Teraz jest 06 wrz 2025, 10:32

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 90 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Następna strona
SP*ED 
Autor Treść postu
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA22 paź 2009, 07:33

POSTY        72
Post Re: SP*ED
Witam. Mam problem. Liczę na waszą pomoc. Zus rozliczył podatnika i w systemie mamy PIT-11C za niego. Teraz zostały dosłane pit-11a chorobowe bo podatnik pobiera emeryture i pracuje. Przy próbie ściągnięcia jest błąd unikatowość. Zmiana okresu na 2 nie pomaga bo dalej wyświetla się unikatowość deklaracji.

03 mar 2016, 08:43
Zaawansowany

REJESTRACJA22 lis 2015, 13:49

POSTY        46
sped                    

;)
Margeritka                    

Dzisiaj wpłynęło z zusu...12.000 korekt PIT40A. Żadna aktualizacja, wgranie poprawki nie pomoże, czeka nas ręczne klikanie.
Góra milczy... szkoda słów.

Góra milczy, ponieważ same słowa nie rozwiążą problemu, ale przygotowuje wsparcie i oby zadziałało, bo inaczej czeka Państwa straszna mordęga z unieważnianiem dokumentów w POLTAX.

pozdrawiam, :)
tzw. "Góra" ;)

Droga Góro! Samo współczucie nie wystarczy, liczą się czyny ;) My tu sobie możemy wypruwać żyły, ale bez aktualizacji SPEDa to wszystko na nic.
Dokumenty pobrane do POLTAXu a mimo wszystko widzą jeszcze jako do pobrania i ani w lewo ani w prawo.
Był pisany HELP bodajże w listopadzie i do dziś cisza...
Podejrzewam że jest niechęć do aktualizacji, bo po co, skoro niedługo wszystko przejdzie na SSP i samo się będzie robiło, a pracownicy US będą tylko siedzieć i pachnieć...
Swoją drogą SSP też jest baaaaaardzo daleki od ideału... Wiele nieścisłości, wiele niezrozumiałych zadań, błędów... Komunikaty sprzeczne, anulować dokumenty, później nie anulować bo same się wgrają... Tak wiele do zrobienia, tak mało czasu - Jak to wszystko ogarnąć mając nie tylko do odrobienia zadania z SSP...
nie ma to jak POLTAX. Jak coś jest dobre to nie zmieniajmy tego ;)

03 mar 2016, 10:03
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA22 lut 2016, 14:30

POSTY        12
Szanowna/y Somebody 3mmsie--

A na czym aktualnie polega największy problem w SPED? Mogę spróbować coś podpowiedzieć.

03 mar 2016, 12:50
Amator
Własny awatar

POSTY        12
luczadoreq                    

Witam. Mam problem. Liczę na waszą pomoc. Zus rozliczył podatnika i w systemie mamy PIT-11C za niego. Teraz zostały dosłane pit-11a chorobowe bo podatnik pobiera emeryture i pracuje. Przy próbie ściągnięcia jest błąd unikatowość. Zmiana okresu na 2 nie pomaga bo dalej wyświetla się unikatowość deklaracji.

Odpowiednia poprawka jest w końcowej fazie przygotowania.

03 mar 2016, 16:05
Amator
Własny awatar

POSTY        12
Somebody                    

Witam serdecznie, mam mały problem ze SP*ED mianowicie razem z koleżanką nawet o tym nie wiedząc próbowaliśmy zweryfikować te same deklaracje PIT-11. teraz deklaracje przeszły do POLTAXU, lecz nadal widnieją na SPEDzie - nie można ich ani pobrać, bo już są w Poltaxie ani ich odrzucić ponieważ status mają SUKCES.
Ktoś może doradzić jakieś rozwiązanie?
Miał ktoś podobną sytuację u siebie ?
Pozdrawiam

Należy zastosować formatkę naprawczą.

03 mar 2016, 18:20
Amator
Własny awatar

POSTY        12
luczadoreq                    

SPED 3.2.3 umożliwi (mam nadzieję).

