Teraz jest 06 wrz 2025, 17:40

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 2158 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 149, 150, 151, 152, 153, 154, 155  Następna strona
Znamy zasady wyboru nowych NUSów, znamy wyniki 
Autor Treść postu
Specjalista
Własny awatar

REJESTRACJA29 paź 2009, 17:12

POSTY        360
Post Re: Znamy zasady wyboru nowych NUSów, znamy wyniki
Tak będzie BE bo PO nic nie robi dobrego, kolego - koleżanko ALIGATOR1.

22 lip 2015, 12:13
Znawca

REJESTRACJA02 lut 2007, 14:02

POSTY        145
I proszę jak szybciutko uwinęli się ze sprawdzeniem prac z I części pisemnej.

http://www.mf.gov.pl/ministerstwo-finansow/ministerstwo-finansow/praca/listy-kandydatow/-/asset_publisher/q1aJ/content/komunikat-w-sprawie-ogloszenia-wynikow-uzyskanych-przez-uczestnikow-konkursow-na-stanowiska-naczelnikow-urzedow-skarbowych-ze-sprawdzianu-wiedzy-zawodowej-przeprowadzonego-w-dniu-16-lipca-2015-r

Przeszło dalej ok. 75% kandydatów, więc chyba sporo, choć z drugiej strony biorąc pod uwagę "trudność" testu, to raczej należało się tego spodziewać.

22 lip 2015, 17:25

REJESTRACJA01 lip 2015, 07:55

POSTY        8
Idą wybory... czas nagli.
Trzecie Śródmieście Warszawka. PO naczelnika odpad z izby nawet nie podeszła do egzaminu

22 lip 2015, 17:49
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA05 sie 2009, 16:20

POSTY        253
Mam pytanie. Czy w liście wyników sprawdzianów egzaminów na kandydatów na NUS kod zdającego egzamin odpowiada liczbie porządkowej w liście kandydatów dopuszczonych do egzaminu, czy też te numery kodów są losowane?

22 lip 2015, 20:57
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA11 kwi 2014, 14:27

POSTY        7
losowe

22 lip 2015, 20:59
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA05 sie 2009, 16:20

POSTY        253
to jest jeszcze nadzieja, że mój p.o. nus kandydujący, ale niekompetentny nie zdał egzaminu :P nie jestem złośliwy i nikomu źle nie życzę, ale w mojej ocenie, i chyba w większości pracowników i kierowników, a nawet zastępców nus-a, on na to stanowisko się nie nadaje, ani na żadne inne kierownicze :(

22 lip 2015, 21:17
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA04 cze 2009, 19:15

POSTY        17
Jak US Zakopane. Czy napitki pomogły?

22 lip 2015, 21:22
Amator

REJESTRACJA03 mar 2009, 22:32

POSTY        23
Zdawalność na poziomie 75%, gdy dotychczas była na poziomie 10-20%, świadczy tylko o tym, że tym razem forsujemy swoich już bez żadnych ceregieli (tylko test z wiedzy był w miarę obiektywny). Po to są jeszcze dwa, już dowolnie punktowane etapy, żeby żadnych niespodzianek nie było. Do tej pory konkursy były naginane, ale ten to już czysta farsa  :wysmiewacz:

24 lip 2015, 11:50
Specjalista

REJESTRACJA22 paź 2006, 10:48

POSTY        427
Myślę, że nie masz racji. W większej zdawalności pomogła przede wszystkim zmiana rozporządzenia i sumowanie punktów z testu i zadania. Do tej pory trzeba było uzyskać 40 z testu i 5 z zadań. W efekcie odpadały osoby mające n. 39 z testu i 10 z zadań, albo 50 z testu i 4 z zadań. Analiza dotychczasowych wyników wskazuje, że zdarzało się to dość często. Teraz wystarczy mieć 45 punktów - nieważne w jakiej konfiguracji.

