Teraz jest 05 wrz 2025, 21:20

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 63 ]  idź do strony:  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona
Likwidacja urzędów skarbowych w związku z tworzeniem KAS 
Autor Treść postu
Znawca

REJESTRACJA14 kwi 2011, 18:32

POSTY        120
Post Likwidacja urzędów skarbowych w związku z tworzeniem KAS
Dzisiaj zostały rozesłane zapytania do US z IS dotyczące miernikowego obciążenia pracą.
Słyszałem, że w zespole działającym przy IS w Opolu powołanym do opracowania sieciowej struktury organizacyjnej KAS zrodziła się koncepcja, zgodnie z którą likwidacji miałyby ulec małe urzędy skarbowe (wg założeń, w których świadczy pracę mniej niż 70 pracowników). Może ktoś wypowiedzieć się w tej materii? Wie ktoś coś więcej na ten temat lub zaprzeczyć tym pogłoskom?

03 lut 2016, 10:54

REJESTRACJA26 lis 2015, 11:00

POSTY        28
Post Re: Likwidacja urzędów skarbowych w związku z tworzeniem KAS
Ja słyszałem o koncepcji, że od 01.01.2017 likwidują wszystkie US i mają powstać UAS i UCS :). Tak poważnie, to jak będzie to nikt nie wie, bo nie wiadomo jaka jest wizja organizacyjna KAS

03 lut 2016, 11:03
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA09 lis 2013, 19:40

POSTY        274
Mam jeszcze jeden pomysł dla tego zespołu z Opola - likwidacja stanowisk zastępców naczelnika w urzędach skarbowych do 100 osób. Oszczędności na płacach  murowane i całkiem spore.

03 lut 2016, 11:09
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA06 sty 2008, 12:30

POSTY        94
Zlikwidują stanowisko, a człowieka przesuną na inne bez zmiany pensji.

03 lut 2016, 11:30
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA09 lis 2013, 19:40

POSTY        274
Zgodnie z rozporządzeniem stanowiskowo płacowym zastępca naczelnika obejmujący stanowisko kierownika winien zarabiać mniej. Od tego jest dyrektor izby żeby pilnował takich rzeczy.

03 lut 2016, 11:54
Specjalista

REJESTRACJA11 maja 2007, 07:46

POSTY        440

LOKALIZACJAKujawsko-Pomorskie
marus007                    

Zgodnie z rozporządzeniem stanowiskowo płacowym zastępca naczelnika obejmujący stanowisko kierownika winien zarabiać mniej. Od tego jest dyrektor izby żeby pilnował takich rzeczy.

A gdzie to jest zapisane?
Jeżeli kwota mnożnika łapie się w widełkach to niekoniecznie.
Temat przerabiany przy konsolidacji.

03 lut 2016, 13:50
Znawca

REJESTRACJA01 lip 2010, 12:31

POSTY        118
miroslav1908                    

Dzisiaj zostały rozesłane zapytania do US z IS dotyczące miernikowego obciążenia pracą.

Coś te miernikowe obciążenie pracą szwankuje i na naszą niekorzyść - np. dane rejestracyjne ze skryptu są sporo zaniżone w porównaniu np. do danych z Poltax lub e-ORUS. Wychodzą jakieś dziwne ilości - i zastanawiam się co ja robiłem przez całe te lata - patrząc na dane ze skryptu - leżałem? Jeśli tak to krótką mam pamięć, że mi tak dobrze było  pije-===[
Chyba że Poltax i e-Orus znacząco przekłamują lub nie wszystko co robiliśmy jest istotne z punktu obciążenia pracą?

03 lut 2016, 15:01
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA05 gru 2006, 12:37

POSTY        255
miroslav1908                    

Słyszałem, że w zespole działającym przy IS w Opolu powołanym do opracowania sieciowej struktury organizacyjnej KAS zrodziła się koncepcja, zgodnie z którą likwidacji miałyby ulec małe urzędy skarbowe (wg założeń, w których świadczy pracę mniej niż 70 pracowników). Może ktoś wypowiedzieć się w tej materii? Wie ktoś coś więcej na ten temat lub zaprzeczyć tym pogłoskom?

