Teraz jest 05 wrz 2025, 21:20

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 58 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona
Wigilia - obsługa sali 
Autor Treść postu
Zaawansowany

REJESTRACJA18 maja 2009, 13:35

POSTY        66
Post Re: Wigilia - obsługa sali
ajed                    

Bo zgodnie z przepisami Wigilia jest dniem pracującym i zgodnie z przytoczonym wyżej zarządzeniem nie można w tym dniu zamknąć urzędu. Część osób może oczywiście wziąć wolne za 26.12 w Wigilię, ale urząd musi zapewnić w tym dniu przyjmowanie interesantów. Niestety. I nawet czasem ktoś przychodzi, jak nie chce żeby żona "zagoniła" go do świątecznego sprzątania.

Tylko dlaczego te przepisy nie obowiązują urzędów samorządowych - gmin i powiatów.
Oni przy byle okazji zamykają sie na cztery spusty.

12 lis 2015, 19:35
Specjalista

REJESTRACJA22 paź 2006, 10:48

POSTY        427
Bo rozporządzenie dotyczy wyłącznie administracji rządowej. Samorządy, sądy i prokuratury mogą robić co chcą.

12 lis 2015, 20:36
Zaawansowany

REJESTRACJA07 lip 2009, 13:45

POSTY        48
Droga Koleżanko,
w tamtym roku również warowałam na sali w wigilię i oświadczam, że przybyło 2 panów. Jeden złożył mi życzenia dokonując przy okazji w okienku obok wpłaty w kasie PKO, a drugi przyniósł deklarację vat. Siedziałam zajadając makowiec i nucąc kolędy z radiem zet:)
O 15.15 odebrałam telefon od NUS, że jak nie ma nikogo to mogę iść, a ja na to, że dziękuję i poczekam do 15.30 bo może jakiś zbłąkany wędrowiec przyjdzie :P  Proszę zatem nie wciskać mi tu kitu, że jest termin na vaty i musimy siedzieć, bo po świętach też będzie w terminie złożone!

Poza tym bodajże 2 lata temu dostaliśmy pismo od DIS Wratislawia, że jak chcemy skończyć w Wigilię o 13, to mamy zostać po pół godzinki dłużej tydzień poprzedzający wigilię. Dla mnie pomysł bomba, ale dla reszty już nie, bo jak nie siedzą na sali to w d... to mają. Oczywiście pomysł nie przeszedł. A NUS łaskawie puściła większość do domu o 14, została tylko sala, sekretariat i po 1 os na każdym piętrze.

Moje zdanie jest takie: jakby wszyscy NUS zaczęli maltretować DIS o skrócenie godzin 24.12 to coś by się ruszyło. A tak jak cicho siedzimy, to siedzimy do końca.

13 lis 2015, 15:16

REJESTRACJA17 gru 2010, 09:22

POSTY        624
ajed                    

Bo rozporządzenie dotyczy wyłącznie administracji rządowej. Samorządy, sądy i prokuratury mogą robić co chcą.

Wszechmocne rozporządzenie. Wyznacznik prawdy i niezgłębiona studnia mądrości. Pierwszy lepszy debil bezrefleksyjnie coś wymyślił, potem podpisał swoje własne urojenia, a szara masa wyrobników MUSI to respektować. POBUDKA, od kiedy to jeden idiota może decydować o takich oczywistych sprawach ? Dla wyjaśnienia, od dłuższego czasu głęboko w  :dupa: mam produkty niedorobionych intelektualistów. Jeżeli tak ma wyglądać nasze "państwo prawa" to zdecydowanie jestem za anarchią. Nie ma bowiem żadnej możliwości oraz powodów by jakikolwiek półgłówek decydował o tym co w czasie "prywatnym" robią inni. Stosunek pracy nie jest równoznaczny ze stosunkiem niewolnictwa.

