Oficjalnie jeszcze nie podali konkretnej daty. Prawdopodobna o jakiej czytałam to 01.09.2015 r. Czyżby coś się zmieniło a jeszcze o tym nie wiemy?
05 sie 2015, 12:38
Re: e-System Zarządzania Dokumentami
na szkoleniu podano nam, że IS od 01.09.2015r. a USy od 21.09.2015r.
05 sie 2015, 13:02
Dwa dni temu przyszedł mail z Departamentu AP, że SZD wchodzi od 01.09. Dziś przyszedł kolejny mail, w którym zmieniono datę właśnie na 10.08. No cóż, zgodnie z przysłowiem: tylko krowa nie zmienia zdania
05 sie 2015, 20:57
sorry, ale ja już nie łapie. Od kiedy mamy stosować "kropki" w pismach itp. np. OB.7002.1.2015. ?
____________________________________ Boże ratuj... bo pomysły góry przewyższają moje siły.
12 sie 2015, 16:57
Mnie przeraża, że tylko jedna komórka będzie dysponowała dokumentem ze względu na znak sprawy. Jak np. udowodnić w wymiarze przerwę biegu przedawnienia bez środka egzekucyjnego i powiadomienia podatnika. A z innej beczki: to co ma zrobić kontrola, która dostanie dokumenty od podatnika np. metr bieżący 10 segregatorów. Zeskanować wszystko? Tylko gdzie skoro będzie to robiło OB?
13 sie 2015, 15:00
Może się mylę ale SN ma zmieniać nazwę na Kancelaria, więc chyba zabiorą punkt kancelaryjnym znów z OB...
13 sie 2015, 20:10
Demeter
Dwa dni temu przyszedł mail z Departamentu AP, że SZD wchodzi od 01.09. Dziś przyszedł kolejny mail, w którym zmieniono datę właśnie na 10.08. No cóż, zgodnie z przysłowiem: tylko krowa nie zmienia zdania :D
G... wejdzie jeżeli wejdzie to tylko na chwilę, żeby paść. Ten system jest do D... wyrzucone pieniądze! Tak samo jak kolosalna kasa na cały projekt GENTAX - gdzie jest ten system, od półtora roku (zgodnie z umową - z tego co pamiętam) powinien być oddany do użytkowania! Wielki pic na wodę i fotomontaż! Kolejna wielka fikcja to te narwane centra obsługi podatników z kolejkomatami jak w Mc'Donaldach (darmowy hamburger i szklanka do coli z podobizną ministra finansów dla pierwszych dziesięciu klientów!). Wszytko to przyprawione milionami górnolotnych słów, idiotycznymi obietnicami bez pokrycia! Codziennie szczypię się, żeby się w końcu obudzić, a tu nic. Więc to jednak prawda co się dzieje od dłuższego czasu?! - nieeee to na pewno jest zły sen.
14 sie 2015, 08:28
Ci którzy byli na szkoleniach wiedzą jak to wszystko "pięknie" chodzi, ale tylko na papierze. Dziękuje, ale ja wysiadam na następnym przystanku...
____________________________________ Boże ratuj... bo pomysły góry przewyższają moje siły.
14 sie 2015, 20:50
Posiada ktoś dobre info, kiedy wspaniałe SZD wchodzi w USach?
11 wrz 2015, 20:43
Z moich informacji przekazanych przez Is około tygodnia temu wynikało,że SZD wchodzi wraz z SSP (PCC,SD,KP) od końca września/początku października.Stąd szkolenia w IS z SSP i szkolenia na Atenie2 w Urzędach.Chyba ,że ma ktoś nowsze wiadomości
13 wrz 2015, 04:58
Wrzesień - termin wejścia SZD i SSP nieaktualny
15 wrz 2015, 19:24
Też jestem ciekawy kiedy te systemy mają wejść. Orientuje się ktoś?
15 wrz 2015, 21:10
ktoś ze szkolenia w ubiegłym tygodniu przywiózł info, że o miesiąc się przesunie i końcem października ma to wszystko wejść w życie
____________________________________ "jestem jak chiński znak równowagi - trochę głupoty - tyle samo rozwagi..."
16 wrz 2015, 06:36
29-09-2015 oficjalny termin. Ale znając życie 28-09-2015 przyjdzie pismo o przesunięciu...