Teraz jest 06 wrz 2025, 12:42

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1916 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119 ... 137  Następna strona
Etyka, moralność, obyczaje 
Autor Treść postu
Zawodowiec

REJESTRACJA10 lis 2006, 07:34

POSTY        3465
Post Re: Etyka, moralność, obyczaje
Łamiąc się opłatkiem pamiętajmy o Polsce,
bo w tym kipiącym zmianami świecie nic nie jest dane na zawsze.

Zwycięstwo prawicy niech podnosi nas na duchu i daje siłę do naprawy Polski!

Rok 2015 przejdzie do historii jako rok przełomu.
Demokratyczne zwycięstwo prawicy niech podnosi nas na duchu i daje siłę do naprawy Polski.
To jest pierwsza od wielu lat Wigilia, kiedy my Chrześcijanie możemy się autentycznie cieszyć i radować.
Odzyskaliśmy szczerą wiarę, że „Jeszcze Polska nie zginęła”.

Dzisiaj, w dniu narodzenia Jezusa Chrystusa spójrzmy w przyszłość jasno
, bo ewidentnie widać, że Opatrzność nam sprzyja. Rok temu po  sfałszowanych wyborach samorządowych nadzieja na lepszą Polskę zwiotczała i w duszę wkradał się cień bezradności. Wszelkie instytucje były w rękach układu z peerelowskimi ego namaszczenia i wydawało się, że „ruskie serwery” i „zaprzyjaźnione telewizje” na długo dopilnują by wybory były tylko formalnością cementującą układ usadzony na najważniejszych urzędach i przyczółkach państwa.

To, co wydarzyło się w tym roku, można traktować wręcz w kategorii cudu.
Bliżej nieznany, przynajmniej Bronisławowi Komorowskiemu polityk, Andrzej Duda został prezydentem, ku osłupieniu admiratorów pookrogłostołowego porządku w Polsce. Złożyło się na to wiele czynników, ale fakt jest faktem, Bronisław Komorowski musiał się wyprowadzić z Belwederu. I to w stylu, nie przynoszącym mu chwały. Kampania wyborcza do parlamentu zapowiadała zwycięstwo PiS, ale o samodzielnych rządach mogli marzyć tylko całkiem oderwani od rzeczywistości entuzjaści.

A dzisiaj to wszystko się ziściło.
Mamy prezydenta, rząd i większość parlamentarną. Można więcej chcieć pod choinką.

Opór tych, którzy dzierżąc przez ostatnie osiem lat niczym nie skrępowaną władzę mogli zapewnić Polakom kraj mlekiem i miodem płynący jest czymś zupełnie nieetycznym.

Ci, którzy się tutaj mianują obrońcami demokracji wyraźnie do tej demokracji wcale nie dorośli. Sami potrafili tylko sobie zapewnić rarytasy w knajpach za społeczne pieniądze i obnosić się luksusowymi zegarkami nabytymi ze zgromadzonej niekoniecznie uczciwie fortuny. W tym czasie zabierano rodzicom dzieci bo byli biedni i mielono miliony podpisów pod obywatelskimi projektami składanymi w sejmie. Teraz ci sami ludzie rzekomo bronią konstytucji i praworządności. Są do głębi żałośni w swoich poczynaniach. Wpadli w panikę mając w perspektywie utratę krociowych apanaży, ale to nie upoważnia ich do destabilizowania państwa.

Ta cała sytuacja ma jednak zdecydowany plus. Do reszty przekonaliśmy się „Who is who” w Polsce. A naszą wiedzą może wreszcie poszerzyć upublicznienie zbioru zastrzeżonego w IPN.

Papierkiem lakmusowym dobrej woli tych „demokratów” jest stosunek do pomocy rodzinom w formie 500 zł na dziecko. Ile to kpiny, ile to wyszukiwania mankamentów tego pomysłu. Każdy człowiek mający w sercu miłość do bliźniego przyklasnął by tej idei wspomożenia polskiej rodziny. A oni nie. Co więcej okazuje się że twarz „demokratów” sam ma problemy z płaceniem alimentów na własne dzieci. To on powinien być pierwszy w szeregu tych, którzy chcą te 500 zł przyznać, a nie mącić i szukać „sprawiedliwości” na ulicy.