03 mar 2016, 18:23
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA05 sie 2009, 16:20

POSTY        253
SPED działaj nadal :) i życzę skuteczności :)

03 mar 2016, 19:49
Zaawansowany

REJESTRACJA22 lis 2015, 13:49

POSTY        46
Drogi SPED mogę prosić o więcej info odnośnie tej formatki naprawczej? Co z czym się je? Ponieważ muszę zgłosić to w tym wypadku do informatyka i pasowaloby coś więcej powiedzieć niż tylko że formatka naprawcza to zrobi  :D przede wszystkim skąd to wziąć?

05 mar 2016, 22:46
Amator
Własny awatar

POSTY        12
Somebody                    

Drogi SPED mogę prosić o więcej info odnośnie tej formatki naprawczej? Co z czym się je? Ponieważ muszę zgłosić to w tym wypadku do informatyka i pasowaloby coś więcej powiedzieć niż tylko że formatka naprawcza to zrobi  :D przede wszystkim skąd to wziąć?

Gdy SPED uruchamia użytkownik z nadanymi uprawnieniami KIERA, to w menu pojawia się dodatkowa zakładka "Formatka Naprawcza" służąca do "naprawiania" niektórych niespójności danych.
Wtedy należy podać numer CBD_ID wadliwego dokumentu i jeśli podpada on pod założenia, to jego status zostanie zamieniony na UA.

Wydaje mi się, że wielu użytkowników nie ma pełnej wiedzy o możliwościach SPED i w związku z tym przygotuję krótką "ściągawkę" o użytecznych funkcjonalnościach. Czy mógłbym ją przesłać w celu skonsultowania i fachowej oceny przez praktyków ?

06 mar 2016, 14:34
Fachowiec

REJESTRACJA16 maja 2006, 21:36

POSTY        2772

LOKALIZACJAz MEKKI

Wydaje mi się, że wielu użytkowników nie ma pełnej wiedzy o możliwościach SPED i w związku z tym przygotuję krótką "ściągawkę" o użytecznych funkcjonalnościach. Czy mógłbym ją przesłać w celu skonsultowania i fachowej oceny przez praktyków ?

Jak najbardziej proszę o przesłanie. W poniedziałek rano odpowiem po sprawdzeniu na bazie.

06 mar 2016, 15:16
Amator
Własny awatar

POSTY        12
tranqilo                    

Jak najbardziej proszę o przesłanie. W poniedziałek rano odpowiem po sprawdzeniu na bazie.

Próbuję dodać załącznik.

Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

06 mar 2016, 23:36
Fachowiec

REJESTRACJA16 maja 2006, 21:36

POSTY        2772

LOKALIZACJAz MEKKI
SPEED - ten opis to rewelacja. BAARDZO przydatny !
Dziękuję za zamieszczenie na portalu.

07 mar 2016, 08:31
Amator
Własny awatar

POSTY        12
tranqilo                    

SPEED - ten opis to rewelacja. BAARDZO przydatny !
Dziękuję za zamieszczenie na portalu.

A co można w nim poprawić ? Dodać ? Usunąć ?
Chciałbym go rozesłać razem z najbliższym wydaniem SPED, bo chyba nie wszyscy korzystają z portalu.

Mam jeszcze skrypt zastępujący raport "monitorowanie e-deklaracji", bardzo niewydajny w niektórych US.

07 mar 2016, 08:38
Specjalista

REJESTRACJA24 paź 2006, 19:15

POSTY        570
sped                    

A co można w nim poprawić ? Dodać ? Usunąć ?

Możliwe jest rozszerzenie pola UWAGI? Np.: do 70 znaków? Często w urzędzie wykorzystujemy do opisania podejmowanych czynności, a obecnie konieczne jest wejście w dane pole, żeby cały opis był widoczny (ALT+F12).

07 mar 2016, 17:58
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 90 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Następna strona