem jest, że jeśli po wejściu KAS będą jakieś podwyżki to dostaną je tylko funkcjonariusze. Dla zwykłych pracowników nie będzie nic. Jak zwykle.

14 mar 2016, 08:26
Znawca

REJESTRACJA23 paź 2006, 14:43

POSTY        252
Myślę, że większość skarbowców i jakaś część ich rodzin głosowała na PiS, z różnych względów,
ale i w nadziei na wprowadzenie w życie KAS wg projektu z 2007 roku. Miało nam być troszkę lepiej,
a widać że tego lepiej dla nas nie będzie. To między innymi dzięki naszym głosom Pis jest u władzy,
ale o nas jakoś się nie troszczy, bo i nic nie robimy sami, nie wspominając już o naszych ZZ.

14 mar 2016, 11:11
Specjalista

REJESTRACJA09 gru 2015, 14:56

POSTY        547
A na zająca coś dostaniecie drodzy koledzy i koleżanki? jakieś słuchy chodzą?

I proponuję zmianę nazwy forum na SKARBONKI, bo na nas się tylko oszczędza.

14 mar 2016, 12:38
Amator

REJESTRACJA08 gru 2015, 07:52

POSTY        25
U nas o zajączku nic nie słychać...
Zastanawiamy się też czy w ogóle będzie coś o nagrodach. Ogólnie słabo to wszystko wygląda.

Ale co będziemy się przejmować bzdurami. Przecież to mierniki są ważne, a nie kasa :P

Wolontariat dobra rzecz ;)

14 mar 2016, 16:46
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA29 gru 2008, 07:52

POSTY        153
Normalnie kolejni górnicy. A na zajączka coś będzie? Nagroda będzie? Ludzie przecież to zależy od ad. 1 związków zawodowych lub przedstawiciela załogi, 2. Od oszczędności (ilości chorobowego). Czego jeszcze piętnastki? Nagrody za przychodzenie do pracy? Sam nie jestem mega zadowolony z pracy w US, jednak każdy może sobie dorobić i jeśli jest taki wspaniały to nie będzie z tym problemu. Róbcie szkolenia!

14 mar 2016, 17:04
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA06 gru 2007, 14:28

POSTY        10
Grisza00                    

Normalnie kolejni górnicy. A na zajączka coś będzie? Nagroda będzie? Ludzie przecież to zależy od ad. 1 związków zawodowych lub przedstawiciela załogi, 2. Od oszczędności (ilości chorobowego). Czego jeszcze piętnastki? Nagrody za przychodzenie do pracy? Sam nie jestem mega zadowolony z pracy w US, jednak każdy może sobie dorobić i jeśli jest taki wspaniały to nie będzie z tym problemu. Róbcie szkolenia!

Gdzie dorobić, jak dorobić. Na wszystko trzeba mieć zgodę góry. U nas szkolenia prowadzi się w ramach wynagrodzenia podstawowego niezależnie kogo szkolisz. Dorobić obecnie to można sie garba i siwizny. Kasy niestety nie pozostają marzenia o wygranej w lotto. :P Pozdrawiam

14 mar 2016, 19:49
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA07 gru 2015, 07:06

POSTY        13
http://wiadomosci.onet.pl/kraj/rzeczpos ... ych/fx43st

Proszę - czyli jednak będą podwyżki...I to jakie! Mniejsza z tym, że dziewiąty rok nie dla nas...

17 mar 2016, 09:13
Ten tematjest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 2422 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32 ... 173  Następna strona