Taką postawą, awanturami w sejmie czy rozpowszechnieniem nieprawdziwych sondaży, orędownicy psucia państwa, stający na drodze naprawy Rzeczypospolitej, robią krzywdę tylko i wyłącznie sobie.
Nie widzą, że Polska się zmieniła. Tych ostatnich wyborów wcale nie wygrał PiS. Ta partia jest tylko emanacją dążeń milionów Polaków do życia w państwie o jakie walczyli nasi przodkowie. To właśnie te miliony anonimowych obywateli, którzy nie dali się osaczyć propagandą i niejednokrotnie będąc represjonowani ze względu na swoje poglądy, odniosły ogromny sukces.

To jest dopiero początek drogi.
Łamiąc się opłatkiem pamiętajmy o Polsce, bo w tym kipiącym zmianami świecie nic nie jest dane na zawsze. Jedno jest pewne, od czasów „Solidarności” udowodniliśmy, że jesteśmy mistrzami pokojowych rewolucji. Ostatni rok to potwierdził. Spokojem, mądrością i wytrwałością pokonaliśmy krajowe „imperium zła”.

Obecnie mamy w rękach wszystkie instrumenty, żeby grać jak najlepsza orkiestra świata i z pewnością nie damy się zagłuszyć, tym, którzy przedkładają mętną kakofonię nad radującą zmysły harmonię.

Wesołych Świąt i mocnej wiary, że nadchodzi prawdziwie wolna Polska.
A że nadejdzie i to niedługo jest jasne jak pierwsza wigilijna gwiazdka.

Autor: Ryszard Makowski
Satyryk. Kabaret OT.TO, Kabaret „Pod Egidą”. Niegdyś felietonista „Uważam Rze”, obecnie "wSieci". W maju 2015 r. ukazał się jego książkowy wywiad z Marcinem Wolskim „Strptiz Nadredaktora”

http://wpolityce.pl/polityka/276087-lam ... awy-polski

Wesołych Świąt i mocnej wiary, że nadchodzi prawdziwie wolna Polska!

24 gru 2015, 16:13
Fachowiec
Własny awatar

REJESTRACJA14 wrz 2011, 21:56

POSTY        1263
Małgorzata Kożuchowska o skuteczności naprotechnologii: "Po dwóch miesiącach leczenia byłam w ciąży"

Obrazek

Małgorzata Kożuchowska wyznała w rozmowie z „Vivą”, że starając się o dziecko poddała się leczeniu metodą naprotechnologii. Jak twierdzi aktorka, która dopiero w wieku 43 lat została matką, lekarze oceniali jej szansę na zajście w ciążę na zaledwie dwa procent.

Kożuchowska nie jest zwolenniczką in vitro, dlatego postanowiła skorzystać z naturalnej metody leczenia niepłodności, czyli naprotechnologii. Aktorka udała się do endokrynologa i poddała się szczegółowym badaniom.
Miałam wrażenie, że ktoś wziął mnie pod lupę, prześwietlił od góry do dołu i zadbał o mnie. Jak się okazało, skutecznie. (…) Poddałam się naprotechnologii, metodzie, która indywidualnie podchodzi do każdej kobiety. Po dwóch miesiącach leczenia byłam w ciąży. I dopiero wtedy pani doktor przyznała mojemu mężowi, że z badań wynikało, że miałam może dwa, może trzy procent szans na posiadanie dziecka… Oczywiście miałam też ogromne szczęście
— dodaje Kożuchowska.
Poprzedni rząd promował i dofinansowywał kosztowną metodę in vitro. Dzięki świadectwu takich osób jak Małgorzata Kożuchowska o naprotechnologii usłyszy znacznie więcej par starających się o potomstwo, którym do tej pory wmawiano, że in vitro jest ich ostatnią deską ratunku.

http://wpolityce.pl/gwiazdy/273941-malg ... am-w-ciazy

26 gru 2015, 06:04
Zawodowiec

REJESTRACJA23 sie 2009, 07:34

POSTY        3657
Znalezione w sieci...

Do czego zmierza ten świat?

