czy już opublikowano nowe rozporządzenie w sprawie trybu postępowania wierzycieli należności pieniężnych przy podejmowaniu czynności zmierzających do zastosowania środków egzekucyjnych które ma obowiązywać od 01.01.2016r. ?
30 gru 2015, 09:32
Re: Egzekucja opłat za gospodarowanie odpadami
A było coś do publikowania?
30 gru 2015, 10:58
qubap
A było coś do publikowania?
no właśnie nowe rozp. wierzycielskie które miało zastąpić stare (poz.656) od nowego roku
30 gru 2015, 11:27
Egzekutor69
no właśnie nowe rozp. wierzycielskie które miało zastąpić stare (poz.656) od nowego roku :rolleyes:
Ale chodzi mi o to czy był chociaż jakiś projekt tegoż rozporządzenia, który by można było opublikować
30 gru 2015, 11:43
qubap
Egzekutor69
no właśnie nowe rozp. wierzycielskie które miało zastąpić stare (poz.656) od nowego roku :rolleyes:
Ale chodzi mi o to czy był chociaż jakiś projekt tegoż rozporządzenia, który by można było opublikować
było coś takiego, projekt MF z 28 września br. + uzasadnienie
Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.
Nowe rozporzadzenie w sprawie trybu postepowania wierzycieli jest podpisane i czeka tylko na opublikowanie. Jest już za to opublikowane nowe rozporzadzenie okreslające wzory zajęć. Zmiany są kosmetyczne. Obowiązuje od jutra.
31 gru 2015, 17:04
dna
Nowe rozporzadzenie w sprawie trybu postepowania wierzycieli jest podpisane i czeka tylko na opublikowanie. Jest już za to opublikowane nowe rozporzadzenie okreslające wzory zajęć. Zmiany są kosmetyczne. Obowiązuje od jutra.
Rozporządzenie w sprawie trybu postępowania wierzycieli również jest ogłoszone. Wchodzi w zycie od jutra. Pozmieniały się numery paragrafów na podstawie których kieruje się tytuły do organu egzekucyjnego.
31 gru 2015, 19:55
to jak to teraz będzie z tym 116 zł?
01 sty 2016, 09:18
Rozporządzenie planowo ma wejść w życie od 01.01.2016 więc nie ma się co zastanawiać tylko robić tak samo
Witam wszystkich, jestem nowa na tym forum i mam pytanie odnośnie:
qubap
Tylko decyzję na podstawie zawiadomienia.
Od razu decyzja? bez wszczynania postępowania?
07 sty 2016, 13:58
Co powiecie na temat par. 5 nowego rozporządzenia Ministra Finansów w sprawie postępowania wierzycieli należności pieniężnych z 30 grudnia 2015r. O co tam chodzi? Czy wierzyciel zanim wystawi tytuł wykonawczy musi wysłać do zobowiązanego wezwanie do złożenia oświadczenia o posiadanym majątku? Co o tym myślicie?
07 sty 2016, 15:01
Czy stworzył ktoś może już nowe postanowienie o zarachowaniu wpłat na koszty upomnienia? I oczywiście chciałby się podzielić. Ja uważam, że nie trzeba przed wysłaniem upomnienia wysyłać wezwania o stan majątku, ja robię po staremu.