macie może przykładowo wypełnioną te metrykę (załącznik) np. chodzi o wszęcie postępowania gdy nie płaci po nowemu
31 lip 2015, 07:58
Re: Egzekucja opłat za gospodarowanie odpadami
monikaaa
Qubap i pozostali
macie może przykładowo wypełnioną te metrykę (załącznik) np. chodzi o wszęcie postępowania gdy nie płaci po nowemu
Co to znaczy, że nie płaci po nowemu? Zmienialiście stawki czy co? Miał wcześniej deklarację czy decyzję?
31 lip 2015, 08:49
qubap
monikaaa
Qubap i pozostali
Co to znaczy, że nie płaci po nowemu? Zmienialiście stawki czy co? Miał wcześniej deklarację czy decyzję?
Pewnie tak jak u mnie była zmiana stawek i ludzie nie wpłacają nowej stawki tylko tą co mieli do tej pory.
31 lip 2015, 11:13
tak zmiana stawki od stycznia 2015 r.
31 lip 2015, 12:26
pagap
Jeżeli zmiana była od stycznia to wtedy jeszcze po zmianie stawki istniał obowiązek złożenia deklaracji. Wydaje mi się, że na tej podstawie nie można wystawić zawiadomienia o zmianie stawki tylko trzeba wydać decyzję na podstawie art. 6o ust. 1.
31 lip 2015, 12:41
qubap
pagap
Jeżeli zmiana była od stycznia to wtedy jeszcze po zmianie stawki istniał obowiązek złożenia deklaracji. Wydaje mi się, że na tej podstawie nie można wystawić zawiadomienia o zmianie stawki tylko trzeba wydać decyzję na podstawie art. 6o ust. 1.
Nasz radczyni zadecydowała, żeby już nie wysyłać wezwań do złożenia deklaracji tylko wysłać zawiadomienia
31 lip 2015, 13:14
monikaaa
Nasz radczyni zadecydowała, żeby już nie wysyłać wezwań do złożenia deklaracji tylko wysłać zawiadomienia
W przypadku zawiadomień i braku regulowania należności wystawiasz decyzję z art. 6m ust. 2b.
31 lip 2015, 13:38
Proszę o pomoc. Jest zbieg egzekucji - NUS i komornik. Należy wydać dalszy TW, ale co w przypadku gdy jeden z TW był wystawiony na starym druku? Jak sporządzić jego dalszy TW?
04 sie 2015, 08:42
zakrecona
Proszę o pomoc. Jest zbieg egzekucji - NUS i komornik. Należy wydać dalszy TW, ale co w przypadku gdy jeden z TW był wystawiony na starym druku? Jak sporządzić jego dalszy TW?
Tak samo jak na starym tylko że na nowym
04 sie 2015, 09:56
Pod jakim numerem teczki macie kopie dowodów wpłat za odpady?
13 sie 2015, 08:42
ramzi84
Po co Ci kopie dowodów wpłat?
13 sie 2015, 08:52
qubap
ramzi84
Mamy kase w urzędzie i od zawsze u nas są kopie dowodów wpłat czy to podatek, czy odpady, a potrzebne są chociażby do kontroli.
13 sie 2015, 09:18
ramzi84
qubap
Mamy kase w urzędzie i od zawsze u nas są kopie dowodów wpłat czy to podatek, czy odpady, a potrzebne są chociażby do kontroli.
Oryginał dowodu jest w kasie, po co Wam kopia to na prawdę nie wiem ale nie wnikam. Tak chciałem wiedzieć tylko z ciekawości po co papier marnujecie
13 sie 2015, 09:33
qubap
Oryginał dowodu jest w kasie, po co Wam kopia to na prawdę nie wiem ale nie wnikam. Tak chciałem wiedzieć tylko z ciekawości po co papier marnujecie :P
Oryginał wydaje dla zobowiązanego zostaje kopia jak w Kwitariuszu K-103, lub załączniki do wyciągu bankowego, więc gdzie Wy to trzymacie? Przy raporcie kasowym?