Teraz jest 06 wrz 2025, 11:44

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1098 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ... 79  Następna strona
SSP 
Autor Treść postu
Zaawansowany

REJESTRACJA05 gru 2006, 19:54

POSTY        30
Post Re: SSP
co do hipoteki dzial jak opisano wyzej, ja niestety nie moge pisac tu na pw - nie wiem czemu

28 gru 2015, 14:38
Amator

REJESTRACJA07 cze 2014, 19:59

POSTY        20
trzeba uzupełnić dystrybucję a co do wariantu  błędnego to z reki zmieniam na właściwy i mi przeszło

28 gru 2015, 14:44
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA27 paź 2009, 20:32

POSTY        202
NewLunatiq                    

MF poważnie się zastanawia nad wycofaniem SSP (nieoficjalna wiadomość z IS).

Czy system SSP jest już skończony, czy dopiero się pisze ?  :unsure:

28 gru 2015, 17:56
Zaawansowany

POSTY        30
ktos moze cos potwierdzic na temat wycofania ?

28 gru 2015, 18:33
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA04 cze 2009, 18:23

POSTY        34
Pomocy. Jak wprowadzić "inne rzeczy lub prawa majątkowe" oraz długi w SD-3? Nie ma takiej pozycji. Jakby co to jestem za wycofaniem. Ten kto to wymyślił to zapraszam na jeden dzień do pracy w US.

28 gru 2015, 18:35
Zawodowiec

REJESTRACJA23 sie 2009, 07:34

POSTY        3657
szarotka1977                    

NewLunatiq                    

MF poważnie się zastanawia nad wycofaniem SSP (nieoficjalna wiadomość z IS).

Czy system SSP jest już skończony, czy dopiero się pisze ?   :unsure:  

Dobre pytanie  :brawa:

togos19                    

Jakby co to jestem za wycofaniem.
Ten kto to wymyślił to zapraszam na jeden dzień do pracy w US.

Generał ma już inne zajęcie  :dokuczacz:

kominiarz                    

Ktoś odpowie za ten bałagan?

Zasadnicze pytanie   pije-===[

28 gru 2015, 18:55
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA02 gru 2006, 11:01

POSTY        276

LOKALIZACJAWarszawa
togos19                    

Pomocy. Jak wprowadzić "inne rzeczy lub prawa majątkowe" oraz długi w SD-3? Nie ma takiej pozycji. Jakby co to jestem za wycofaniem. Ten kto to wymyślił to zapraszam na jeden dzień do pracy w US.

Sekcja "wiersze powtarzające się".

28 gru 2015, 18:59
Zaawansowany

POSTY        30
effka1                    

Odnośnie postanowienia o zaliczeniu wpłaty, można prosić o informacje, gdzie można zobaczyć jak wystawić postanowienie o zaliczeniu wpłaty. Będę wdzięczna

http://145.237.245.105/podreczniki/podr ... szk....pdf

29 gru 2015, 07:49
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA07 lip 2008, 17:48

POSTY        12
PCC3/A zostało wprowadzone błędnie w szd (na osobe z deklaracji głównej) potem zostało to tak samo klepniete w ssp. Nie można już poprawić, nie można nawet anulowac  :zly1: a codziennie pojawia się zadanie weryfikacja zalacznika  :mur:
błąd wspaniałego systemu, a może jednak da sie cos zrobić?

29 gru 2015, 08:28
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA22 wrz 2011, 11:14

POSTY        60
Witam!
Mam pytanie odnośnie SD-Z2 składanych elektronicznie. Do tej pory jak wpływały do SPEED, to migrowało się je do Poltax, robiło  wydruk i na tej podstawie uzupełniałam dane w CZM (głównie odnośnie darowizn i spadków). W tym momencie deklaracje "wchodzą" bezpośrednio do SSP. Czy ktoś wie, w jaki sposób wybrać z naszego ukochanego  :wacko:  systemu tylko te deklaracje, które zostały złożone elektronicznie np. na podstawie jakiegoś raportu?

29 gru 2015, 08:52
Zaawansowany

POSTY        30
nikita8412                    

Witam!
Mam pytanie odnośnie SD-Z2 składanych elektronicznie. Do tej pory jak wpływały do SPEED, to migrowało się je do Poltax, robiło  wydruk i na tej podstawie uzupełniałam dane w CZM (głównie odnośnie darowizn i spadków). W tym momencie deklaracje "wchodzą" bezpośrednio do SSP. Czy ktoś wie, w jaki sposób wybrać z naszego ukochanego  :wacko:  systemu tylko te deklaracje, które zostały złożone elektronicznie np. na podstawie jakiegoś raportu?

moze uda sie : raporty-lista raportow- w wyszukiwarce wpisac dekl i pojawia sie mozliwe do zrobienia raporty

29 gru 2015, 09:29
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA22 wrz 2011, 11:14

POSTY        60
missagent01                    

nikita8412                    

Witam!

Może uda się: raporty-lista raportow-w wyszukiwarce wpisać dekl i pojawia się możliwe do zrobienia raporty

Raport da się zrobić wybierając rodzaj deklaracji i datę wpływu.. niestety nie widzę opcji do wyboru -złożone elektronicznie... dodatkowo pojawiają się wszystkie deklaracje złożone w tym okresie we wszystkich możliwych wersjach, tj. wersje pierwotne, poprawione, zweryfikowane.. także zamiast 1szt. SD-Z2 jednego podatnika, jest kilka deklaracji do tej samej osoby, i zamiast mieć np. 200 szt. mam prawie 400  :(

29 gru 2015, 09:46
Zaawansowany

REJESTRACJA25 wrz 2010, 05:46

POSTY        62
a ktoś wprowadzał już PIT-16A za 2015 rok z zawieszoną działalnością ? Jak to wprowadzić by było poprawne a nie zawieszone i błędne?

29 gru 2015, 10:38
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA18 paź 2010, 11:46

POSTY        5
missagent01                    

nikita8412                    

Witam!

Moze uda sie : raporty-lista raportow- w wyszukiwarce wpisac dekl i pojawia sie mozliwe do zrobienia raporty

Jest taki raport nazywa się deklaracje względem systemu źródłowego i urzędu skarbowego  tylko po wygenerowaniu trzeba użyć filtra i wpisać kod urzędu

29 gru 2015, 11:24
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 1098 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ... 79  Następna strona