To znaczy że np. w woj. podlaskim (nie licząc IS I US wyspecjalizowanego) na 13 urzędów zlikwidują 9?  palka--==

03 lut 2016, 15:07
Znawca

REJESTRACJA14 kwi 2011, 18:32

POSTY        120
W woj. śląskim jest 37 US, do odstrzału 6. Nie wierzę, że wszyscy dostaną propozycję pracy, a nawet jeśli, to będzie oferta "nie do odrzucenia" z przeniesieniem do miejscowości położonej kilkadziesiąt kilometrów dalej z zachowaniem dotychczasowego uposażenia, a może nawet z opcją jego obniżenia. Nie chcę szerzyć defetyzmu i siać paniki, ale podobno ta koncepcja jest w zamysłach zespołu i nie ma powodów do optymizmu.

03 lut 2016, 16:01
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA02 kwi 2008, 13:36

POSTY        42
miroslav1908                    

W woj. śląskim jest 37 US, do odstrzału 6. Nie wierzę, że wszyscy dostaną propozycję pracy, a nawet jeśli, to będzie oferta "nie do odrzucenia" z przeniesieniem do miejscowości położonej kilkadziesiąt kilometrów dalej z zachowaniem dotychczasowego uposażenia, a może nawet z opcją jego obniżenia. Nie chcę szerzyć defetyzmu i siać paniki, ale podobno ta koncepcja jest w zamysłach zespołu i nie ma powodów do optymizmu.

To nie siej paniki. To wymaga zmiany rozporządzenia wykonawczego do ustawy o izbach i urzędach skarbowych. Przeprowadzenie tego razem z reformą izb, uksów, cła i wszystkiego innego to b*rdel na dekady.
Mam nadzieję, że rządzący w porę się otrząsną, bo cały projekt KAS to jakieś połączenie radzieckiego filmu science-fiction z latającym cyrkiem Monty Pythona.

03 lut 2016, 17:34
Zawodowiec

REJESTRACJA10 lis 2006, 07:34

POSTY        3465
juron                    

To nie siej paniki. To wymaga zmiany rozporządzenia wykonawczego do ustawy o izbach i urzędach skarbowych. Przeprowadzenie tego razem z reformą izb, uksów, cła i wszystkiego innego to b*rdel na dekady.
Mam nadzieję, że rządzący w porę się otrząsną, bo cały projekt KAS to jakieś połączenie radzieckiego filmu science-fiction z latającym cyrkiem Monty Pythona.

"KAS to jakieś połączenie radzieckiego filmu science-fiction z latającym cyrkiem Monty Pythona."

Dobre!  :rotfl:
pije-===[

03 lut 2016, 17:42
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA06 sty 2008, 12:30

POSTY        94
marus007                    

Empirycznie udowodnione, że niekoniecznie :p

03 lut 2016, 17:44
Specjalista
Własny awatar

REJESTRACJA23 paź 2006, 16:51

POSTY        692
tutti                    

miroslav1908                    

Coś te miernikowe obciążenie pracą szwankuje i na naszą niekorzyść - np. dane rejestracyjne ze skryptu są sporo zaniżone w porównaniu np. do danych z Poltax lub e-ORUS. Wychodzą jakieś dziwne ilości - i zastanawiam się co ja robiłem przez całe te lata - patrząc na dane ze skryptu - leżałem? Jeśli tak to krótką mam pamięć, że mi tak dobrze było  pije-===[
Chyba że Poltax i e-Orus znacząco przekłamują lub nie wszystko co robiliśmy jest istotne z punktu obciążenia pracą?

grupa informatyków z którymi rozmawiałem stwierdziła wprost: skrypt jest byle jaki.

03 lut 2016, 19:29
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA05 sie 2009, 16:20

POSTY        253
Skrypt to jedno, a fakty drugie, ważniejsze :) nie dajcie się zwariować :) jeśli skrypt nie odzwierciedla rzeczywistych danych, to podajcie je wg "własnych rejestrów", jest taka opcja i możliwość :) rozmawiałem na ten temat z moją Izbą, i ona stwierdziła, że skoro skrypt nie odzwierciedla rzeczywistości, to powinienem je podać zgodnie z faktami i prowadzonymi rejestrami. Niestety mase kierowników/naczelników zostawia to tylko skrypt-om i godzą się z ich wynikami :( bo nie chce im się TROCHĘ popracować nad sprawozdaniem :( tylko jak zwykle, i jak każde sprawozdanie to olewają i odlewają :P  szkoda tylko, że nie zdają sobie sprawę, jakie te sprawozdania mają znaczenie dla WYŻEJ POSTAWIONYCH i jakie decyzje (często niekorzystne dla nas) na podstawie <olewanych> sprawozdań zapadają :(

03 lut 2016, 20:41
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 63 ]  idź do strony:  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona