uwłaczająca kwota... nic dodać nic ująć:( na konsolidacji zyskały tylko izby, pula im się powiększyła dzięki usom, tylko oni realizują super zadanie KONSOLIDACJA!
25 sie 2015, 20:58
Re: Koniec z premiami...
amnesia22
uwłaczająca kwota... nic dodać nic ująć:( na konsolidacji zyskały tylko izby, pula im się powiększyła dzięki usom, tylko oni realizują super zadanie KONSOLIDACJA!
Ładnie tak szczuć jednych pracowników na drugich? jestem pracownikiem Izby i kwoty moich nagród uległy znacznemu zmniejszeniu w porównaniu do tego co było przed konsolidacją (pomijam już fakt późniejszych wypłat tych nagród). Jeśli nie posiada się sprawdzonych informacji proszę się nie wypowiadać, a jeśli posiada się informacje dotyczącą kilku jednostek to proszę nie uogólniać!
26 sie 2015, 07:55
to podaj kwotę swojej premii za II kw.?
26 sie 2015, 10:11
u nas (US dolnosląskie) premie były wyższe niż wcześniej. Od paru lat nus płacił średnio na zwykłego łebka (w odróżnieniu od niezwykłych: koordynatorów, kierowników itp.) po 180zł, teraz 500,-zł. Poprawa jest znaczna, aczkolwiek nie pokrywa zapotrzebowania.
26 sie 2015, 12:01
ladyfox
u nas (US dolnosląskie) premie były wyższe niż wcześniej. Od paru lat nus płacił średnio na zwykłego łebka (w odróżnieniu od niezwykłych: koordynatorów, kierowników itp.) po 180zł, teraz 500,-zł. Poprawa jest znaczna, aczkolwiek nie pokrywa zapotrzebowania.
... i tak dostają pracownicy US jak i IS.
26 sie 2015, 13:24
W takim razie wstyd chyba się przyznać, ale na szeregowym stanowisku otrzymałam w US niewyobrażalną kwotę brutto czterocyfrową (przed przecinkiem). I z tą kwotą uplasowałam się raczej w okolicy średniej a nie wyższych nagród w urzędzie.
26 sie 2015, 16:10
eonwe85
amnesia22
Ładnie tak szczuć jednych pracowników na drugich? jestem pracownikiem Izby i kwoty moich nagród uległy znacznemu zmniejszeniu w porównaniu do tego co było przed konsolidacją (pomijam już fakt późniejszych wypłat tych nagród). Jeśli nie posiada się sprawdzonych informacji proszę się nie wypowiadać, a jeśli posiada się informacje dotyczącą kilku jednostek to proszę nie uogólniać!
Uogólniłam, przepraszam jak kogoś dotknęło. w moim us przed konsolidacją nagrody dla pracowników za I kwartał były rzędu 700-1000 na rękę, a za drugi kwartał z uwagi na akcję zeznań ok. 800-1200, a po konsolidacji za I kwartał 250 a za II 500 na rękę. Kolejna rzecz to w naszej kochanej IS pracuje bardzo dużo osób wcześniej pracujących w us i sorry, ale Ci co mają masę roboty (zwłaszcza kadry) to mają, a reszta siedzi i czeka na pracę, a do tego te osoby mają dużo wyższe nagrody.
26 sie 2015, 19:09
amnesia22
Uogólniłam, przepraszam jak kogoś dotknęło. w moim us przed konsolidacją nagrody dla pracowników za I kwartał były rzędu 700-1000 na rękę, a za drugi kwartał z uwagi na akcję zeznań ok. 800-1200, a po konsolidacji za I kwartał 250 a za II 500 na rękę. Kolejna rzecz to w naszej kochanej IS pracuje bardzo dużo osób wcześniej pracujących w us i sorry, ale Ci co mają masę roboty (zwłaszcza kadry) to mają, a reszta siedzi i czeka na pracę, a do tego te osoby mają dużo wyższe nagrody.
W mojej izbie wręcz przeciwnie, po konsolidacji premie są niższe. Mało tego koleżanka, która właśnie przyszła z urzędu jest zaszokowana, że tu premie są niższe, niż w jej poprzednim miejscu pracy. Swoją drogą ciekawe jakie będą premie za IV kwartał.
Ostatnio edytowano 02 gru 2015, 20:19 przez Panikubeja, łącznie edytowano 1 raz
02 gru 2015, 20:17
Właśnie, co do premii za III kwartał to szybko się uwinęli, pewnie żeby zdążyć przed wyborami (choć na koncie były po wyborach);). W obecnej sytuacji... chyba nie ma co liczyć na szybką premię za kwartał IV.
Czy ktoś coś wie?
07 gru 2015, 14:20
Przestańcie siać ten co kwartalny defetyzm. W IS Szczecin kwota jest nieznana dla US ale do piątku trzeba przekazać do IS wszystkie dane do wypłaty nagród. Wypłata zaplanowana na przyszły tydzień, przed świętami. Takie plany, a jak będzie to się zobaczy.
07 gru 2015, 14:35
Na śląsku podobnie jak w zachodniopomorskim. Do piątku mają być listy dla IS. Kwoty nieznane - wypłata podobno w przyszłym tygodniu.
07 gru 2015, 18:07
Kierownictwo się cieszy znów NUS dadzą duże nagrody za dodatkowe zadania. Ciekawe czy pozostali pracownicy dostaną chociaż życzenia na święta.