Teraz jest 06 wrz 2025, 14:19

Ten tematjest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 128 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 10  Następna strona
Nagrody za III kwartał 
Autor Treść postu
Amator

REJESTRACJA21 maja 2009, 13:56

POSTY        29
Post Re: Nagrody za III kwartał
Dolny Śląsk, sprawdźcie konta;)

23 paź 2015, 10:29
Znawca

REJESTRACJA05 gru 2010, 14:54

POSTY        118
no jest!
1045 - niezła :P
wiem, że to kiełbaska, ale się nią nacieszę. Daaaawno takich pieniędzy w premii nie widziałam.

23 paź 2015, 14:01
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA23 wrz 2009, 17:51

POSTY        16
pitterek                    

Dolny Śląsk, sprawdźcie konta;)

Potwierdzam. Kasa była w samo południe. Specjalnie napisałem kasa bez cydzysłowia, gdyż takiej kasy w premii to ja już baaaardzo dawno nie widziałem :) Pewnie nagroda za IV kwartał będzie znikoma z akcentem na żadna.

23 paź 2015, 16:41
Specjalista
Własny awatar

REJESTRACJA21 maja 2009, 07:07

POSTY        323
Śląskie - 2400 zł.

23 paź 2015, 17:40

REJESTRACJA04 wrz 2015, 22:39

POSTY        19
Ileee... ? :mur:  W opolskim ktoś coś dostał?

23 paź 2015, 17:42
Zaawansowany

REJESTRACJA23 lut 2015, 09:30

POSTY        64
IS Poznań 2000 zł :D

23 paź 2015, 17:47
Specjalista
Własny awatar

REJESTRACJA20 paź 2006, 17:39

POSTY        306
Założę przez chwilę, że nadchodzące w najbliższą niedzielę wydarzenie absolutnie nie ma związku z wysokimi nagrodami za III kwartał, wypłacanymi powszechnie w każdym województwie przed 25 października (czyli dość szybko). I założenie drugie - wysokośc nagród ma (teoretycznie) związek z wynikami US, IS i UKS oraz - w jakimś stopniu - z przypisami z tytułu działań skarbówki. Pojawia się pytanie: jak to możliwe, że w dość niewytłumaczalny sposób tak świetne wyniki, których nie pamiętają najstarsi górale, osiagnięto praktycznie w CAŁEJ Polsce? Bo przecież nikt tu nie pomyślał, że wysokość obecnej premii kojarzyć się może z pewnym daniem mięsnym, powszechnie zwanym "wyborczą kiełbasą"!
Jeżeli naruszono regulaminy premiowania (teraz i za poprzednie kwartały, bo przecież jakoś trzeba było nazbierać kasę na dzisiejsze wypłaty) to nieuchronnie nasuwa się pytanie o dyspozycyjność dyrektorów i naczelników urzędów, ich gotowośc do realizacji każdego polecenia, które ma charakter bardziej partyjny niż wynikający z ustawy o służbie cywilnej, etosu tejże służby, zasad etyki czy też standardów zarządzania.
W zasadzie to trochę mi wstyd, że tak wygląda skarbówka, że taki jest obraz służby cywilnej i jej wysokich i najwyższych funkcjonariuszy...

23 paź 2015, 18:03
Zawodowiec

REJESTRACJA21 paź 2006, 19:09

POSTY        7731

LOKALIZACJATriCity
taxman                    

Pojawia się pytanie: jak to możliwe, że w dość niewytłumaczalny sposób tak świetne wyniki, których nie pamiętają najstarsi górale, osiągnięto praktycznie w CAŁEJ Polsce? Bo przecież nikt tu nie pomyślał, że wysokość obecnej premii kojarzyć się może z pewnym daniem mięsnym, powszechnie zwanym "wyborczą kiełbasą"!
Jakżesz można chociażby tak pomyśleć?!  :nonono:

taxman                    

W zasadzie to trochę mi wstyd, że tak wygląda skarbówka, że taki jest obraz służby cywilnej i jej wysokich i najwyższych funkcjonariuszy...
Widać im wyżej tym wstyd mniejszy...

23 paź 2015, 18:40
Specjalista

REJESTRACJA28 mar 2011, 20:41

POSTY        332
Wstyd? Nie rozśmieszaj mnie. Nawet w słowniku by nie potrafili odszukać takiego słowa a co dopiero odczuć taki stan ducha.