Obrazek

Do wszystkich cwaniaczków

Obrazek

27 gru 2015, 18:34
Zawodowiec

POSTY        3657
silniczek                    

Lider KOD, Mateusz Kijowski, zalega z alimentami na dzieci na ponad 80 tys. zł

kominiarz                    

Szczupły szKODnik z kitą nie płaci alimentów

Kijowski, szef KOD: Słowa Żakowskiego "rażąco nieprawdziwe i seksistowskie"

Mateusz Kijowski odcina się od słów Jacka Żakowskiego, który w wywiadzie dla Super Expressu bronił lidera KOD przed zarzutami o niepłacenie alimentów.
"Uprzejmie proszę, aby osoby nie znające szczegółów tych spraw nie występowały w mojej obronie"
- napisał Kijowski w oświadczeniu na Facebooku.

Przed tygodniem tabloid ujawnił, że Kijowski nie płaci od lat alimentów na rzecz trójki swoich dzieci, mimo że zarabiał jako informatyk w PZPN ok. 7 tys. złotych i jest prezesem firmy zajmującej się doradztwem w zakresie informatyki. Łączna kwota jego zaległości z tytułu alimentów to ponad 80 tys. złotych. Kijowski porzucił dobrze płatną pracę, aby poświęcić się działalności w organizacji antyrządowej.

Jacek Żakowski na łamach "Super Expressu" bronił założyciela KOD. Argumentacją zaskoczył nawet samego Kijowskiego. Publicysta porównał działalność obecnej opozycji do tej z PRL-u, a nawet z czasów okupacji. "Powiem brutalnie: w Polsce od pokoleń mężczyźni zostawiają kobiety z dziećmi i idą na wojnę. Są takie sytuacje, jak Wałęsy"
- tłumaczył Żakowski.
-"Jak jest sytuacja, którą oceniamy jako wyższą konieczność, np. obrony demokracji albo wolności, to rodzina cierpi! I jeżeli człowiek decyduje się zapłacić tak ogromną cenę, by zrobić coś dla kraju jak pan Kijowski, to tym bardziej należy mu się szacunek i uznanie"
- tłumaczył publicysta.

Żakowski porównał działalność Kijowskiego do czynów Powstańców Warszawskich czy działaczy "Solidarności", zamykanych w więzieniach przez komunistyczne władze: "Cmentarze wojenne pełne są grobów bohaterów, których dzieci zapłaciły cenę. Więc dla mnie te ckliwe kawałeczki o dzieciach, które pan teraz sprzedaje, są kompletnie nieprzekonujące. Jak moje pokolenie za Solidarności siedziało w więzieniach albo pokolenie powstańców tracących życie, to dzieci też płaciły cenę" - stwierdził.

Słowa Żakowskiego wywołały wiele dyskusji w mediach społecznościowych. Sam Kijowski skrytykował argumenty znanego publicysty, zarzucając mu dyskryminację.
"Uprzejmie proszę, aby osoby nie znające szczegółów tych spraw nie występowały w mojej obronie. Opublikowany w poniedziałek przez pewną gazetę wywiad z Jackiem Żakowskim (chciałbym wierzyć, że wbrew intencjom pana Jacka Żakowskiego) zawierał tak wiele sformułowań rażąco nieprawdziwych oraz uderzających w równość obywateli ze względu na płeć a także jawnie seksistowskich, że nie mogę się identyfikować z takimi publikacjami" - napisał lider KOD na Facebooku.

Bohater tekstów tabloidów dodał, że wierzy w to, iż Żakowski nie powiedział tego, co przypisuje mu w wywiadzie gazeta:
"Znając brak rzetelności tego tytułu, którą poznałem na własnym przykładzie, wierzę, że opublikowane słowa nie zostały wypowiedziane przez pana Żakowskiego w podanym brzmieniu. Wykraczają one daleko poza obszar dopuszczalny w debacie w demokratycznym państwie prawa w centrum Europy w XXI wieku" - stwierdził.

Kijowski broni się przed publikacjami tabloidów. Uważa, że jest osobą prywatną, a sprawy rodzinne nie mają żadnego znaczenia dla funkcjonowania KOD. Potwierdził jednak, że ma problem ze spłatą zasądzonych przez sąd alimentów: "Od wielu miesięcy toczą się rozmowy z udziałem prawników zgodnie z obowiązującymi procedurami prawnymi zmierzające do uporządkowania sytuacji, likwidacji zadłużenia i wyprowadzenia spraw alimentacyjnych na prostą. Ze względu na tryb i uwarunkowania prowadzonych rozmów wszelkie szczegóły są poufne i nie mogą być publicznie ogłaszane" - wyjawił w oświadczeniu.
Zdaniem Kijowskiego, naganne jest uchylanie się od płacenia alimentów: "Z całą stanowczością potępiam powszechne zjawisko uchylania się od płacenia alimentów przez rodziców. Brak możliwości kontaktu z dziećmi może tylko w niewielkim stopniu tłumaczyć, ale nie uzasadniać takie postawy" - napisał.

