Czy ktoś rozumie mail o temacie Komunikat dotyczący obsługi deklaracji SD-2 i PCC-2 przekazany przez MF? Zrobiłam raport "Deklaracje względem systemu źródłowego..." wpisałam e-deklaracje i urząd skarbowy, a wywaliło mi deklaracje nie wiem czy nie z całej Polski i nie tylko e-deklaracje. Mam tego ponad 9.000 - tyle na pewno nie wpłynęło do mojego US od 01 do 12 lutego. Jak mam z tego wyłuskać PCC-2 i SD-2? Żadnych zadań nie mam. Ten system mnie rozwala.
Raport mi wyszedł tylko nie przez "Deklaracje względem systemu źródłowego..." ale przez "Deklaracje". Zresztą niepotrzebnie bo notariuszy sprawdziłam zanim przyszedł mail
12 lut 2016, 17:30
Re: SSP
Czy mieliście takie przypadki z wprowadzaniem PCC-3 do ssp, że po wprowadzeniu pojawia się status wprowadzony/zatwierdzony ,a później wywala jako błędny, tyle że wszystko jest o.k.? Ostatnio kierownik pokazał mi podgląd wprowadzonych PCC-3, że mimo iż są poprawne system je wywala i to nie jako pojedynczą deklarację, tylko 1 deklaracja jest kopiowana co najmniej 7 razy jako błędna. Kierownik robił weryfikację, ale oczywiście nie pojawia się jaki to jest błąd i po zatwierdzeniu i zapisaniu sprawa jest poprawna. Czy może tu chodzi o to, że pracownik wprowadzając PCC-3 ma później dać do akceptacji kierownikowi PCC-3?
13 lut 2016, 09:52
A kto wprowadzał korekty PIT-16A? Po wprowadzeniu umicie powiązać z wersją pierwotną?Ja tylko umiem z dokumentem technicznym a wersja pierwotna sobie wisi...Jak obsługujecie korekty PIT-16A?
13 lut 2016, 14:56
1. jak w waszych urzędach wygląda wystawianie zaświadczeń ze spadków? wystawiacie jedno zaświadczenie dla wszystkich spadkobierców czy dla każdego z osobna ?
2. A jak z wezwaniami? Idą przez szanowny program ?
15 lut 2016, 19:51
Trzeba uzupełniać udziały, więc każdy spadkobierca dostaje swoje zaświadczenie. Wezwania idą przez SSP ...
15 lut 2016, 20:08
No właśnie... zrobili kolumnę udział i znowu ludzie będą na nas psy wieszać
15 lut 2016, 20:23
działa Wam dzisiaj wystawianie zaświadczeń w ssp? u mnie nie da rady tego zrobić ... pojawia się komunikat : "Powstał błąd podczas próby wygenerowania znaku sprawy" spotkaliście się z tym? rozumiem że to błąd niezależny od nas?!
16 lut 2016, 08:07
u nas ten sam komunikat przy wystawianiu zaświadczeń SD... trzeba czekać;)
16 lut 2016, 08:26
stolik1234
działa Wam dzisiaj wystawianie zaświadczeń w ssp? u mnie nie da rady tego zrobić ... pojawia się komunikat : "Powstał błąd podczas próby wygenerowania znaku sprawy" spotkaliście się z tym? rozumiem że to błąd niezależny od nas?!
U nas to samo
16 lut 2016, 08:28
kapiszon
stolik1234
U nas to samo :zygi:
mam nadzieję, że szybko ten problem rozwiążą. Suprice ssp dostarcza nam każdego dnia
16 lut 2016, 08:36
kapiszon
stolik1234
U nas to samo :zygi:
Fajnie macie, u mnie w SZD pojawia się jeszcze komunikat "ups! przepraszamy, wystąpił nieoczekiwany błąd"
Logika zwrotu "nieoczekiwany błąd" przypomina logikę zwrotu "sprawny SSP"
16 lut 2016, 09:20
astor
No właśnie... zrobili kolumnę udział :zly1: i znowu ludzie będą na nas psy wieszać
A od kiedy przepisy pozwalają wydać jedno zaświadczenie w SD dla wielu wnioskodawców?
16 lut 2016, 09:55
Witam! Po wprowadzeniu zgłoszeń SD-Z2 pojawiają się one ze statusem "zawieszone". Należy je zweryfikować. Kto u Was dokonuje tej weryfikacji ?
16 lut 2016, 19:38
Witam! U nas dokonuje weryfikacji pracownik który wprowadza zgłoszenia do CZM.