Holandia. Ikea przygotowana na przyjęcie imigrantów.
Unia Europejska
____________________________________ "Demokracja to cztery wilki i owca głosujące o obiedzie" R.A.Heinlein
Ostatnio edytowano 15 lis 2015, 10:39 przez kominiarz, łącznie edytowano 1 raz
15 lis 2015, 10:38
Re: Pośmiejmy się
Elektryk Bolek dał głos w kwestii meandrów prawa
Wałęsak brazylijski (Phoneutria)
"Panie Duda, staraj się pan poprawić" Wałęsa buńczucznie grozi prezydentowi:
To niedopuszczalne, tak postępować nie wolno. To poza tym niewychowawcze. To niemoralne — grzmi Lech Wałęsa na portalu radiogdańsk.pl, komentując ułaskawienie Mariusza Kamińskiego przez prezydenta Andrzeja Dudę.
Nie można od obywateli wymagać czegokolwiek, kiedy od góry się łamie zasady. Cywil banda. Oni przysięgali na to prawo, że będą je szanować i przestrzegać. — oburza się były prezydent.
Wałęsa dopatruje się w tej decyzji „psucia Polski” i stawia ultimatum: Mamy sądy. Wyroki muszą być respektowane. A tu bawią się chłopcy w piaskownicę. Nie pamiętam do tej pory takiego przypadku. Po pół roku nie daruję takich przypadków. Wtedy za rozkładanie państwa będę wnioskował o Trybunał a nawet odwołanie. Na razie mu nie przeszkadzam. Panie Duda, staraj się pan poprawić — apeluje Wałęsa.
Wałęsak brazylijski (Phoneutria) – rodzaj agresywnych oraz silnie jadowitych pająków, żyjących w tropikalnej części Ameryki Południowej i Północnej. Są członkami rodziny Ctenidae – pająków wędrujących. Wałęsaki brazylijskie zostały zapisane w Księdze Rekordów Guinessa w 2007 roku jako najbardziej jadowite pająki na świecie i są uważane za przyczynę najczęstszych śmierci ludzi ukąszonych przez pająki. Toksyna Tx2-6 znajdująca się w jadzie pająka powoduje długotrwałą erekcję i jest badana pod kątem zastosowania jako lek na zaburzenia erekcji. Źródło: https://pl.wikipedia.org/wiki/Wa%C5%82% ... razylijski
____________________________________ Videtur et hoc mihi Platforninem non debere esse Poza tym uważam że Platformę należy zniszczyć /Katon starszy/
Ostatnio edytowano 18 lis 2015, 21:50 przez Badman, łącznie edytowano 1 raz
18 lis 2015, 21:46
Młody pracownik wychodzi z biura późnym wieczorem. W hali już opustoszałego biura widzi prezesa firmy, stojącego przed niszczarką z kartką papieru w ręce. "Przepraszam" - mówi prezes, "to bardzo ważny dokument, a mojej sekretarki już nie ma. Czy wiesz jak obsłużyć tę maszynę?" "Pewnie," odpowiedział pracownik. Włączył niszczarkę, wsunął papier w szczelinę i nacisnął przycisk start. "Doskonale, doskonale!" ożywił się prezes widząc jak papier z głośnym mlaskiem znika wewnątrz maszyny. "Chciałbym dwie kopie."
19 lis 2015, 20:37
Egzamin na medycynie. Profesor pyta studenta jakie są objawy ciąży. Ten, ewidentnie nieprzygotowany, duka: - Noooo... Brak okresu... Mają duży brzuch... No i często wymiotują. Profesor chwilę milczy, wreszcie komentuje: - Więc według pana ja jestem w ciąży? Nie mam okresu, mam duży brzuch, a jak pana słucham, to rzygać mi się chce.
- Te, piękna, daj numer telefonu! - 346678245. - Tak od razu? - Pisz, pisz, nie krępuj się. Zadzwoń dziś wieczorem, równo o szóstej. O siódmej spotkamy się na kolację. Nie lubię późno jeść. Dziś seksu nie będzie, za szybko. Weź pieniądze. Lubię kraby. Kwiatów nie trzeba, zaoszczędzisz. Jutro może być seks. Lubię być na górze. Po pół roku się hajtniemy. Nie mam czasu, by czekać na dzieci. Najpierw chłopak, potem dziewczynka. Potem przytyję, a ty wyłysiejesz. Odejdziesz do młodszej sąsiadki. Zabiorę ci mieszkanie. - Idiotka! - Lepiej stracić dwie minuty, niż 20 lat.
Wczoraj w knajpie jakiś koleś zaczął zarywać do mojej kobiety jak poszedłem do kibla. Jak to zobaczyłem to podszedłem do niego i mówię: - Weź gościu wypier*alaj stąd, najlepiej to skocz se z mostu albo pod autobus. Koleś się ulotnił, a moja kobieta zachwycona: - Bardzo mi się podoba jak jesteś o mnie zazdrosny. A ja do niej - Nie o to chodzi, po prostu przedstawiłem mu kilka lepszych opcji niż twoje towarzystwo.
