Teraz jest 04 wrz 2025, 06:49

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1336 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96  Następna strona
Nieujawnione źródła dochodów 
Autor Treść postu
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA23 paź 2014, 00:17

POSTY        109
Post Re: Nieujawnione źródła dochodów
Skandal ale  na szczęście PO się skończyła.I tak od 2016.01.01 przepisy tracą moc ruszą wznowienia,ale i tak wielu się upiekło co można juz dziś powiedzieć z dniem 2016.01.01 wchodzą i każdy sąd uchyli decyzje wymiarową czy WSA czy NSA

09 gru 2015, 03:06
Znawca
Własny awatar

POSTY        109
Wydaje mi się ze może juz niedługo będzie kierowane kolejne pytanie do trybunału w sprawie nie działania prawa w wstecz o ile organy będą stosować nowe przepisy do spraw z przed wejścia nowych.

20 gru 2015, 18:21
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA11 kwi 2015, 09:53

POSTY        14
Nie działanie prawa wstecz = abolicja podatkowa dla wszystkich. To do  czego przekrętasy z PO dążyli...

24 gru 2015, 13:09

REJESTRACJA19 lut 2008, 14:23

POSTY        429
Bez wprowadzenia powszechnego obowiązku złożenia przez wszystkich podatników "zerowego"  oświadczenia majątkowego, co było rozważane przy tworzeniu UKS-ów ( byłyby przechowywane w kancelariach tajnych UKS pod wysoką klauzulą), to możemy się w du....ę pocałować i na palcach ręki złapie się przekrętasów i piorących kasę.

24 gru 2015, 20:34
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA27 paź 2009, 20:32

POSTY        202
shoto                    

Bez wprowadzenia powszechnego obowiązku złożenia przez wszystkich podatników "zerowego"  oświadczenia majątkowego, co było rozważane przy tworzeniu UKS-ów ( byłyby przechowywane w kancelariach tajnych UKS pod wysoką klauzulą), to możemy się w du....ę pocałować i na palcach ręki złapie się przekrętasów i piorących kasę.

Norwegia jawność dochodów :
"Na listach podatkowych znajdziemy następujące dane o norweskich podatnikach: imię, nazwisko, rok urodzenia, kod pocztowy i gminę zamieszkania, gminę, do której osoba płaci podatki (nie zawsze ta sama, co aktualne miejsce zamieszkania) oraz – dochód netto, majątek netto i wysokość odprowadzonego podatku w zeszłym roku. "
Można ? Można.
Mają najwyższe dochody na świecie, najmniejszą korupcję i szarą strefę. Nie wydają miliardów na ukrywanie danych osobowych.

26 gru 2015, 13:36

POSTY        429
Uczciwe osoby nie boją się złożyć oświadczeń majątkowych, tylko kombinatorzy, ludzie o niejasnej moralności i uczciwości pod przykrywką ochrony danych, ryzykiem przecieków bronią się ujawnić majątek. Pasuje tu powiedzenie: na złodzieju czapka gore.
Ja od dwudziestu kilku lat składam oświadczenie i nie słyszałem o jakimkolwiek ujawnieniu danych.

26 gru 2015, 16:57
Znawca
Własny awatar

POSTY        109
W mojej opini nie ma co porównywać Polski do Norwegi.W Norwegi czy w Szwecji po numerach rejestracyjnym dowiesz się gdzie ktoś mieszka i jakie ma dochody.Gdyby w Polsce tez bylo.by to możliwe mogły by mieć miejsa zdazańia ktorych nie przewidujecie.

26 gru 2015, 18:04

REJESTRACJA13 maja 2015, 23:29

POSTY        34
Shoto, ja to wiem, ty to wiesz, wiedzą to wszyscy, którzey mieli styczność z nieujawnionymi dochodami i z praniem pieniędzy. Tylko co z tego, skoro kolejne rządy mają gdzieś walkę z prawdziwymi oszustami, a zależy im wyłącznie na dręczeniu uczciwych obywateli? Problem w tym, że w Polsce ściganie oszustów jest "niekonstytucyjne".

26 gru 2015, 18:15

REJESTRACJA22 maja 2009, 15:37

POSTY        969
@Polbank
Nie dręczeniu, tylko cyckaniu  :rotfl:

Kto sfinansuje program 500+. Rząd ? :wysmiewacz:

Podatnicy!

26 gru 2015, 19:27
Znawca
Własny awatar

POSTY        109
KANABOL ma racje. Wystarczy spojrzeć na majątki gangsterów z Pruszkowa. Przecież ich nikt nie kontrolował - sami byli zdziwieni jeden nawet w wywiadzie powiedział że był zdziwiony że nikt o nic nie pytał. Prokuratura i policja wskazywała przestępców, a postępowania nie były prowadzone tłumaczenie banalne "skoro nie składają pitu to nie można ich ukarać".
W różnych sprawach widziałam różne sytuacje, czepianie się zwykłych ludzi, ale pamiętam jak został wezwany prawdziwy gangster, przesłuchiwał go kolega.

Ostatnio edytowano 27 gru 2015, 10:39 przez Nadir, łącznie edytowano 1 raz

Poprawiłem l i c z n e literówki!

26 gru 2015, 21:05

POSTY        429
Rzygać się chce, jak się pomyśli o sensownej odpowiedzi. Wszyscy wiedzą jak to załatwić, ale nikt nie ruszy gówna. Ja jestem uczciwy, nie muszę nic ukrywać, a blokują lewusy. Muszą mieć dużo do ukrycia-vide konta u Szwajcarów! 8 lat robić i nic nie zdziałać! Tylko idioci łykną, że to normalna sytuacja.

27 gru 2015, 04:04
Znawca
Własny awatar

POSTY        109
Witam dziś ruszają wznowienia zobaczymy czy to będzie plaga czy nie taki diabeł straszny.Niedługo dowiemy się co z latami 2010-2015 oto nadchodzi chwila prawdy.Pozdrawiam wszystkich.

04 sty 2016, 08:26
Amator
Własny awatar

POSTY        14
Nowe przepisy  , a we mnie strach by cokolwiek ruszać .

04 sty 2016, 19:26
Amator
Własny awatar

POSTY        14
gadget                    

Nowe przepisy  , a we mnie strach by cokolwiek ruszać .

Nie da się edytować , więc zapytam. Co z nieujawnionymi za 2010 ?  Dwa roczniki przepadły po zawieszeniu w ubiegłym roku działań , a teraz zabawa  w dobrego i złego kontrolera - przyznaj się a nie zapłacisz 75% . Czy tylko ja nie nadążam ?

04 sty 2016, 20:05
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 1336 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96  Następna strona