____________________________________ "Demokracja to cztery wilki i owca głosujące o obiedzie" R.A.Heinlein
13 lut 2016, 09:33
Re: Odwołania i powołania DIS i NUS 2015 i 2016
jot_G
Kielce - podwójna zmiana
Więcej szczegółów
13 lut 2016, 13:44
Na opolszczyźnie cisza bo opracowują KAS. Są na topie. Większość czeka na zmiany. Naczelnicy - nieudacznicy cicho siedzą. Może się uchowają. Bez kadencyjnościnp. co 5 lat, dno i wodorosty.
____________________________________ "verba volant scripta manent"
13 lut 2016, 17:22
A co ze zmianami na Dolnym Śląsku? Tutaj też przydałoby się odświeżyć atmosferę! Jak do tej pory "odeszli" - oczywiście nie dobrowolnie - tylko mobbingowcy. A co z tymi co piastują te stanowiska już ponad dwadzieścia lat? Czy ankiety przeprowadzone przez Izbę to była tylko podpucha?
14 lut 2016, 17:48
marus007
Na opolszczyźnie cisza bo opracowują KAS. Są na topie. Większość czeka na zmiany. Naczelnicy - nieudacznicy cicho siedzą. Może się uchowają. Bez kadencyjnościnp. co 5 lat, dno i wodorosty.
Najdelikatniej pisząc proszę się odczepić od "wszystkich" NUS w Opolskiem. Moja NU jest akurat bardzo OK, jeśli masz problem, to napisz, który konkretnie NU jest nieudacznikiem. Dnem jest wrzucanie wszystkich do jednego wora.
15 lut 2016, 13:57
Z Marus007 nawet nie dyskutuj. Przykład obsesji na punkcie wymiany naczelników. Prawdopodobnie kulawy przykład z własnego podwórka ma skutkować odpowiedzialnością zbiorową, tj.
15 lut 2016, 14:11
Mam obsesje na punkcie kadencyjności naczelników. Wybór na zasadzie "mój jest akurat OK" jest po prostu niepoważny. Jak już pisałem wyżej - jak jest nielubiany naczelnik, urząd działa lepiej, nie chodzi o jakiekolwiek formy mobbingu. Praca to nie kółko wzajemnej adoracji, tym bardziej że za państwowe /publiczne czy jak kto woli/. Bratanie się naczelników z załogą źle się kończy.
15 lut 2016, 14:55
marus007
Mam obsesje na punkcie kadencyjności naczelników. Wybór na zasadzie "mój jest akurat OK" jest po prostu niepoważny. Jak już pisałem wyżej - jak jest nielubiany naczelnik, urząd działa lepiej, nie chodzi o jakiekolwiek formy mobbingu. Praca to nie kółko wzajemnej adoracji, tym bardziej że za państwowe /publiczne czy jak kto woli/. Bratanie się naczelników z załogą źle się kończy.
Obsesję trzeba leczyć. Co do niepoważności, mój NU jest OK, z tego powodu, iż jest merytoryczny, wymagający i rozumiejący podatki. Rozumiem, że w twojej opinii najlepszy NU, to taki który wymaga efektów i cały dzień ogląda TV i nie wie o co kaman w jego US. W mojej opinii najgorsze jest właśnie wyalienowanie się kadry kierowniczej na każdym szczeblu, czego skutki niestety na Opolszczyźnie można usłyszeć
15 lut 2016, 16:00
shoto
Niech ktoś w końcu napisze prawdę. Czarną robotę z codziennm użeraniem z podatnikami i świeceniem za ten burdel robią pracownicy urzędów skarbowych (nie kierownictwo !) , a większe kontrole pracownicy urzędów kontroli skarbowej (nie kierownictwo !). Izba skarbowa jest zbędnym reliktem, jak senat. Mając odwołania od decyzji nigdy nie poprowadzili sami postepowania, tylka jak Rzepliński z poziomu Olimpu odsyłali do ponownego rozpatrzenia (nie biorę pod uwagę umorzeń i uchyleń). Sami by się chyba posrali jakby mieli poprowadzić postępowanie, a ich zachowanie i nosy powyżej czoła ukazują ich mniemanie o sobie. Jakby brać pod uwagę ich uwagi, to chyba każde postępowanie by się przedawniło albo zakończyło umorzeniem. Konsolidacja tylko dopełniła ten syf i marazm, więc nieważne kto z kom się wymieni, bowiem baza od początku jest przegniła i zardzewiała jak w małym fiacie z lat 70-tych. howk !
Ogładą nie grzeszysz, lepiej pomyśl, ale niekoniecznie dziel się swoimi poglądami. Pozdrawiam
15 lut 2016, 17:00
Zmiana naczelnika skarbówki Opublikowano: poniedziałek, 15, luty 2016 16:15
Pełniący od 9 lat obowiązki naczelnika Urzędu Skarbowego w Wałczu Roman Gieremek został odwołany ze stanowiska. Od jutra (16 bm.) zastąpi go Marzanna Myczka z Drawska Pomorskiego. Nowego naczelnika US w Wałczu przedstawił dzisiaj p.o. dyrektora Izby Skarbowej w Szczecinie Jarosław Grzelak. - Jest to pracownik o bardzo dużym doświadczeniu - chwalił nową naczelnik J. Grzelak. - Jest przygotowana merytorycznie i zna podatki. To przede wszystkim moja decyzja, za którą biorę pełną odpowiedzialność. To właściwy człowiek na właściwym miejscu. Ta zmiana ma przynieść więcej korzyści.
15 lut 2016, 17:19
Gdyby coś takiego odważył się zrobić i powiedzieć DIS w Rzeszowie odwołując paru kierowników (naczelników) w Izbie w Rzeszowie. A tak stary układ trzyma się wyśmienicie.
15 lut 2016, 17:42
apasko
Zmiana naczelnika skarbówki Opublikowano: poniedziałek, 15, luty 2016 16:15
Pełniący od 9 lat obowiązki naczelnika Urzędu Skarbowego w Wałczu Roman Gieremek został odwołany ze stanowiska. Od jutra (16 bm.) zastąpi go Marzanna Myczka z Drawska Pomorskiego. Nowego naczelnika US w Wałczu przedstawił dzisiaj p.o. dyrektora Izby Skarbowej w Szczecinie Jarosław Grzelak. - Jest to pracownik o bardzo dużym doświadczeniu - chwalił nową naczelnik J. Grzelak. - Jest przygotowana merytorycznie i zna podatki. To przede wszystkim moja decyzja, za którą biorę pełną odpowiedzialność. To właściwy człowiek na właściwym miejscu. Ta zmiana ma przynieść więcej korzyści.