Teraz jest 05 wrz 2025, 19:50

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 24 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1, 2
CEKR Centralna Ewidencja Kas Rejestrujących 
Autor Treść postu
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA28 sty 2008, 17:13

POSTY        20
Post Re: CEKR Centralna Ewidencja Kas Rejestrujących
U Kogo jeszcze nie działa CEKR ?  <_<
Niemożliwa jest aktualizacja (Czysty ekran z liczbą "2015" w lewym górny rogu... i ewidencjonowanie (wyskakuje komunikat: "Niedozwolona operacja"...
P.S.
A zapomniałem, że "loteria paragonowa" może być tego przyczyną...  :dokuczacz:

17 lis 2015, 08:37
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA21 maja 2009, 21:36

POSTY        4
U mnie był przypadek taki, że w nowo zgłoszonej kasię, w której chciałem nadać nr ewidencyjny pojawił się komunikat, że nr unikatowy tej kasy widnieje już w innej kasie (w US na drugim końcu Polski). Kiedy zadzoniłem do producenta okazało się, że faktycznie program u nich zaczął świrować i nadał dwa takie same nr unikatowe kasy. Najlepsze jest to, że w CEKR nie idzie tego obejść. Producent obiecał , że to rozwiąze we własnym zakresie. Teraz czekam

17 lis 2015, 11:56
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA22 maja 2009, 15:00

POSTY        3
Czy w 2016 r. rejestrowaliście kasy fiskalne? Jak tam z numerami, bo u mnie pierwsza rejestracja nadała nr 1/16. W latach poprzednich była to kontynuacja numerów z lat poprzednich.

10 sty 2016, 09:40
Zaawansowany

REJESTRACJA08 wrz 2009, 12:38

POSTY        59

LOKALIZACJADolny Śląsk
nina21                    

Czy w 2016 r. rejestrowaliście kasy fiskalne? Jak tam z numerami, bo u mnie pierwsza rejestracja nadała nr 1/16. W latach poprzednich była to kontynuacja numerów z lat poprzednich.

Tak, też to zauważyłam i byłam zdziwiona.

A nie wkurza was przy tworzeniu nowego dokumentu wpisywanie numeru kancelaryjnego "z palca"? Nie mogłoby to się automatycznie tworzyć jak w FISKASie?  :huh:

20 sty 2016, 12:06
Amator
Własny awatar

POSTY        20
Od piątku nie działa CEKR  :mur:
Dostępne, ale bez możliwości podglądu danych jest menu "raporty" i komunikat dla użytkownika: "Trwa ładowanie formy..." Menu "Rejestr" nie jest aktywne  :mur:
Zgłaszanie do RPI nic nie daje. Miałem telefon od koleżanki z Braniewa i u Niej jest to samo.
warmińsko-mazurskie (Elbląg)

04 lip 2016, 06:51
Amator

REJESTRACJA02 lip 2009, 10:41

POSTY        27
1. Mam pytanie: jak wykonać raport żeby były w nim ujęte wszystkie kasy w których wystąpił dany serwisant? Bo ja u siebie nie widzę takiej funkcjonalności, a dowiedziałem się, że ponoć "bez problemu da się taki raport wykonać".
U siebie mam: w menu głównym 1. rejestr i 2. raporty.
W menu rejestr 1. ewidencja, 2. aktualizacja, 3. migracja
W menu raporty 1. kasy podatnika, 2. stan kas na dzień, 3. rejestr czynności dot. kas, 4. zlikwidowane podmioty
Czy czegoś nie mam?
A sprawa dotyczy serwisanta, który działa mimo utraty uprawnień więc chcę zebrać materiał dowodowy przeciw niemu.
2. A i kolejna sprawa: jeśli ktoś miał taką sytuację to jak go ukarać (kks jaka podstawa, czy może prokurator?) i zmusić do zaprzestania takiej praktyki?
3. Czy na kasie którą ufiskalnił taki serwisant bez uprawnień podatnik może dokonywać sprzedaży? I czy mogę/nie mogę nadać numer ewidencyjny?

07 mar 2017, 09:51
Amator
Własny awatar

POSTY        20
Czy ma Ktoś pomysł jak wyciągnąć z CEKR miejsca (adresy) instalacji kas rejestrujących dla wielu Podatników (nie drukując raportu dla każdego podatnika oddzielnie)?
HelpDesk rozkłada ręce, a Autor tego "dzieła" nie zamierza takiej funkcjonalności do aplikacji wprowadzić.
Najlepiej, gdyby te dane można było pozyskać w formacie umożliwiającym prostą integrację z arkuszem kalkulacyjnym.
Z góry dzięki.

07 lis 2018, 09:52
Znawca

REJESTRACJA02 lut 2013, 17:29

POSTY        136
Nie wiem czy dobrze pamiętam, ale wydaje mi się, że da się wygenerować plik CSV (taki jak do migracji danych z CEKR do e-ORUS). A jak będziesz mieć dane w pliku csv to już sobie przefiltrujesz w excelu. We wtorek sprawdzę jakie dane zawiera ten plik i podam Ci ścieżkę krok po kroku.

Ostatnio edytowano 09 lis 2018, 17:44 przez jemiola, łącznie edytowano 1 raz

09 lis 2018, 17:32
Amator
Własny awatar

POSTY        20
jemiola                    

Nie wiem czy dobrze pamiętam, ale wydaje mi się, że da się wygenerować plik CSV (taki jak do migracji danych z CEKR do e-ORUS). A jak będziesz mieć dane w pliku csv to już sobie przefiltrujesz w excelu. We wtorek sprawdzę jakie dane zawiera ten plik i podam Ci ścieżkę krok po kroku.

Będę dźwięczny...
Taki plik jestem w stanie wygenerować dla jednego rekordu (jednego Podatnika).
Mi zależy by móc wygenerować taki plik dla wielu Podatników (najistotniejsze w tym to adresy miejsc instalacji kas).
Potrzebny mi plik zawierający następujące dane:
NIP, nr ewid., nr unikatowy, nr fabryczny, adres (miejscowość, ulica, nr domu, nr lokalu) instalacji kas.
Z tego co kojarzę udało się taki plik wygenerować, ale on nie zawierał adresów miejsc instalacji kasy tylko adresy zamieszkania bądź adresy siedziby Podatników.
Pamiętaj też, że w CEKR są nie tylko adresy DAD, RAD, ale też i CEK.
Z góry dzięki za zainteresowanie i pomoc.

09 lis 2018, 19:46
Znawca

REJESTRACJA02 lut 2013, 17:29

POSTY        136
Niestety w pliku brak jakichkolwiek danych adresowych. Po wgraniu do e-ORUS jako adres instalacji pokazuje się adres RAD podatnika. Obawiam się, że nic innego się nie da wygenerować.

15 lis 2018, 17:38
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 24 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1, 2