24 lip 2015, 12:41
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA02 wrz 2011, 08:08

POSTY        4
ajed - miałem Cię dotychczas za faceta na poziomie więc się nie kompromituj ! A jak sądzisz - po co zmieniono to rozporządzenie ?! Właśnie po to żeby w końcu Ci którzy od kilku lat siedzą na stołkach z przedrostkiem p.o. bo nie byli w stanie zdać kilku egzaminów pod rząd mogli zdać...Czas się kończy więc upychamy na siłę swojaków...Żeby to zobaczyć to nie trzeba być radcą prawnym w IS...

24 lip 2015, 12:51
Specjalista

POSTY        427
Czosnek                    

ajed - miałem Cię dotychczas za faceta na poziomie więc się nie kompromituj ! A jak sądzisz - po co zmieniono to rozporządzenie ?! Właśnie po to żeby w końcu Ci którzy od kilku lat siedzą na stołkach z przedrostkiem p.o. bo nie byli w stanie zdać kilku egzaminów pod rząd mogli zdać...Czas się kończy więc upychamy na siłę swojaków...Żeby to zobaczyć to nie trzeba być radcą prawnym w IS...

Dotychczas egzaminów nie zdawali nie tylko p.o. ale również zwykli pracownicy chcący zostać NUS/DIS. Uważam - i w to wierzę - że ktoś w MF zauważył, że formuła konkursu jest wadliwa i stąd zmiana. Fakt, że zbiegła się z kampanią wyborczą, ale pierwsze projekty były gotowe na długo przed kampanią prezydencką, gdy jeszcze PO była "na fali". Dlatego nie sądzę aby zmiana przepisów była zasługą "okresu wyborczego". Również zmiana statusu NUS z kierownika jednostki, wyłącznie na organ też wymagała uwzględnienia w formule konkursu.
Jestem też fanem dodania drugiego testu - "badania zdolności". Do tej pory mi tego brakowało, bo jak dla mnie wiedza merytoryczna to za mało by być NUS/DIS. Niestety rozporządzenie niewiele (a właściwie nic) nie mówi na temat tego testu. Dopiero po jego przeprowadzeniu będzie można powiedzieć, czy się sprawdził w takiej formule, czy też nie.

24 lip 2015, 13:33
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA02 wrz 2011, 08:08

POSTY        4
Tylko, że dużo tych zwykłych pracowników startujących na NUS/DIS nie zdawało części  ustnej. Znam przypadek, że na jeden z US odbyło się kilka egzaminów w trakcie których część pisemną zdało kilku zwykłych pracowników (powtarzam-KILKU). Niestety nie zdał p.o. I wiesz co ? Żaden z tych kilku zwykłych pracowników nie zdał części ustnej...Zapewne przypadek - czysty przypadek...Nie rozśmieszaj mnie...A teraz zdadzą Ci co mają zdać i poza nimi zapewne również Ci (jak to trafnie ująłeś) zwykli pracownicy...Tylko, że im to zdanie już do niczego się nie przyda - kolejny świstek do kolekcji... Nie będę dłużej polemizował, bo każdy myślący człowiek wie po co ta zmiana się odbyła...Sądzę, że Ty również zdajesz sobie z tego sprawę...Serdecznie pozdrawiam i nie zamierzam kontynuować tego wątku...Miłego weekendu!

24 lip 2015, 13:47
Specjalista

POSTY        427
Ja znam 2 zwykłych pracowników, który się udało :) i obecnie są NUS. W tych konkursach startowali też PO, ale nie przeszli przez test. Każdy z nas ma swoje doświadczenia i na nich buduje ogląd sytuacji.
Miłego weekendu :)

24 lip 2015, 14:07
Specjalista
Własny awatar

REJESTRACJA29 paź 2009, 17:12

POSTY        360
Niektórzy poNUS nie zaliczyli po raz czwarty pierwszej tury.
O kogo chodzi doskonale wiecie nie będę się powtarzać.
Totalna kompromitacja tej osoby czwarty raz.
Może MF ogłosi kolejną turę do skutku, aż się uda temu jegomościowi.
Wstyd że na takim stanowisku brak wiedzy.

24 lip 2015, 14:26
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 2158 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 149, 150, 151, 152, 153, 154, 155  Następna strona