źródło: Facebook, Super Express
http://newsroom.salon24.pl/688787,kijow ... sistowskie

Żakowski chciał być świętszy od papieża, a tu zonk!  <_<

30 gru 2015, 22:57
Zawodowiec

POSTY        3657
Czy tylko ładne mogą być gwałcone?!  :za2:

Obrazek

10 sty 2016, 22:38
Zawodowiec

POSTY        3657
Oczywiście, że nie tylko ładne!  :nonono:

Obrazek

17 sty 2016, 17:30
Zawodowiec

POSTY        3465
Obrazek

Polak czy Żyd - chamstwo nie ma narodowości.

11 lut 2016, 20:56
Zawodowiec

POSTY        3465
wbuluinadzieji                    

Chciał być gwiazdą establishmentu III RP, może skończyć jako gwiazda... więziennictwa.
Sędzia Łączewski naraża bezpieczeństwo państwa

Obrazek

Wojciech Łączewski wzbudza wielkie emocje od kilku miesięcy.

22 lis 2015 18:28
http://wpolityce.pl/polityka/271507-chc ... wo-panstwa

Potężne zamieszanie wokół Wojciecha Łączewskiego.
Czy sędzia, który skazał Mariusza Kamińskiego umawiał się na Twitterze ws. taktyki uderzającej w rząd?

http://media.wplm.pl/pictures/835x460/c ... 28631.jpeg

Obrazek

To sprawa przedziwna i każąca zapytać o rzeczywistą niezależność sędziów w Polsce. Rozpoczęła ją publikacja serwisu kulisy24, który - bez podawania nazwiska - opisał przypadek pewnego sędziego, który na Twitterze poszukiwał wsparcia w sprawie taktyki, jaką powinni objąć niechętne rządowi PiS środowiska. Sędzia - anonimowy - miał dać się nabrać na podrobione konto jednego z dziennikarzy i pisać mu sugestie (a także potwierdzić swoją tożsamość) poprzez prywatne wiadomości.

Michał Majewski - współautor tekstu - odniósł się w czwartek do sprawy na Twitterze:

W sprawie sędziego mogę powiem tyle: Nie podaliśmy (i nie podajemy) jego nazwiska, bo prowokacja internauty (choć w założeniu żartobliwa).. wiązała się z przestępstwem, czyli kradzieżą tożsamości. Nie zmienia to faktu, iż sędzia zainicjował kontakt ze internautą, którego brał…..za słynnego przeciwnika rządu. Oferował spotkania, przesłał selfie sprzed komputera. Tłumaczenia (jeśli się pojawią), że ktoś wkradł mu.. .się na konto nie wytrzymują próby. Sędzia bowiem przyszedł na umówione spotkanie o określonej godzinie na jednym z warszawskich osiedli. Pod adres wskazany mu przez internautę. Jeśli zajdzie taka potrzeba, potwierdzę to w sądzie lub prokuraturze. Sędzia wreszcie wskazał internaucie ulicę, przy której mieszka
— napisał dziennikarz.

Majewski wrócił do tematu z powodu publikacji „Gazety Warszawskiej”, która utrzymuje, że anonimowy sędzia to Wojciech Łączewski, który wydał wyrok w sprawie Mariusza Kamińskiego i jego współpracowników w CBA. Łączewski miał pisać prywatne wiadomości do Tomasza Lisa - a przynajmniej tak mu się wydawało, bo było to parodystyczne konto naczelnego „Syfilisweeka”.

Rozumiem wszystko, ale nie zorientował się pan, że walenie w to towarzystwo przynosi efekt odwrotny od zamierzonego? Sugeruję zmianę strategii.” Podpisano: „pewien znany sędzia, chociaż z innego profilu. PS: W kwestii zmiany strategii możemy porozmawiać na ten temat, bo chyba czas najwyższy” — miał napisać Łączewski.