20 lis 2015, 03:13
Przeżyjmy to jeszcze raz, właśnie dziś: "A jak PiS dojdzie do władzy...". KULTOWY SKECZ Kabaretu Moralnego Niepokoju
Stało się. PiS doszedł do władzy. Spełnił się czarny sen establishmentu. To najlepszy chyba moment by przypomnieć kultowy skecz Kabaretu Moralnego Niepokoju sprzed ponad czterech lat. Przypomnijmy: w skeczu pt. „co się stanie, jak PiS dojdzie do władzy”, padły następujące przewidywania: — Macierewicz w skórzanym płaszczu będzie urzędował na Szucha; — Karski będzie jeździł po pijaku po Warszawie melexem i porywał młode dziewczyny; — w filmie o Wałęsie Wałęsę zagra Andrzej Gwiazda — a zamiast Wajda film nakręcą Cenckiewicz i Gontarczyk; — tok szoł Wojewódzkiego poprowadzi Pospieszalski; — „Wiadomości” w telewizji będzie czytał Ziemkiewicz; — Saska Kępa zmieni nazwę na Beata Kempa; — Niesiołowski będzie się ukrywał w Bieszczadach; — a Palikota nabiją na Pałac Kultury. I więcej! Zobaczcie Państwo sami. Dziś, w dniu zaprzysiężenia nowego rządu, możemy śmiać się z tego wyśmienitego nagrania jeszcze głośniej niż zwykle:
____________________________________ "Demokracja to cztery wilki i owca głosujące o obiedzie" R.A.Heinlein
22 lis 2015, 18:39
Temu wszystko kojarzy się z jednym
____________________________________ Videtur et hoc mihi Platforninem non debere esse Poza tym uważam że Platformę należy zniszczyć /Katon starszy/
Ostatnio edytowano 03 gru 2015, 21:20 przez Badman, łącznie edytowano 1 raz
03 gru 2015, 21:20
11 gru 2015, 00:03
Marsz w obronie demokracji w Warszawie. Zakończył się marsz Komitetu Obrony Demokracji w Warszawie. Według stołecznego Ratusza uczestniczyło w nim około 50 tysięcy osób. Internauci jeszcze w trakcie demonstracji komentowali ją na swój sposób. Jedni kpili z rządzącej prawicy i Jarosława Kaczyńskiego, inni z opozycji i uczestników marszu. Zobacz najlepsze memy i komentarze z marszu KOD!
Zwykli, prości ludzie odeszli od maszyn i kas w Tesco, by bronić demokracji. Jest nadzieja! Ten w ząbek czesany to Grabarczyk - on ma najwięcej do powiedzenia
CELE sporej części manifestantów zostały jasno oświetlone !!! Feliks Edmundowicz @Geriarex
Jeden z komentarzy: Nowacka się wydzierała jak Lenin w październiku
Faktycznie: Obywatelki! Obywatele! Brakowało jeszcze: Ludu roboczy miast, wsi i miasteczek!
Ostatnio edytowano 12 gru 2015, 22:37 przez Badman, łącznie edytowano 2 razy
12 gru 2015, 22:33
Roman Giertych skacze hop, hop, hop Bo nie jest z PiS-em - hop, hop, hop
W sobotę 12 grudnia ulicami Warszawy przeszedł marsz "Obywatele dla demokracji" zorganizowany przez Komitet Obrony Demokracji. Brali w nim udział także politycy z opozycyjnych partii. Na podium przemawiali między innymi Barbara Nowacka (Zjednoczona Lewica), Władysław Kosinak-Kamysz (PSL), Sławomir Neumann (szef PO) oraz Ryszard Petru (.Nowoczesna). Polityków nie brakowało także poza podium - jedni szli w tłumie razem z manifestantami, inni - tak jak Roman Giertych, były lider Ligi Polskich Rodzin - nawoływali ich do... podskakiwania.
Na Youtube i Twitterze można obejrzeć nagranie wideo, uwieczniające Giertycha, jak stojąc na murku obok sunącego tłumu manifestantów, podskakuje i wykrzykuje do megafonu: "kto nie skacze, ten jest z PiS-em, hop, hop, hop".
Roman Giertych był wicepremierem i ministrem edukacji narodowej za czasów rządów Kazimierza Marcinkiewicza i Jarosława Kaczyńskiego. Jego drogi z PiS-em ostatecznie rozeszły się po wyborach z 2007 roku. Roman Giertych zrezygnował wówczas z polityki, wrócił do zawodu adwokata.
Polscy ucziowe ułożyli wierszyk na cześć ówczesnego ministra edukacji Romana Giertycha:
Giertych do wora, wór do jeziora.
hop, hop, hop
Ostatnio edytowano 13 gru 2015, 16:09 przez kominiarz, łącznie edytowano 3 razy
13 gru 2015, 16:08
Takie rzeczy to tylko w Polsce Oczywista oczywistość
I tylko biedny Olek nie zdążył ...
Ostatnio edytowano 14 gru 2015, 21:47 przez Badman, łącznie edytowano 1 raz
14 gru 2015, 21:46
Wałęsa grozi: będzie rozkosz! Jeszcze nie jest za późno. Ja mam doświadczenie.
