Teraz jest 06 wrz 2025, 14:28

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 90 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Następna strona
SP*ED 
Autor Treść postu
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA12 mar 2010, 14:22

POSTY        39
Post Re: SP*ED
Bardzo mi się to podoba. W kraju jest ok 400 urzędów. W każdym teraz siedzą ludzie i myślą co ten skrypt robi i przede wszystkim co MY mamy robić. Jak zwykle brak instrukcji co pracownik ma zrobić. Informatyk dostanie instrukcje jak skrypt wykonać, ale co z niego wynika to już nikt "na dole" nie wie.

23 lut 2016, 10:11
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA22 lut 2016, 14:30

POSTY        12
;)
Margeritka                    

Dzisiaj wpłynęło z zusu...12.000 korekt PIT40A. Żadna aktualizacja, wgranie poprawki nie pomoże, czeka nas ręczne klikanie.
Góra milczy... szkoda słów.

Góra milczy, ponieważ same słowa nie rozwiążą problemu, ale przygotowuje wsparcie i oby zadziałało, bo inaczej czeka Państwa straszna mordęga z unieważnianiem dokumentów w POLTAX.

pozdrawiam, :)
tzw. "Góra" ;)

24 lut 2016, 00:35
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA05 sie 2009, 16:20

POSTY        253
dzięki za odpowiedź :) rzeczywiście słowa nie wystarczą, ale jeśli jest prawdą, że "Góra" myśli jak rozwiązać problem, już jest wiadomością optymistyczną :) jak również to, że zauważa, iż "Państwu" , które będzie musiało ręcznie anulować błędne PIT-y należy współczuć :P tylko co dalej? to "Państwo" w związku z tym będzie zwolnione, przez "Górę" z innych prac, bądź będą przedłużone terminy na wprowadzanie prawidłowych zeznań i korektę błędnych deklaracji? :P :) Co "Góra" na to? Czy skończy się tylko na współczuciu?

24 lut 2016, 17:09
Amator

REJESTRACJA30 gru 2015, 18:30

POSTY        11
To jest dopiero popelina. My mamy do 29 lutego i 7 marca to wszystko wprowadzić, zweryfikować, zatwierdzić i tylko brakuje słów byłego ministra cyt. "..., dupa i kamieni kupa". Brawo MF.

26 lut 2016, 19:51
Znawca

REJESTRACJA05 cze 2007, 13:39

POSTY        250
W naszym US nikt nie widział skryptu na oczy. Czy są jakieś nowe wieści w tym temacie ? (w speed wisi kilka tysięcy korekt PIT-11A,40A) :mur:

29 lut 2016, 13:11
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA18 maja 2009, 07:11

POSTY        67
Nie widział ja skryptu...ani nawet o nim nie słyszał od tygodnia  :mur:

29 lut 2016, 16:52
Fachowiec

REJESTRACJA16 maja 2006, 21:36

POSTY        2772

LOKALIZACJAz MEKKI
Skrypty są już w urzędach rozsyłane mailowo do informatyków.

01 mar 2016, 13:13
Zaawansowany

REJESTRACJA13 mar 2015, 19:46

POSTY        99

LOKALIZACJAZachodniopomorskie
Witam wszystkich SPEDowców  3mmsie--
jak wam idzie zadanie wykonania roboty do 7 marca?

u mnie w małym US jest to nie do przerobienia, więc zdaje sobie sprawę, że w średnich i dużych jest jeszcze lepiej  :piwo:

o ile może być lepiej...

ja już takie zadania przyjmuje z uśmiechem na twarzy ;)

01 mar 2016, 21:07
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA22 paź 2009, 07:33

POSTY        72
7 marzec ? ja dostałem info ze 15...
Jak u was wygląda ściąganie ze speeda jeżeli np. jest małoletni który nigdy nie był odnotowany ? drukujecie pit-11 i dajecie do rejestracji czy macie uprawnienia do serca i sami to robicie ?