Następnie potwierdził swoją tożsamość poprzez przesłanie zdjęć sprzed komputera oraz pojawienie się w umówionym miejscu.

Łączewski w ostatnich dniach został uznany przez „Dziennik Gazetę Prawną” za jednego z najbardziej wpływowych prawników w Polsce. Czy historia opisana przez kulisy24.com i rozszerzona przez „Gazetę Warszawską” miała miejsce i dotyczyła rzeczywiście Łączewskiego? Jak zareagują organy mające - przynajmniej w teorii - pilnować niezależności sędziów? Jak w tym kontekście traktować wyrok ws. Mariusza Kamińskiego?

Z kolei jak podaje portal prawnik.pl sędzia Łączewski złożył w tej sprawie doniesienie do prokuratury:
   Sędzia Łączewski złożył już w warszawskiej prokuraturze kolejne zawiadomienie o popełnieniu przestępstwa w związku podszywaniem się pod jego tożsamość, a także włamaniem do komputera. Rzecznik Sądu Okręgowego w Warszawie sędzia Ewa Leszczyńska-Furtak dodała, że 10 lutego sędzia został w tej sprawie przesłuchany przez prokuraturę.

Poprzednie zawiadomienie o popełnieniu przestępstwa, które również dotyczyło założonego na jego imię i nazwisko fałszywego profilu na Twitterze, zostało umorzone z powodu niewykrycia sprawcy. Teraz chodzi także o podejrzenie włamania do prywatnego laptopa Łączewskiego i wykonania mu zdjęcia kamerą internetową. Sam sędzia twierdzi, że nie prowadzi na Twitterze konta pod własnym imieniem i nazwiskiem właśnie z powodu podszywania się pod niego niezidentyfikowanych internautów.

Pytań pozostaje wiele. O rozwoju sytuacji będziemy informowali.

http://wpolityce.pl/polityka/281400-pot ... cej-w-rzad

Ostatnio edytowano 13 lut 2016, 16:14 przez kominiarz, łącznie edytowano 1 raz

13 lut 2016, 15:48
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA09 lis 2013, 19:40

POSTY        274
Ta, jasne, włamano się. A na spotkanie poszedł avatar łączewskiego.

13 lut 2016, 16:11
Zawodowiec

POSTY        3465
Badman                    

Ależ pogarda!

Monika Olejnik: „Usiadłby pan przy stole wigilijnym z Andrzejem Dudą?”.
Lech Wałęsa: „Tak, bo chorzy ludzie potrzebują lekarza”

Obrazek

Wesołych Świąt Panie Były PrezydĘcie!  pije-===[

I zdrowia.
Tego psychicznego! [/b][/color]

Pogardy Człowieka z Matką Boską w Klapie dla drugiego człowieka ciąg dalszy:

Wałęsa: Jedynym osiągnięciem Lecha Kaczyńskiego jest to, że zginął

Wczoraj w „Faktach po Faktach” Lech Wałęsa komentował obchody 30 rocznicy Sierpnia '80. Padły bardzo mocne słowa.

Były prezydent mówił, że należy wprowadzić rozgraniczenie między świętem państwowym, a uroczystościami związkowymi. Wałęsa podkreślił, że jego zdaniem to państwo powinno zająć się organizacją obchodów. Komentując kontrowersyjną wypowiedź Henryki Krzywonos Lech Wałęsa przyznał, że jest ona dla niego bohaterką, bo on był już gotowy, żeby powiedzieć dokładnie to samo.
- Ja już w tym momencie ubierałem się. Już spodnie miałem założone i koszulę i musiałbym iść i powiedzieć, co o tym sądzę. Co sądzę o wypowiedziach Kaczyńskiego, Śniadka i innych, więc Krzywonos mnie uratowała. - mówił wzburzony Lech Wałęsa.

Lech Wałęsa zaimprowizował nawet takie przemówienie, a następnie komentował udział Lecha Kaczyńskiego w strajku w stoczni w sierpniu 1980 roku i oświadczył, że Jarosław Kaczyński nigdy nie był w „Solidarności”.
- Kłamstwo, perfidia, szkodzenie Polsce. To wcale nie „Solidarność” tak się powinna zachowywać. Mniej więcej w tym duchu mówiłbym i dawałbym dowody. Kaczyński Lech był daleko, daleko i i jeszcze dalej i tylko z grzeczności, jako kolegę dołączyłem go do prawa pracy, bo on się w tym specjalizował i o związkach mówił. Nie liczył się w ogóle politycznie, a Jarosław Kaczyński w ogóle nie był w „Solidarności”. Co za bzdury! Lecha Kaczyńskiego wystawiłem tylko na mały fragmencik, żeby gdzieś uczestniczył. - oświadczył Lech Wałęsa.

