Teraz jest 10 wrz 2025, 05:24

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1098 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49 ... 79  Następna strona
SSP 
Autor Treść postu
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA10 gru 2015, 19:19

POSTY        40
Post Re: SSP
Tylko, że jak my je wydrukowaliśmy z aplikacji urzędnika to one nam automatycznie znikły i nie wiem czy nam teraz wejdą do ssp, a co najlepsze to dostaliśmy tylko w aplikacji urzędnika tylko 2 deklaracje PCC-2 od tego samego notariusza a reszta wyparowała choć notariusze twierdzą że przesłali przez rejneta i mają potwierdzenie UPO, a SD-2 też mamy tylko od 6 notariuszy a brakuje jeszcze 4 deklaracji SD-2. Normalnie w wariatkowie idzie wylądować.

10 lut 2016, 17:08
Specjalista

REJESTRACJA26 paź 2006, 07:46

POSTY        788

LOKALIZACJAEuropa Środkowa z lekką północnowschodnią aberracją
W moim us nikt nic nie wiedział, to i wydrukowaliśmy wszystkie te PCC-2,  SD-2,  PIT16A , zostały wprowadzone i gites.
A tu dzisiaj bęc, patrzę do AU na listę kwitów nie przekazanych do speda a te całe barachło zniknęło z listy już wydrukowanych i dowiaduję się, że są w systemie podwójnie: jeden papierowy drugi elektroniczny.
Nic nie poodrzucało, wtedy byłoby spox. Papierowy wbity, elektroniczny na orbicie. Gra muzyka.
A tak teraz będzie trzeba wszystkie papierowe pomordować. :zygi:

Zero informacji.  :mur:
A jak mi ktoś napisze że na stronie 297 jakiejś instrukcji, zamieszczonej na jakiejś stronie, w szóstym załączniku do nie wiadomo czego, ale za to opisanego bełkotliwym ciągiem znaków, było to dokładnie opisane, choć tylko jednym zdaniem, tylko, że się pracownikom nie chciało zapoznać z dokumentacją, to wezmę się zdenerwuję i pójdę na zwolnienie lekarskie.

10 lut 2016, 17:09
Zobacz profil WWW
Zaawansowany
Własny awatar

POSTY        40
To i tak macie dobrze, że wam się elektroniczne pojawiły chociaż, bo ja sprawdzałam o 14.30 i jeszcze noc nie mieliśmy i obawiam się, że trzeba będzie prosić notariuszy żeby jeszcze raz nam wysłali, bo nam z AU po wydrukowaniu w formie papierowej znikły bezpowrotnie. To dopiero niezły numer.

10 lut 2016, 17:16
Zawodowiec

REJESTRACJA23 sie 2009, 07:34

POSTY        3657
pkuzmiak                    

julita                    

Trudno, ale to tylko jedno kliknięcie będzie.

No właśnie nie, bo jak powiążecie PIT-16A z rozliczeniem KP to kliknięcie anuluj wywali całe rozliczenie KP i całą kartę trzeba robić od nowa.

Oj tam, będzie 8 kliknięć więcej.
Może 12?  :wacko:

Dacie radę!   3mmsie--

10 lut 2016, 17:33
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA22 wrz 2011, 11:14

POSTY        60
jakubek30                    

Witam! I jak deklaracje SD-2 i PCC-2? Pojawiły się wam w SSP? Bo my ich dalej nie widzimy. A zbliża się termin dystrybucji. Czy może je drukujecie z aplikacji urzędnika i wprowadzacie w SSP. Nie wiemy co robić. Dzwoniłam do MF wczoraj i powiedzieli ze jest im problem znany i roześlą informację do IS z instrukcją jak postępować w takim wypadku. Z tego co czytam na forum to jedna IS przesłała informacje do US, nie wiem tylko która, bo nasza IS Katowice ma w nosie pracowników US, bo my nic nie dostali i muszę się ratować  forum i przekazywać informacje kierownictwu bo tez nie wiedza co robić.

U nas pojawiły się wczoraj tylko 2 szt PCC-2 oraz SD-2, które zostały wydrukowane z Aplikacji Urzędnika i wprowadzone ręcznie. Natomiast dzisiaj w trakcie telekonferencji usłyszałam wyjaśnienie, że miały już wszystkie przemigrować do SSP. A tam gdzie ich nie widać, to należy zgłosił to do Help Desku przez RPI. Oczywiście do tej pory nic nie było widać  :mur:  dlatego poszła wiadomość do HD... na razie czekamy

10 lut 2016, 19:43
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA29 lis 2006, 17:32

POSTY        79
Pit16a były drukowane i wprowadzone do ssp.   Jak przeszła jedna z nich z AU do ssp, to została anulowana (oczywiście nie była powiązana z dokumentem tech.). Wszystko jest zgodne.

Ostatnio edytowano 10 lut 2016, 20:47 przez julita, łącznie edytowano 1 raz

10 lut 2016, 20:43
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA29 lis 2006, 17:32

POSTY        79
rychu                    

W moim us nikt nic nie wiedział, to i wydrukowaliśmy wszystkie te PCC-2,  SD-2,  PIT16A , zostały wprowadzone i gites.
A tu dzisiaj bęc, patrzę do AU na listę kwitów nie przekazanych do speda a te całe barachło zniknęło z listy już wydrukowanych i dowiaduję się, że są w systemie podwójnie: jeden papierowy drugi elektroniczny.
Nic nie poodrzucało, wtedy byłoby spox. Papierowy wbity, elektroniczny na orbicie. Gra muzyka.