23 paź 2015, 19:09
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA25 maja 2009, 20:20

POSTY        12
Kochani!!!!
Jesteśmy tu na chwilę Czy wszystkim nam chodzi tylko o kasę????
Spędzamy w każdy dzień co najmniej ponad  8 h razem, czy w tym wszystkim chodzi o kasę????
NIE życzę abyśmy byli dla siebie milsi, lepsi, NORMALNI Pozdrawiam Was pracownica z 20-letnim stażem. Pa!

23 paź 2015, 19:22
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA15 kwi 2009, 09:52

POSTY        45
Gdy czytam te ciągłenarzekania na wszystko oskarżenia i wyssane z palca zarzuty to wstyd mi, że każdy może to poczytać.  Zajmuję się procesami pomocniczymi w is i ta "kielbasa" to nic innego jak oszczędności  z likwidacji stanowisk gk  i kier. Ol  w us.  Okres wypowiedzenia upłynął  w 3 kw.  Oraz oszczędności z pieniędzy  na podwyżki  w ea.  Dostaliśmy  na 12  miesięcy. ...  :zly1:

23 paź 2015, 19:23
Specjalista

POSTY        332
justpracownik                    

Gdy czytam te ciągłenarzekania na wszystko oskarżenia i wyssane z palca zarzuty to wstyd mi, że każdy może to poczytać.  Zajmuję się procesami pomocniczymi w is i ta "kielbasa" to nic innego jak oszczędności  z likwidacji stanowisk gk  i kier. Ol  w us.  Okres wypowiedzenia upłynął  w 3 kw.  Oraz oszczędności z pieniędzy  na podwyżki  w ea.  Dostaliśmy  na 12  miesięcy. ...  :zly1:

Nikt nie narzeka. Nikt nie jest niemiły.  Lubimy się wszyscy.  Wiadomo, że zły stan skarbowości to nie wina pani Zosi z biurka obok tylko decyzji rządu i ministerstwa. Myślę, że większość ludzi, którzy jeszcze pracują i to sumiennie, z poświęceniem, uśmiechem, robi to głównie ze względu na atmosferę i współpracowników a nie zawrotne 2000 brutto. Przynajmniej u mnie tak jest. Te oszczędności,  o których mówisz to trochę lipa bo średnio uprzednio premie były w okolicach 800 zł na głowę. Teraz średnia w is to 1889.  Chyba coś około. Czyli oszczędności z 40 gk i 40 ol i EA przy 5500 pracowników dało 5.5 mln zł? Zakładam, że premie średnie w drugim i trzecim były by na poziomie 800 zł. Źle liczę? Śmierdzi ta wypowiedź. Bez obrazy. A skąd wzięły dodatkową kasę urzędy wojewódzkie? Weterynaria.  Itd. Cała kasa oszczędzona przez ograniczenie prowizji to było 3.9 mln. Czyli na gk itd było 1.5 mln oszczędności? W sumie nieważne.  Grunt, że niektórym dali przynajmniej na papierze. Ale z drugiej strony czuję się lekko podle gdy wyczekuję na jakiekolwiek pieniądze poza wypłatą, żeby móc kupić sobie coś na co mnie na codzień nie stać np. nowe spodnie. Ja się czuję! Niestety nie ci, którzy będą wybierani w niedzielę oraz ci, którzy będą wykonywać bezmyślnie i bezrefleksyjnie ich polecenia we wszelakich ministerstwach.

23 paź 2015, 19:52
Zawodowiec

REJESTRACJA10 lis 2006, 07:34

POSTY        3465
justpracownik                    

i ta "kielbasa" to nic innego jak oszczędności  z likwidacji stanowisk gk  i kier. Ol  w us.  Okres wypowiedzenia upłynął  w 3 kw. Oraz oszczędności z pieniędzy  na podwyżki  w ea.  Dostaliśmy  na 12  miesięcy. ...  :zly1:

Czyli przez następne 12 miesięcy macie zęby w ścianę
I ch... du... i kamieni ku..? :wysmiewacz:

justpracownik                    

Zajmuję się procesami pomocniczymi w is

Jeśli zajmujesz się nimi tak dobrze jak piszesz, to nie "zazdraszczam" dis'owi  :dokuczacz:

23 paź 2015, 20:51
Specjalista

POSTY        332
kominiarz                    

Jeśli zajmujesz się nimi tak dobrze jak piszesz, to nie "zazdraszczam" dis'owi  :dokuczacz:

To miłe nie było. Nawet z emotem.   :offtopic:

23 paź 2015, 21:13
Ten tematjest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 128 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 10  Następna strona