Pod koniec rozmowy Lech Wałęsa stwierdził, że Lech Kaczyński nie zasłużył się Polsce niczym szczególnym, a jego największym osiągnięciem, było to, że zginął.
''Na pewno zginął i to jest osiągnięcie, że zginął. Natomiast innych osiągnięć nie widzę i nie widziałem. Przykro mi o tym mówić, ale taka jest prawda, a jak jeszcze się sprawy wszystkie wyjaśniają, jak się znajdzie jeszcze telefon z nagraniem tamtej rozmowy, w tych ostatnich momentach, to nie chciałbym być w skórze Jarosława Kaczyńskiego"

- stwierdził Lech Wałęsa w programie „Fakty po Faktach” na antenie TVN24.

opublikowano: 2 września 2010

Komentarze

ewunia 89.230.185.*
I to jest człowiek który nosi w klapie Matkę Boską, a w sercu chamstwo

Tymek 70.29.232.*
...a równiutko rok potem 2.09.2011 wiadomość: Jarosław Wałęsa miał ciężki wypadek...

http://wpolityce.pl/polityka/105285-wal ... -ze-zginal

...a równiutko rok potem 2.09.2011 wiadomość: Jarosław Wałęsa miał ciężki wypadek.

Bluźnierstwo to jednak ciężki grzech...  

20 lut 2016, 21:21
Zawodowiec

POSTY        3657
Wałęsa sugerował, że jeśli zostawimy teczkę "Bolka", to rząd Olszewskiego przetrwa

Obrazek

Antoni Macierewicz wskazuje, że wokół Lecha Wałęsę od lat widać atmosferę kłamstwa.

Materiały, które jako minister spraw wewnętrznych przekazałem Sejmowi w 1992 r. są znane. Co wdowa po gen. Czesławie Kiszczaku zaniosła prezesowi IPN? Tego nie wiem. Wiem natomiast, że przez ostatnie 20 lat wokół Lecha Wałęsy wytworzono atmosferę kłamstwa - mówił szef MON w TV Republika.
Dodawał, że w dokumentach, które przekazał Sejmowi na podstawie uchwały lustracyjnej, znajdowały się donosy tajnego współpracownika „Bolka”, karta rejestracyjna, pokwitowania pobrania pieniędzy oraz karta związana z internowaniem.

To były materiały bezsporne i niepodlegające żadnym wątpliwościom - podkreślił.
Macierewicz wskazał, że  Wałęsa stał się symbolem zdrady, jaka nastąpiła wśród części elit, który związała się z władzą komunistyczną.  Warto i trzeba pamiętać o tych ludziach, na których donosił, i którzy po dziś dzisiejszy zostali zepchnięci na margines dlatego, że on współpracował ze SB. Chodzi o losy ludzi, którzy walczyli o niepodległość – zaznaczył szef MON.

Macierewicz ujawnił przy okazji treść rozmowy, jaką miał odbyć z Wałęsą w latach 90. Wałęsa miał sugerować, że rząd Jana Olszewskiego ocaleje, jeśli współpraca ówczesnego prezydenta z SB nie zostanie ujawniona.

Tę sugestię powtórzył jeszcze 5 czerwca rano. Prezydent próbował nas rozegrać i mówił o mnie, ale pod warunkiem, że Jan Olszewski odejdzie. To była zamiennik przeciwstawienia sobie członków rządu – podkreślił.

