Teraz jest 06 wrz 2025, 18:31

Ten tematjest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 2422 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 173  Następna strona
Znowu bez podwyżek... 
Autor Treść postu
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA25 wrz 2015, 07:04

POSTY        12
Post Re: Znowu bez podwyżek...
niestety tak

09 paź 2015, 13:22
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA27 wrz 2011, 07:48

POSTY        8
A IS Poznań szykuje jakieś podwyżki?

09 paź 2015, 13:35
Zaawansowany

REJESTRACJA14 lip 2009, 15:46

POSTY        79
Uwierzyłam, zobaczyłam, dostałam...
Inspektor 2.435,99 zł - mnożnik 1,3
Izba łódzka, a Katowice, to w ogóle dostały bardzo dużo, więc to podwyżki o 9 zł, to jakaś kpina...

09 paź 2015, 13:39
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA18 maja 2009, 06:33

POSTY        49
A jak w IS Szczecin, ktoś wie?

09 paź 2015, 13:52
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA03 lip 2011, 16:20

POSTY        4
a to dlaczego osoby na zastępstwo mają być pokrzywdzone i nie dostać podwyżki.
przecież tak samo pracują jak inni

09 paź 2015, 14:26
Amator
Własny awatar

POSTY        12
no właśnie nie wiem- po przeczytaniu kilku artukułów i interpretacji śmiało mogę stwierdzić, że nie ma żadnych prawnych podstaw by nas pozbawić wyrównania- dlatego w poniedziałek osobiście spytam o powody kierownictwo, a pominięcie może być przejawem dyskryminacji

09 paź 2015, 17:00
Zaawansowany

REJESTRACJA03 gru 2013, 10:48

POSTY        79
ladyfox                    

na podstawie tabeli, którą mam przed sobą dostaniesz wyrównanie do kwoty 2435,99 zł

A skąd masz taką tabelę LADYFOX?

Może kukniesz i sprawdzisz ile dla st.inspektora? ;)

Byłabym wdzięczna :)

09 paź 2015, 18:01
Amator

REJESTRACJA13 kwi 2010, 17:19

POSTY        26
Witam.

Ja nie wiem skąd te informacje o podwyżkach w Izbie Skarbowej w Katowicach. Było zebranie dyrektora ze związkami i to związki ustaliły, że dla każdego po równo. Nie powiem które związki bo na samą myśl nóż w kieszeni się otwiera. Opcja dyrekcji podobno była, aby najpierw wyrównać tym co nie mają 2500,00 brutto i reszta co zostanie do podziału. Ale związki nie chciały bo z tej reszty co by została to by dopiero były ochłapy. Podkreślam, że to była opcja jednego ze związków zawodowych.
Więc ktoś to obliczył i wyszło te 9 złotych na pracownika. I proszę nie atakować egzekucji bo to z pieniędzy zaoszczędzonych na prowizjach inni pracownicy mogą dostać "podwyżki". Jeżeli ktoś był na tym zebraniu niech się wypowie. Mój kolega był i są to informacje z pierwszej ręki. A na urzędzie cisza co dalej z tym zasiłkiem ups podwyżką :zly1:

09 paź 2015, 18:08
Zaawansowany

REJESTRACJA07 paź 2015, 19:56

POSTY        43

LOKALIZACJAŚLĄSKIE
Patrycja26                    

Opcja dyrekcji podobno była, aby najpierw wyrównać tym co nie mają 2500,00 brutto i reszta co zostanie do podziału.

No i ja się pytam czemu tak nie jest? Ci co mają wyżej, a robią to samo (a często dużo mniej) nadal będą mieli więcej  :mur:
Do  :dupa: z takimi podwyżkami. Dalej sobie mogę zarabiać najmniej, a robić to przynajmniej za dwóch, żenada...  palka--==

09 paź 2015, 19:34
Amator

REJESTRACJA04 cze 2009, 18:33

POSTY        22
A co z UKS-ami? Będą jakieś odmrożenia, bo nie wiem, jak planować dalsze życie- dalej od pierwszego do pierwszego na kartoflach, czy o te 9 zł podwyższy mi się poziom życia?

09 paź 2015, 19:43
Specjalista

REJESTRACJA28 mar 2011, 20:41

POSTY        332
Dla mnie głupota jest równać wszystkich do 2500. Nie ważne jest czy ktoś pracuje pół roku, rok,  pięć czy 10 lat dajemy im 2500. Bzdura.  Debilizm do n-tej.  Zarzut zabierania EA jest uzasadniony tylko chcę jedynie wtrącić, że moje rp7 za ostatnie 6 lat opiewalo tylko na trochę więcej niż roczne poborcy.  Raczej nie widzę sześciokrotnej  różnicy w pracy, zaangażowaniu, ryzyku, wysiłku, wiedzy. Więc było z czego im zabierać. Nikomu nie ujmując zasług.  :D

09 paź 2015, 19:44
Zaawansowany

REJESTRACJA07 paź 2015, 19:56

POSTY        43

LOKALIZACJAŚLĄSKIE
Może i głupota, ale jak w jednej komórce ja jestem od odwalania czarnej roboty, a "koleżanka" zza biurka robi byle robić, aby tylko za bardzo mózgiem nie ruszyć, pracuje góra pół roku dłużej, albo kolejna co 15 razy każdą pierdołę ma wykładaną a dalej robi źle, to co ma robić to nie robi, a to co nie ma robić robi i jeszcze trochę tak bym mogła pisać (a mówię już tylko o jednej komórce nie odnosząc się do reszty urzędu) i mnie do 2500 jeszcze trochę jednak brakuje, a one mają ponad... to dla mnie to już głupota w tym momencie nie jest i myślę, że dla nikogo w takie sytuacji by nie była

09 paź 2015, 19:55
Amator

REJESTRACJA13 kwi 2010, 17:19

POSTY        26
Ja to jeszcze inaczej widzę. Skoro jesteśmy teraz pod jednym pracodawcą dlaczego są rozbieżności w podstawie płacy i mnożnikach na tym samym stanowisku w różnych urzędach. Dajmy na to ja jestem referentem w Pipidówce Dolnej a w Pipidówce Górnej koleżanka na tym stanowisku ma większą podstawę ode mnie. Mówię o podstawie bez wysługi lat. Wykształcenie takie samo i podobny staż pracy. Może by najpierw zrobić porządek i to ujednolicić, a później dawać podwyżki według zasług czy zdolności włażenia w  ......   komu trzeba? Jak wy to widzicie?

09 paź 2015, 20:09
Amator
Własny awatar

POSTY        12
escape                    

Może i głupota, ale jak w jednej komórce ja jestem od odwalania czarnej roboty, a "koleżanka" zza biurka robi byle robić, aby tylko za bardzo mózgiem nie ruszyć, pracuje góra pół roku dłużej, albo kolejna co 15 razy każdą pierdołę ma wykładaną a dalej robi źle, to co ma robić to nie robi, a to co nie ma robić robi i jeszcze trochę tak bym mogła pisać (a mówię już tylko o jednej komórce nie odnosząc się do reszty urzędu) i mnie do 2500 jeszcze trochę jednak brakuje, a one mają ponad... to dla mnie to już głupota w tym momencie nie jest i myślę, że dla nikogo w takie sytuacji by nie była

Zgadzam się w 100% u mnie jest tak samo

09 paź 2015, 20:11
Ten tematjest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 2422 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 173  Następna strona