"Od 30 lipca do 2 sierpnia polska administracja podatkowa...
Proponuję Cyperuss byś cofnął się o parę stron (tak do 97 / od postu 1448)
cyperuss
Bez komentarza.
Też tak uważam.
____________________________________ Inde datae leges, ne fortior omnia posset - Po to zostały dane prawa, aby silniejszy nie mógł wszystkiego.
Ostatnio edytowano 13 sie 2007, 06:51 przez wjawor, łącznie edytowano 1 raz
10 sie 2007, 15:01
Dla większości pracowników skarbówki (a zwłaszcza tych młodych) największym plusem KAS miały być podwyżki (dla niektórych wcześniejsze przejście na emeryturę). Skoro podwyżek raczej nie będzie, to pozostaje największy... minus: OPCJA ZEROWA! <!--coloro:#FF6666--><span style="color:#FF6666"><!--/coloro-->To jak, w tej sytuacji, cieszyć się z takiej reformy?!<!--colorc--></span><!--/colorc-->
____________________________________ Nie jesteś tym, kim myślisz, że jesteś - lecz tym, kim się stajesz, gdy myślisz kim jesteś.
Ostatnio edytowano 13 sie 2007, 06:55 przez Nadir, łącznie edytowano 1 raz
10 sie 2007, 16:48
A ja nadal czekam... Nie wiem, czy na Kasy, czy na coś innego, ale na to, kiedy w urzędzie będą pracowali profesjonaliści i ludzie, którzy chcą pracować. Zarówno "starzy" i tzw. "młodzi, zdolni i wykształceni" wg własnego mniemania, nie chcą wyrywać sobie rękawów, albo po prostu ta praca przekracza ich indywidualne możliwości. Oceniam subiektywnie, że w moim usie jest ok. 80% ludzi, którzy tej pracy nie lubią i się do niej nie nadają. I wcale się nie dziwię, że płace są takie jakie są. A teraz możecie mnie zniszczyć. :zeby:
Ostatnio edytowano 13 sie 2007, 06:56 przez Holahola, łącznie edytowano 1 raz
10 sie 2007, 17:17
Naprawdę sądzę, że nie jest teraz dobry czas na reformę skarbówki od korzeni, cieszmy się z wakacji. Ministerstwo trzyma projekty w tajemnicy, widać ma powody, a z podwyżkami to nikt nie powiedział, że skarbowcy zyskają. Dużo osób w skarbówce dobrze zarabia a reszta czy tu czy w KASie będzie zwykłymi robolami. Wszystko zależy od układu. Znacie to z własnego podwórka niedouczonych kierowników, specjalistów, którzy mają się dobrze. To ci sami ludzie będą decydować o waszych zarobkach nawet po reformie, no bo przecież nie Zyta. Poza tym żeby ktoś zyskał ktoś musi stracić czyli odpaść przy opcji zero lub załapać się tylko na etat administracyjny. Dobrym rozwiązaniem byłyby testy wiedzy i umięjętności a wtedy by się okazało kto ile kasy jest warty.
Ostatnio edytowano 13 sie 2007, 09:16 przez Irka, łącznie edytowano 1 raz
10 sie 2007, 17:51
Coś jakoś nie widziałem super oszczędności, a super bajzel tak.
____________________________________ Kardynała Richelieu sekret wam dziś zdradzę. Od przyjaciół Boże strzeż z wrogami sobie poradzę. C.T.
Ostatnio edytowano 13 sie 2007, 09:17 przez supersaper, łącznie edytowano 1 raz
10 sie 2007, 17:52
HolaHola
Oceniam subiektywnie, że w moim usie jest ok. 80% ludzi, którzy tej pracy nie lubią i się do niej nie nadają. I wcale się nie dziwię, że płace są takie jakie są. A teraz możecie mnie zniszczyć. :zeby:
Tylko 80%??? Eeeeeeee tam. To jeszcze nie tak źle. Ja znam taką jedną, która uważa, że nikt nic nie umie i nikt nic nie robi! Oprócz niej, oczywizda.
____________________________________ Nie jesteś tym, kim myślisz, że jesteś - lecz tym, kim się stajesz, gdy myślisz kim jesteś.
Ostatnio edytowano 13 sie 2007, 13:15 przez Nadir, łącznie edytowano 1 raz
11 sie 2007, 10:05
Irka
Dobrym rozwiązaniem byłyby testy wiedzy i umięjętności a wtedy by się okazało kto ile kasy jest warty.
Też tak uważam. Ale wtedy mogliby odpaść wszyscy znajomi. A czasy mamy ciekawe i mogą się przydać.
Nadir U ciebie pracuje tylko jedna pani. A u nas tylko kierownicy. Patrz, i jakoś to działa...
____________________________________ Służ panu wiernie, on ci za to pierdnie.
Ostatnio edytowano 13 sie 2007, 13:15 przez Pinero, łącznie edytowano 1 raz
11 sie 2007, 15:52
Pinero
Nadir U ciebie pracuje tylko jedna pani. A u nas tylko kierownicy. Patrz, i jakoś to działa...
To u mnie podwójnie. Bo ta pani jest... kierownicą!
11 sie 2007, 15:59
Premier zapowiedział na październik wybory, a więc możemy już zapomnieć o KAS i kasie.
____________________________________ "Moja jest racja, i to święta racja. Bo nawet jak jest twoja, to moja jest mojsza niż twojsza. Że właśnie moja racja jest racja najmojsza!" - "Dzień Świra"
Ostatnio edytowano 13 sie 2007, 13:15 przez nowa, łącznie edytowano 1 raz
11 sie 2007, 21:19
nowa
Premier zapowiedział na październik wybory, a więc możemy już zapomnieć o KAS i kasie.
Diabli z KAS'ią. Kasy szkoda.
Ostatnio edytowano 13 sie 2007, 13:16 przez Nadir, łącznie edytowano 1 raz
12 sie 2007, 06:55
Nie będzie KAS, będą wybory. W sumie to może lepiej, kto wie do czego mogło to doprowadzić, a tak przynajmniej wiemy na czym stoimy. Nie jest wesoło, ale nie ma co sie załamywać.
Ostatnio edytowano 13 sie 2007, 13:19 przez kerewa, łącznie edytowano 1 raz
13 sie 2007, 12:16
Szkoda KAS'y, myślałem, że nareszcie się coś ruszy z tym bałaganem. :/
Ostatnio edytowano 13 sie 2007, 13:20 przez xman, łącznie edytowano 1 raz
13 sie 2007, 13:10
xman
Szkoda KAS'y, myślałem, że nareszcie się coś ruszy z tym bałaganem. :/
I powstanie jeszcze większy bałagan?! :angry:
____________________________________ "Demokracja to cztery wilki i owca głosujące o obiedzie" R.A.Heinlein
13 sie 2007, 17:59
"Rząd planuje radykalne podniesienie płacy minimalnej. W przyszłym roku ma wzrosnąć o 190 zł i wynieść 1.126 zł".
Jeszcze trochę, a płaca minimalna będzie wynosić tyle, ile płace w skarbówce. A wtedy nawet ci, którzy mają jeszcze jakieś opory wyruszą do innego pracodawcy.
Ps. Chyba, że ktoś jest związany z zakładem pracy poprzez kasę zapomogowo - pożyczkową .
____________________________________ Służ panu wiernie, on ci za to pierdnie.
Ostatnio edytowano 14 sie 2007, 06:17 przez Pinero, łącznie edytowano 1 raz