Najważniejsze jest to, że mieliśmy w swojej historii okres czasu, w którym powstała warstwa wywodzącą się z dawnej SB, z aparatu komunistycznego, która przy pomocy szantażu skierowanego wobec niektórych ludzi „Solidarności”, starała się i w dużym stopniu rządziła mechanizmami polityczno-społeczno-gospodarczymi Polski, także medialnymi- powiedział Macierewicz, dodając, że ostatnie dwa pokolenia wychowały się w zupełnie fałszywym i fikcyjnym obrazie przebiegu historii ostatnich 50 lat.

http://wpolityce.pl/polityka/282485-ant ... o-przetrwa

21 lut 2016, 16:22
Zawodowiec

POSTY        3465
Etyka, moralność i obyczaje lewaków

Obrazek

Źródło obrazka: mikroblog Lecha Wałęsy
link: http://www.wykop.pl/wpis/16666869/lechw ... -miejscu-/

22 lut 2016, 23:36
Zawodowiec

POSTY        3465
Jak się bawić to się bawić.
W poście z Matką Boską w klapie.

Bolek w Majamy pod palmamy z babamy

Noblista i były prezydent – Lech Wałęsa – w pierwszej parze z honorową konsul RP i propagatorką kultury polskiej w Ameryce – Blanką Rosenstiel – to wizytówka balu organizowanego co roku w karnawale przez Amerykański Instytut Kultury Polskiej w SurfClub na przedmieściach Miami. Tegoroczny odbywał się pod auspicjami ambasadora RP w Waszyngtonie – Ryszarda Schnepfa – z małżonką.

http://media.dziennikzwiazkowy.com/wp-c ... g_0123.jpg
http://dziennikzwiazkowy.com/komentarze ... s-w-miami/

Załącznik:
Bolek na balu w klapkach ze skarpetamy.jpg

Załącznik:
Bolek na balu w poście w majamy.jpg

Załącznik:
Bolek na balu z babamy.jpg

(źródło zdjęć: profil Lecha Wałęsy na portalu Wykop.pl
link: http://www.wykop.pl/ludzie/lechwalesa/)

Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

23 lut 2016, 22:39
Zawodowiec

POSTY        3657
Mali hipokryci o Wałęsie

Frasyniuk 2016: "Mali ludzie plują na Wałęsę".

Frasyniuk kilka lat wcześniej: "Wałęsa to zgorzkniały człowiek, w 70% ma umysł chłopski"

Władysław Frasyniuk bije po oczach z okładki najnowszego numeru "Syfilisweeka" hasłem "Mali ludzie plują na Wałęsę". Okej. Każdy ma prawo do wyrażenia własnej opinii. Szkoda tylko, że ten sam Frasyniuk jeszcze kilka lat temu twierdził, że Wałęsa to samotny, zgorzkniały człowiek, że jego umysł w 70 proc. jest umysłem chłopskim, a z tym wiążą się takie cechy jak pazerność czy nadmierne przywiązanie do wartości materialnych.

Skąd nagle taka wolta w poglądach byłego przewodniczącego Unii Wolności?

W kontekście hasła "Mali ludzie plują na Wałęsę", warto przypomnieć kilka cytatów z Władysława Frasyniuka z lat poprzednich na temat Lecha Wałęsy:

- "Świetnie go znam, on w 70 proc. ma tzw. umysł chłopski, taki spryt chłopski. Ale z tym wiążą się też negatywne cechy, jak pazerność, nadmierne przywiązanie do materialnych wartości" (Dziennik, 4.05.2009 r.)

- "Lech Wałęsa to samotny, zgorzkniały człowiek" (Kropka nad i, 20.05.2013 r.)

- "Wszystko, co mówi Wałęsa, zabija go i ośmiesza. Ale tak naprawdę uderza w biografię Polaków. To dla mnie straszny cios" (Polska The Times, 23.05.2013 r.)

- "Wałęsa zbyt często i zbyt łatwo mówi. Powoduje to, że wyrządza sobie straszliwą krzywdę. Zresztą nie tylko sobie, ale też całemu polskiemu społeczeństwu, którego jest wizytówką" (Polska The Times, 23.05.2013 r.)

Źródło: Frasyniuk: Wałęsa jest zaszczuty jak zwierzę. Gryzie nawet wtedy, gdy ktoś daje mu pomocną dłoń (PolskaTimes.pl)
Źródło: Władysław Frasyniuk: "Wałęsa to samotny, zgorzkniały człowiek" (gwno.pl)
Źródło: Frasyniuk: Wałęsa ma chłopski umysł (Dziennik.pl)

http://niewygodne.info.pl/artykul6/0284 ... Walese.htm

25 lut 2016, 20:50
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 1916 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119 ... 137  Następna strona