A jak mi ktoś napisze że na stronie 297 jakiejś instrukcji, zamieszczonej na jakiejś stronie, w szóstym załączniku do nie wiadomo czego, ale za to opisanego bełkotliwym ciągiem znaków, było to dokładnie opisane, choć tylko jednym zdaniem, tylko, że się pracownikom nie chciało zapoznać z dokumentacją, to wezmę się zdenerwuję i pójdę na zwolnienie lekarskie.

Te wprowadzone zostawcie, a tylko anuluj te co przeszły z AU do ssp.

10 lut 2016, 20:52
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA07 gru 2015, 12:06

POSTY        7
Deklaracje PCC-2 i SD-2 pojawiły się w SSP, nareszcie...

11 lut 2016, 07:46
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA23 gru 2015, 11:51

POSTY        212
garb                    

Czy macie problem z migrowaniem dekl PCC-2 i SD-2 z Aplikacji Urzędnika do SSP? U nas wiszą te deklaracje i nie chcą "przejść" do SSP. Czy można w jakiś sposób je pobrać czy należy je wydrukować i przeklepać do SSP? Czy ktoś już może pisał helpa? Termin dystrybucji jest na jutro.

rychu                    

Witam wszystkich szczęśliwych poddanych wielkiego SSP
Oto kolejna informacja z mojej Izby:

"ostatnia informacja od eksperta biznesowego MF  dotycząca wpływu elektronicznych deklaracji do SSP (składanych przez notariuszy):
= Wszystkie PCC2 i SD-2 czekają na przetworzenie. Proces przetwarzania deklaracji jest bardzo obciążający system. Próbowaliśmy uruchomić go i przetwarza 1 dokument na minutę ale spowalnia znacznie pracę aplikacji. Jest 4000 dokumentów do przetworzenia. Jedyne rozwiązanie to przetwarzanie nocne gdzie można użyć całej mocy obliczeniowej środowiska bo użytkownicy nie pracują =.​"

1 dokument na minutę = 4 000 minut = 66,6 godziny (rozumiem, że w dzień, gdy użytkownicy perfidnie obciążają system) skoro już się pojawiły to znaczy, że w nocy jest szybciej.

Nie mogę się doczekać kiedy do SSP wejdzie VAT, CIT i PIT :D

11 lut 2016, 09:04
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA05 sie 2009, 16:20

POSTY        253
I to będzie początek, tego tragikomicznego (SSP), końca :P Taką mam nadzieję :) Bo inaczej rozłoży cały budżet i nie zostaną spełnione obietnice przedwyborcze :P z uwagi na brak wpływów budżetowych (bądź w niewystarczającej wysokości), coby spełnić te obietnice. A spowodowane to będzie tym, że wszyscy zmuszeni zostaną do poświęcania więcej czasu SSP, tym samym nie pozostanie czasu na szukanie i egzekwowanie należnych dochodów budżetowych :)

11 lut 2016, 17:02
Amator

REJESTRACJA11 lut 2016, 10:26

POSTY        12
julita                    

Te wprowadzone zostawcie, a tylko anuluj te co przeszły z AU do ssp.

A masz tą informację z jakiego źródła? Od Ekspertów z telekonferencji czy swojej Izby?

11 lut 2016, 17:30
Zaawansowany
Własny awatar

POSTY        40
Niestety muszę Was kochani rozczarować. Nasze MF nie ma zamiaru wycofać tego cudownego wynalazku jakim jest SSP, z uwagi na to, że wdrożenie tego systemu pochłonęło nie małe pieniądze i nie ma możliwości zastąpienia go innym programem. Informacja pewna pochodzi z IS z narady naczelników.

11 lut 2016, 18:44
Amator

REJESTRACJA11 lut 2016, 10:26

POSTY        12
jakubek30                    

Niestety muszę Was kochani rozczarować. Nasze MF nie ma zamiaru wycofać tego cudownego wynalazku jakim jest SSP, z uwagi na to, że wdrożenie tego systemu pochłonęło nie małe pieniądze i nie ma możliwości zastąpienia go innym programem. Informacja pewna pochodzi z IS z narady naczelników.

A coś więcej? Jakieś inne informacje usłyszałeś?

11 lut 2016, 20:26
Zaawansowany
Własny awatar

POSTY        40
Informacje, które do mnie dotarły to też, że MF nie planuje żadnych podwyżek wynagrodzeń dla pracowników, bo trzeba wdrożyć KAS, nie wycofa SSP oraz nie da pieniędzy na umowy zlecenia dla urzędów z okazji akcji PIT, gdyż jest nas wystarczająco dużo i jesteśmy w stanie sobie poradzić. I mamy się zmobilizować do pracy, gdyż szanowny Pan Minister uważa, że my nic nie robimy, tylko przychodzimy do pracy po to żeby sobie pogadać i posiedzieć sobie 8 godzin. W związku z tym mamy brać się do roboty, bo wynagrodzenie otrzymujemy za wykonaną pracę a nie za 8 godzinne przebywanie i nic nie robienie. Totalna paranoja. Taką informacje usłyszałem dziś z ust kierownika po naradzie z NUS.

11 lut 2016, 21:15
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 1098 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49 ... 79  Następna strona