To wszystko staje się coraz bardziej niebezpieczne. Jeśli się nie opamiętamy, to wierzcie mi szczerze, że będę musiał jeszcze raz stanąć na czele i poprowadzić ten bój — powiedział Lech Wałęsa w Gdańsku podczas obchodów grudnia ‘70.
W 70. roku próbowałem sterować tymi procesami, jak państwo wiecie. Zginęli ludzie, szczególnie w Gdyni. Zginęli tylko dlatego, że za wcześnie się bez porozumienia poddaliśmy. A ja byłem prawie szefem. W związku z tym unikałem publicznych dyskusji, bardziej prywatnie tę rocznicę obchodziłem, ale ze względu na to, co dziś dzieje się w Polsce, zdecydowałem, że muszę dać głos - zapowiedział Wałęsa. Nas naprawdę drogo kosztowało to dojście do wolności. I krew popłynęła i straty wielkie, dlatego powinniśmy szanować tę wolność. Przy takich rocznicach szanować tych, którzy zapłacili tę cenę ale też zwracać uwagę, że nie mogło się to powtórzyć — mówił były prezydent i ostrzegał: Jeszcze nie jest za późno. Ja mam doświadczenie. To wszystko staje się coraz bardziej niebezpieczne. Jeśli się nie opamiętamy, to wierzcie mi szczerze, że będę musiał jeszcze raz stanąć na czele i poprowadzić ten bój.
Zdaniem Wałęsy, pluralizm w opiniach świadczy o tym, że mamy demokrację. Tworzy się nowa Polska, nowa Europa i świat. Demokracja przeżywa kryzys w całym świecie, dlatego dobrze że w dyskusji pojawiają się różne zachowania. To, co się dzieje w Ojczyźnie, zamieńmy na dobro — apelował. Porównywał przy tym własne działania do działań obecnych władz. Nie mogłem zdążyć za złodziejami i cwaniakami, ale to było w tamtym czasie. Też byłem przezywany dyktatorem — stwierdził, zastanawiając się czy dzisiaj można zrobić to samo. Zdaniem Wałęsy system jest dziś nieskuteczny i wymaga zmian. Przez pół roku nie zamierzam atakować, bo chcę popatrzeć co to rozwiąże. Ale po pół roku dalej nie będzie można, jeśli to będzie destabilizowało, jeśli to będzie niszczyło nasze zdobycze, naszą wolność, jeśli to będzie ubliżało Polsce na arenie międzynarodowej, to nie mamy wyboru. Trzeba będzie przez referendum uargumentować nasze zdecydowanie — mówił, ostrzegając władzę przed buntem społecznym. Oby do tego nie doszło. Ja i się modlę i proszę was wszystkich, aby do tego nie doszło — stwierdził. Wracając do roku 70., stwierdził że myślał wówczas, iż Polacy nie mają najmniejszej szansy na zwycięstwo. Chciałem zaoszczędzić krwi na następną walkę — tłumaczył swoje działania. Mogliśmy już trochę przygotowani 10 lat później pójść do zwycięstwa. Udało nam się cudownie wyeliminować wiele podziałów Polski i świata — ciągnął Wałęsa. Proszę was, mamy osiągnięcia i naprawdę można przy jakimś porozumieniu poprawki nanieść — przekonywał. Trzeba potrząsnąć tym, tylko nie z mocno, żeby to się źle nie skończyło — stwierdził, zapewniając że chce działać w tym kierunku.
Komentarze:
ja 83.4.12.* To co teraz na motorowce, chce przeskoczyć, bolek - najbardziej udana manipulacja ubecji?
Esbek TW Bolek na czele esbecji i Krucjaty Odnowy Dekomunizacyjnej (KOD). To będzie cyrk! Joan 83.5.17.*
fredek 217.8.180.* Poplułam się ze śmiechu. Jeszcze raz będzie musiał poprowadzić naród do boju... No ego większe od długu publicznego:) fredek 217.8.180.*
proximus 83.27.171.* Bolek,jak zwykle swoje...,najarał się czegoś cy cuś ????
a 89.161.12.*4 Panie Walesa -polmrocznoscjasna Pana ogarnela teraz to wiem to rodzinne.Specjalisci sie nie pomylily.
arturo 89.161.51.* On po prostu zwariował!!!
mini@mini Buhahahahahahaha kto za tobą Bolku pójdzie UBecki agencie! kto1?
ja82.145.74.* ja tez się uśmiałem z tego blazna
Bolek podaj numery totka na które miałeś farta. Jutro chciałbym wygrać kacperek 77.115.95.*
BMSS 83.22.236.* Wałęsa nie stawaj na czele tylko puknij się w czoło!
Lodovico 83.142.193.* A jego kto poprowadzi? Kapitan Graczyk?
Andrzej S. 81.190.113.* Mam nadzieję, że normalnie, jak robotnik od robotnika - dostaniesz w mordę. Jeszcze jest czas - Bolek, opamiętaj się!