Teraz jest 06 wrz 2025, 09:19

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 250 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 18  Następna strona
Odejścia ze skarbowości 
Autor Treść postu
Znawca

REJESTRACJA05 cze 2011, 10:15

POSTY        163
Post Re: Odejścia ze skarbowości
Niestety taka jest prawda,  że większość  pracowników skarbowości na rynku pracy ma  marne szanse na lepszą pracę. Problemem jest przede wszystkim wąska specjalizacja albo takie umiejętności które poza urzędem nikomu nie są przydatne. Po drugie słaba znajomość języków. Obecnie jest na rynku pracy coraz więcej osób,  które znają w dobrym stopniu dwa języki obce. No a w urzędach wielu nie zna nawet jednego języka obcego na dobrym poziomie. Umiejętności informatyczne wielu osób też na średnim poziomie, ilu pracowników zna dobrze Excela czy też PowerPointa. Wiele osób,  które się  wyróżniały już odeszło, co potwierdza ten wątek.  Biorąc to wszystko pod uwagę niestety nie mamy tak silnych kart przetargowych w walce o podwyżki jak np. lekarze czy pielęgniarki.

23 wrz 2015, 19:07
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA18 maja 2009, 07:11

POSTY        67
Witam. To i ja dodam coś od siebie. Po ponad dwóch dekadach pracy w urzędzie i paru obietnicach wobec mojej osoby ze strony kierownictwa - dalej siedzę tam gdzie siedzę i zarabiam tyle ile zarabiam :)
Dlatego po poważnych rozmowach z małżonką została podjęta decyzja - jeżeli do końca 2015 roku nic się nie zmieni (a się nie zmieni) - wynoszę się do zewnętrznej firmy. Poza dokumenty i biurokrację. Będzie ciężko, bo to praca wyjazdowa - ale to ostatni dzwonek na zmiany. Trzymajcie kciuki, aby odwaga mnie nie opuściła.

Zastanawiam się tylko nad formą pożegnania z zakładem pracy. Jeżeli będę chciał bardzo kulturalnie to zrobić - to ze strony kierownictwa będzie to pożegnanie bardzo nieprzyjemne dla mnie. Jak praca się znajdzie na 100 % to nowy pracodawca nie będzie czekał, aż minie mi okres wypowiedzenia w dotychczasowym zakładzie pracy.

24 wrz 2015, 07:34
Specjalista

REJESTRACJA27 kwi 2010, 11:57

POSTY        481
Tues to byś musiał już praktycznie mieć zaklepaną prace lub jej intensywnie poszukiwać  i złożyć wypowiedzenie z końcem września, aby z początkiem roku być wolnym od skarbowości. Okres wypowiedzenia to 3 miesiące z tego co pamiętam.

24 wrz 2015, 07:52
Zaawansowany
Własny awatar

POSTY        67
Wiem, trzy miesiące mnie obowiązują.
Jednakże prawdopodobnie będę musiał próbować załatwić to w inny sposób, np. za porozumieniem stron.

24 wrz 2015, 08:04
Fachowiec

REJESTRACJA20 paź 2006, 17:37

POSTY        1023
tues                    

będę musiał próbować załatwić to w inny sposób, np. za porozumieniem stron.

Bez problemu się zgodzą. Przecież na nasze miejsce jest 100 chętnych  :wysmiewacz:

24 wrz 2015, 09:17
Zaawansowany
Własny awatar

POSTY        67
:wysmiewacz: Dobre

A tak na serio - wypowiedzenie umowy składać do Dyrektora IS czy Naczelnika US ?

24 wrz 2015, 10:00
Znawca

REJESTRACJA05 cze 2011, 10:15

POSTY        163
Wypowiedzenie wg mnie do Dyrektora, ale można to oczywiście zrobić przez Sekretariat w urzędzie.

24 wrz 2015, 12:16
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA28 kwi 2009, 20:25

POSTY        89
Też rozmyślam nad wypowiedzeniem do końca września. Ale też sądzę, że nie będzie problemów z porozumieniem stron jeśli wystąpię np. w grudniu. Jednakże wcześniej uprzedzam coby nie było zaskoczenia u przełożonych, co owi mają oczywiście za żart. Gdyby jednak zaparli się i nie chcieli dać zgody na odejście to pójdę coś leczyć na trzy miesiące. Coś się znajdzie.

24 wrz 2015, 22:02
Zawodowiec

REJESTRACJA10 lis 2006, 07:34

POSTY        3465
3android                    

kominiarz                    

A ja bym zatrudnił.
Właśnie poszukuję pracownika na stanowisku "pomocnik kominiarza".
Są chętni?  :o

Ja!

Za późno.
Na Twoje miejsce zgłosiło się 100 chętnych :(

27 wrz 2015, 19:25
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA24 sie 2010, 19:29

POSTY        227
Najgorsi są podatnicy, którzy traktują nas jak zwykłe g ...no i jeszcze głośno wyrażają swoje poglądy na sali obsługi, że nic się nie zmieniło, że mamy w głębokim poważaniu klientów. Miałam taką sytuację w US, gdzie obcy człowiek wyzywał mnie od komunistki - tyle, że gdybym była komunistką nie pracowałabym w obsłudze podatnika, tylko miała wysokie stanowisko i wymyślała różne cuda w administracji. Dla mnie krzykacze w US, to skończeni debile, którzy uciekli z psychiatryka, albo mają zaburzenia na tle seksualnym i przychodzą do US odreagować swoje lęki czy uprzedzenia. Niestety nikt w mojej rodzinie nie jest politykiem, nie mam żadnych znajomości, żeby ktoś załatwił mi lepszą pracę z polecenia. Sama muszę o wszystko walczyć i sama podejmować decyzje. Z tego całego syfu, warto przypomnieć sobie miłe sytuacje, kiedy podatnik chwali Cię za udzieloną informację czy pomoc i powie miłe słowo, nieraz lepsze od  pochwały przełożonego :)

29 wrz 2015, 17:50
Początkujący

REJESTRACJA31 sie 2015, 09:31

POSTY        9
Oj tam jakieś odejścia parę lat temu, teraz się zacznie...
Programy pilotażowe - praca w poniedziałki do 20 i w soboty do 12. PRL come back.
Na razie Mazowieckie i Łódzkie. Ale reszty też to nie minie ;)
Cóż na początek będzie wysyp "L4" a później wszelkie inne formy ucieczki z resortu :)

30 wrz 2015, 10:06
Zaawansowany

REJESTRACJA08 kwi 2014, 06:40

POSTY        99
W jaki sposób można znaleźć pracę na umowę zlecenia w skarbówce? Gdzie są ogłoszenia publikowane? Nie wiem gdzie szukać. Nie jestem pracownikiem US. Na normalny etat to wiem. Dzięki.

30 wrz 2015, 12:29
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA21 maja 2009, 11:25

POSTY        122
W biuletynie informacji publicznej - BIP każda izba linka na swojej stronie

01 paź 2015, 06:00
Zaawansowany

REJESTRACJA08 kwi 2014, 06:40

POSTY        99
tam są ofert pracy na umowę o pracę raczej, a nie na zlecenie.
ale i tak dzięki

01 paź 2015, 11:10
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 250 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 18  Następna strona