14 lis 2015, 12:38
Zawodowiec

REJESTRACJA10 lis 2006, 07:34

POSTY        3465
avacs                    

Wszechmocne rozporządzenie. Wyznacznik prawdy i niezgłębiona studnia mądrości. Pierwszy lepszy debil bezrefleksyjnie coś wymyślił, potem podpisał swoje własne urojenia, a szara masa wyrobników MUSI to respektować. POBUDKA, od kiedy to jeden idiota może decydować o takich oczywistych sprawach ? Dla wyjaśnienia, od dłuższego czasu głęboko w  :dupa: mam produkty niedorobionych intelektualistów. Jeżeli tak ma wyglądać nasze "państwo prawa" to zdecydowanie jestem za anarchią. Nie ma bowiem żadnej możliwości oraz powodów by jakikolwiek półgłówek decydował o tym co w czasie "prywatnym" robią inni. Stosunek pracy nie jest równoznaczny ze stosunkiem niewolnictwa.

I dlatego DOBRA ZMIANA jest k o n i e c z n a.

14 lis 2015, 12:49
Amator

REJESTRACJA12 paź 2015, 11:01

POSTY        12
Lucy07, te dane nie są wyssane z palca :) Moja koleżanka z pokoju w zeszłym roku "obstawiała" wigilię i przyjęła całkiem pokaźną stertę papieru. U nas nawet po 1 osobie z piętra nie zostaje, sekretariat też idzie do domu. Zostajemy my dwie i sprzątaczka (chyba) :) W zasadzie pomyślałam, że co mi szkodzi zadzwonić do NUS'a. Dryn dryn...

16 lis 2015, 08:55
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA25 kwi 2013, 16:32

POSTY        53
Czy pojawiła się gdzieś jakaś informacja jak pracujemy w Wigilie oraz Sylwestra?

08 gru 2015, 08:15
Fachowiec

REJESTRACJA07 gru 2007, 12:19

POSTY        1667
biela7                    

Czy pojawiła się gdzieś jakaś informacja jak pracujemy w Wigilie oraz Sylwestra?

Jak zawsze. Do 15:30, żeby z pierwszą gwiazdką wrócić do domu. Gdybyśmy mieli mieć wolne i odrabiać Wigilie, dawno już byłoby to ogłoszone.

08 gru 2015, 10:46
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA24 lis 2015, 14:54

POSTY        29
Spoko, przez następne dwa lata problemu nie będzie :D

08 gru 2015, 14:36
Amator

REJESTRACJA07 cze 2014, 19:59

POSTY        20
Mogliby chociaż skrócić obsługę sali we wszystkich urzędach skarbowych chociażby do 12 :) ale to marzenia...

08 gru 2015, 19:32
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA22 lis 2015, 13:49

POSTY        46
kto do 15:30 ten do 15:30. My pracujemy do 16... a nie ma zlituj, bo teraz przez nasz jakże uwielbiany system RCP (chwała osobie, która wpadła na pomysł jego wdrożenia!) będziemu musieli przesiedzieć 8 godzin co do sekundy...

14 gru 2015, 09:20
Zawodowiec

REJESTRACJA21 paź 2006, 19:09

POSTY        7731

LOKALIZACJATriCity
Wychodzisz o 15.00 (za zgodą przełożonego), karty nie wczytujesz, w poniedziałek wysyłasz wniosek w RCP o wyjście o godz. 16.01...   :D

14 gru 2015, 11:51
Specjalista

REJESTRACJA09 gru 2015, 14:56

POSTY        547
Lekarze, Policjanci, Strażacy...nie tylko Wy musicie zostać do 15 czy 16 w pracy. Inny pracują wtedy 12 czy 24 h. Taką pracę sobie wybraliście i jesteście na służbie - przypominam. Mamy być dla ludzi - to służba cywilna. I nawet jak ktoś z głupim ZAP-3 przyjdzie w wigilię do Urzędu to z uśmiechem na twarzy musimy go obsłużyć. A jak się nie podoba to można zamienić Urząd Skarbowy na Urząd Pracy. 600 zł zasiłku i macie całe ,,święta" wolne.

14 gru 2015, 14:26
Specjalista
Własny awatar

REJESTRACJA21 sie 2013, 22:12

POSTY        418
Panie Herbatnicku, tylko że jak służba to służba dla wszystkich służb. Dlaczego w urzędach miasta i gminy ludzie  mają skrócony czas pracy w tym dniu? Oni tam nie należą do korpusu służby cywilnej?
Albo jeśli to ma być normalny dzień pracy, to wszyscy niech tak pracują, a nie pojedyncze osoby, na które tak wypadło.

14 gru 2015, 19:02
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 58 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona