Witam. Wznowienie postępowania w SD. Podatnik złożył wniosek wraz korektą deklaracji SD-3 przed wdrożeniem SSP. Jak to ugryźć po nowemu? Za podpowiedzi z góry dzięki.
Tryby nadzwyczajne nie są obsługiwane w SSP. Jest o tym (jeżeli dobrze pamiętam) w FAQ Postępowania na Drogowskazie. Całe postępowanie trzeba obsłużyć w SZD, w SSP należy odnotować tylko wynik finansowy postępowania.
Też, mam podobny problem, tylko w jaki sposób odnotować ten wynik finansowy? Druga sprawa mam złożone SD-Z2 po terminie( przed wdrożeniem SSP), próbowałem, jakość to zacząć tylko, że nie wychodzi mi arkusz wymiarowy.
21 gru 2015, 12:31
Re: SSP
Czytam to wszystko i nie mogę uwierzyć, że musimy na tym G... pracować. Może trzeba napisać do"" GÓRY"" jak najwyżej żeby ktoś zauważył co nam zafundowano, nie całkiem za darmo?!
21 gru 2015, 12:53
Witam, prosze o małą pomos: Deklaracja sd-z2 wpływa - po terminie, koniecznosc wszczecia postepowanie. na poziomiw OB odnotowujemy, jak przekazac do PP co zrobic w SSP? Z góry dziekuje
21 gru 2015, 14:46
effka1
Czytam to wszystko i nie mogę uwierzyć, że musimy na tym G... pracować. Może trzeba napisać do"" GÓRY"" jak najwyżej żeby ktoś zauważył co nam zafundowano, nie całkiem za darmo?!
Proponuję przesłać do MF linka: viewtopic.php?f=6&t=3577 Do wiadomości: J.Kapica, M.Szczurek, E.Kopacz. Wystarczy że przeczytają Wasze komentarze.
____________________________________ Videtur et hoc mihi Platforninem non debere esse Poza tym uważam że Platformę należy zniszczyć /Katon starszy/
Ostatnio edytowano 21 gru 2015, 14:57 przez Badman, łącznie edytowano 2 razy
21 gru 2015, 14:55
Do tych to już nie ma po co. Raczej do tych co mogą to G... wycofać- Jak mogą?
Mam pytanie czy ktoś wydał już postanowienie o zaliczeniu wpłaty z % i k.up. Trzeba założyć sprawę ok, ale skąd Postanowienia- ręcznie? i jak to wysłać.
21 gru 2015, 15:15
Słuchajcie, jak robicie w SSP wygaśnięcie decyzji kiedy podatnik sam złożył wniosek o naliczenie podatku od spadku bo nie spełnia warunków z art. 16 upsd? wniosek świeży, z grudnia
21 gru 2015, 18:03
MF poważnie się zastanawia nad wycofaniem SSP (nieoficjalna wiadomość z IS).
21 gru 2015, 22:00
Witam Pytanie z KP Z IS wróciła decyzja uchylająca decyzję za 2015 r. do ponownego rozpatrzenia. Jak zmienić mam teraz w SSP decyzję? Podatnik dostanie prawdomodobnie dwie zniżki 20 i 50% Zrobić mam to jako postępowanie i postępowanie przed wdrożeniem SSP?
22 gru 2015, 01:02
Co oznacza: "Kod kreskowy nie jest unikalny. Potwierdzenie spowoduje wyczyszczenie wartości formularza" Komunikat pojawia się przy wprowadzeniu PCC-3 (z hipoteką).
22 gru 2015, 09:48
UWAGA! Śpieszę z wyjaśnieniem bo widzę że wątki się powtarzają: 1. Problem z hipoteką (że wyświetla kod strony z napisem ERROR) jest na całą Polskę. Wszystkie US się z tym borykają. Jedyne co można zrobić to zweryfikować dokument bez podanej wartości w polu 40.A i wyskoczy nam błąd że to pole jest obowiązkowe - ignorujemy go i zapisujemy dokument- w ten sposób nie wyskoczy nam błąd a deklaracji wróci nam w postaci zadania, które to bez problemu możemy zrobić wpisując tą hipotekę i edytując dystrybucję. I WSZYSTKO GRA 2. Problem z "unikalnym kodem kreskowym" też występuje we wszystkich US - tworzy się on z błędu systemu - przy przekazywaniu paczki SZD "długo myśli" i na końcu wywala "nieoczekiwany" błąd z znakiem zakazu - w tym czasie do SSP błędnie się przekazuje deklaracja z tym kodem kreskowym(bo 2 razy!) i znika z SZD albo i nie. I w ten oto sposób na raporcie niewprowadzonych deklaracji do SSP widnieje nam dwukrotnie deklaracja z tym samym kodem kreskowym. Problem został już zgłoszony na HELPIT ale wiadomo jak to wszystko działa ...
____________________________________ Stanowisko: Klikacz/Małpa od wciskania guzików/Starszy operator SSP - to się waha ;)
22 gru 2015, 11:11
Somebody
UWAGA! Śpieszę z wyjaśnieniem bo widzę że wątki się powtarzają: 1. Problem z hipoteką (że wyświetla kod strony z napisem ERROR) jest na całą Polskę. Wszystkie US się z tym borykają. Jedyne co można zrobić to zweryfikować dokument bez podanej wartości w polu 40.A i wyskoczy nam błąd że to pole jest obowiązkowe - ignorujemy go i zapisujemy dokument- w ten sposób nie wyskoczy nam błąd a deklaracji wróci nam w postaci zadania, które to bez problemu możemy zrobić wpisując tą hipotekę i edytując dystrybucję. I WSZYSTKO GRA :D 2. Problem z "unikalnym kodem kreskowym" też występuje we wszystkich US - tworzy się on z błędu systemu - przy przekazywaniu paczki SZD "długo myśli" i na końcu wywala "nieoczekiwany" błąd z znakiem zakazu - w tym czasie do SSP błędnie się przekazuje deklaracja z tym kodem kreskowym(bo 2 razy!) i znika z SZD albo i nie. I w ten oto sposób na raporcie niewprowadzonych deklaracji do SSP widnieje nam dwukrotnie deklaracja z tym samym kodem kreskowym. Problem został już zgłoszony na HELPIT ale wiadomo jak to wszystko działa ... :wacko:
Dzięki za wyjaśnienie
22 gru 2015, 11:25
Dzis pojawia sie kolejny problem w decyzjach i zaswiadczneiach, ucina tekst w polach w ktorych uzupelnia sie dane, tak jakby marginesy w kazdym z pol byly zle ustawione - SSP - poezja
22 gru 2015, 12:41
missagent01
Dzis pojawia sie kolejny problem w decyzjach i zaswiadczneiach, ucina tekst w polach w ktorych uzupelnia sie dane, tak jakby marginesy w kazdym z pol były zle ustawione - SSP - poezja
Problem znany w MF i u GW. Na chwilę obecna proszę o konwersje pliku pdf z zaświadczeniem do edytora ewentualną poprawę formatowania i wydruk (rozwiązanie tymczasowe). Ewentualnie: Inne (a co ważniejsze PROSTSZE I SZYBSZE) rozwiązanie tego problemu to zapisać zaświadczenie w pdf i otworzyć go w libre office.
Co ciekawe Libre nie tylko go otwiera, pokazuje wszystkie wcześniej brakujące znaki ale i zarazem edytuje!