01 mar 2016, 22:01
Zaawansowany

REJESTRACJA13 mar 2015, 19:46

POSTY        99

LOKALIZACJAZachodniopomorskie
luczadoreq                    

7 marzec ? ja dostałem info ze 15...

skąd te info? było oficjalne pismo że do siódmego. PFR rusza 15.03 3mmsie--

luczadoreq                    

Jak u was wygląda ściąganie ze speeda jeżeli np. jest małoletni który nigdy nie był odnotowany ? drukujecie pit-11 i dajecie do rejestracji czy macie uprawnienia do serca i sami to robicie?

robie to sam, odnotowanie płatników, nowi podatnicy, wyrejestrowania - przywrócenia...

01 mar 2016, 22:26
Zaawansowany
Własny awatar

POSTY        67
Ktoś sprawdzał wyniki wykonania skryptów? U nas została połowa do ściągnięcia, ponieważ wiele jest ostrzeżeń związanych z błędami adresowymi podmiotu związanego.

Pyt. 1 Czy idzie jakoś hurtowo zaakceptować pewną partię PIT40A z etapem ZI (Zgodność danych identyfikacyjnych podmiotu związanego)? Czy zostaje ręczne akceptowanie dokument po dokumencie?

Pyt. 2 Co robicie jak w systemie jest PIT11A, którego skrypty nie dotyczą? U podatnika w PIT11A są kwoty z zasiłków a w PIT40A są kwoty z emerytur i rent. Przecież PIT11A w takim przypadku nie wolno anulować.

Bardzo proszę o pomoc.

02 mar 2016, 14:31
Amator
Własny awatar

POSTY        12
tues                    

Ktoś sprawdzał wyniki wykonania skryptów? U nas została połowa do ściągnięcia, ponieważ wiele jest ostrzeżeń związanych z błędami adresowymi podmiotu związanego.

Pyt. 1 Czy idzie jakoś hurtowo zaakceptować pewną partię PIT40A z etapem ZI (Zgodność danych identyfikacyjnych podmiotu związanego)? Czy zostaje ręczne akceptowanie dokument po dokumencie?

Pyt. 2 Co robicie jak w systemie jest PIT11A, którego skrypty nie dotyczą? U podatnika w PIT11A są kwoty z zasiłków a w PIT40A są kwoty z emerytur i rent. Przecież PIT11A w takim przypadku nie wolno anulować.

Bardzo proszę o pomoc.

ad1. Nie pomagają zmiana opcji szczegółowości weryfikacji i uwzględniania akceptowanych ostrzeżeń ?

Ostatnio edytowano 02 mar 2016, 15:53 przez sped, łącznie edytowano 1 raz

02 mar 2016, 15:52
Zaawansowany
Własny awatar

POSTY        67
Proszę o bardziej szczegółowe wyjaśnienia jak to włączyć? Mozna to zrobić  z poziomu listy dokumentów? Nie trzeba potwierdzać każdego dokumentu osobno? Pytam bo w podręczniku speeda jest mowa tylko o grupowym odrzucaniu dokumentów :/ a nie ma mowy o grupowym zatwierdzeniu dokumentów z ostrzeżeniami. Działam na SPEEDzie od niedawna :/

02 mar 2016, 16:20
Amator
Własny awatar

POSTY        12
tues                    

Proszę o bardziej szczegółowe wyjaśnienia jak to włączyć? Mozna to zrobić  z poziomu listy dokumentów? Nie trzeba potwierdzać każdego dokumentu osobno? Pytam bo w podręczniku speeda jest mowa tylko o grupowym odrzucaniu dokumentów :/ a nie ma mowy o grupowym zatwierdzeniu dokumentów z ostrzeżeniami. Działam na SPEEDzie od niedawna :/

Łatwiej będzie powiedzieć, bo są drobne niuanse, proponuję telefon 22 694 4835

Ostatnio edytowano 02 mar 2016, 16:51 przez sped, łącznie edytowano 1 raz

02 mar 2016, 16:27
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 90 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Następna strona