Teraz jest 05 wrz 2025, 21:14

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 41 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1, 2, 3
Komórka SW -  fakty i mity 
Autor Treść postu
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA27 sty 2013, 06:22

POSTY        14
Post Re: Komórka SW -  fakty i mity
Ja mam mniej i ani grosza podwyżki wrześniowej na koncie po wypłacie nie mam.

27 wrz 2015, 22:36
Specjalista

REJESTRACJA28 mar 2011, 20:41

POSTY        332
To cię  :sex: Niczego innego po NICH bym się nie spodziewał. By żyło się lepiej ... znajomym królika. Zacytuję artykuł z dzisiaj w sprawie US Pabianice - "podniesiono kwestie zastraszania pracowników, molestowania, mobbingu, dyskryminacji, ingerowania w prawa pracownicze, promowania przez Naczelnika Urzędu osób z własnego otoczenia, a także spadku efektywności pracy Urzędu". Wypisz, wymaluj większość US a padł TYLKO jeden naczelnik.

28 wrz 2015, 05:59
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA05 sie 2009, 16:20

POSTY        253
możliwe, że "TYLKO jeden naczelnik". ale jeśli zasłużył, to się należy, i od kogoś należy zacząć, może później następni, niekompetentni :)

28 wrz 2015, 09:39
Zaawansowany

REJESTRACJA02 lip 2011, 11:05

POSTY        74
U nas podwyżki mają być przyznane od września ale wypłacane od października z wyrównaniem za wrzesień. Poza tym z pisma umieszczonego na naszym intranecie wynika, że podwyżki dla zarabiających poniżej 2500 mają być przyznawane od 01.01.2016, z innej puli. Teraz mają dostać pracownicy zarabiający minimalną, SW i chyba asystenci podatnika.

30 wrz 2015, 21:02
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA05 sie 2009, 16:20

POSTY        253
Fajnie, że ludzie dostaną podwyżki :) dla większości każdy grosz się liczy :) ale ja już nie mogę słuchać o tych ochłapach rzucanych najmniej zarabiającym pracownikom (poniżej 2.500 brutto) i pomijaniu innych ciężko pracujących pracowników, którzy nie zarabiają mniej niż 2.500 brutto, jednakże mają zamrożone płacę od 8 lat i ciężko pracują za niewiele więcej niż 2.500 brutto :( i tym samym nie łapią się na podwyżki :( TO JEST ABSURD I PORAŻKA NASZEJ EKONOMII I POLITYKI :(

30 wrz 2015, 21:13
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA19 maja 2010, 20:31

POSTY        48
Mam pytanie do pracowników komórek wierzycielskich, zwłaszcza na Dolnym Śląsku - mianowicie czy ktoś z Was dostał jakąkolwiek podwyżkę w związku z przejściem czy pracą w tym "urzędowym śmietniku"? My nie dostaliśmy nic ani przy tworzeniu komórki ani w trakcie - choć były różne obiecanki... Wygląda na to, że z tych "wrześniowych" podwyżek też nic nam nie skapnie. Więc o styczniu też pewnie można zapomnieć. Czy w pozostałych województwach też to tak wygląda? Czy to tylko nasz Dyrektorek tak wybiórczo czyta pisma z Ministerstwa? O ile mnie pamięć nie byli, tam stało jak wół że pracownicy SW - wykazujący się -  mieli dostać jakieś podwyżki? Jak Izba ma zamiar, jeśli w ogóle takowy ma, wytłumaczyć się z nieprzestrzegania zaleceń przełożonych? Czy znów diabeł tkwi w szczegółach, tj. w interpretacji wyróżniających się i osiągających dobre wyniki?

06 paź 2015, 15:37
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA18 maja 2009, 07:11

POSTY        67
Witam, dzisiaj ja mam pytanie - zna ktoś adres www Centrum Kompetencyjnego w Opolu?
Pytam, bo dostałem informację, że są tam umieszczane ciekawe informacje dotyczące działania komórek SW.

22 paź 2015, 10:40
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA21 maja 2009, 13:15

POSTY        70
Adres Strony CKSW 10.11.0.207

22 paź 2015, 10:48
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA02 gru 2007, 19:13

POSTY        24
Po sukcesie komórek SW (Spraw Wierzycielskich)- tj. tzw. Miękkiej Egzekucji (w odróżnieniu od Twardej Egzekucji) należałoby powołać nowe komórki do spraw Miękkiej Kontroli, Miękkiego Postępowania Podatkowego, Miękkiej Obsługi Bieżącej itd. ...

23 sty 2016, 23:49
Specjalista

REJESTRACJA14 sie 2007, 20:56

POSTY        330
Martyn                    

Po sukcesie komórek SW (Spraw Wierzycielskich)- tj. tzw. Miękkiej Egzekucji (w odróżnieniu od Twardej Egzekucji) należałoby powołać nowe komórki do spraw Miękkiej Kontroli, Miękkiego Postępowania Podatkowego, Miękkiej Obsługi Bieżącej itd. ...

Można iść dalej i wprowadzić Miękki Urząd Skarbowy (MUS), a przy tym ograniczyć lub zlikwidować zasadę samoobliczenia :)

24 sty 2016, 11:16
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA02 gru 2007, 19:13

POSTY        24
W przypadku Miękkiej Kontroli Podatkowej, biorąc za wzór SW (miękką egzekucję), komórka ta powinna informować podatników o niechybnej kontroli, informowania jak uniknąć kontroli lub ostatecznie postraszyć Twardą Kontrolą Podatkową.

Obudźmy się!

26 sty 2016, 00:18
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA06 sie 2009, 08:36

POSTY        171
proponowałbym iść dalej powołać miękkich dyrektorów izb skarbowych.

26 sty 2016, 17:48
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA08 gru 2015, 16:28

POSTY        5
Część pracowników z "miękkiej egzekucji" powinno być  zatrudnionych  w EA, OB lub RP. Kolejny absurd organizacyjny...

26 sty 2016, 20:57
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 41 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1, 2, 3