Właśnie wróciłem z W-wy gdzie:
1)Pooglądałem trochę slajdów z ogólnymi informacjami dot. głównie asystentów którzy będą zatrudnieni w CO, na początku pilotażu będą mogli wykonywać jakiś nieokreślony bliżej czas inne zadania bo przecież będą się nudzić, ich praca cały czas będzie przeliczana i monitorowana czyli sprawozdanka w dużej ilości oraz z każdej obsługi "nowego podatnika" będzie sporządzana notatka informująca jakie pytania były zadawane i jakie padły odpowiedzi.
2) posłuchałem informacji o pilotażu w woj. śląskim gdzie dzielni asystenci obsługiwali podatników a w międzyczasie wymyślali i własnoręcznie wykonywali ulotki dot. tematu bo przecież koszt ulotek i broszurek jest za duży.
3) Trwają pracę nad zmianą zarządzenia dot. organizacji US które będzie opisywało CO w strukturze plus zadania AS, następnie nastąpi opis stanowisk, z tego co powiedzieli nie będzie to sztywny szablon co do ilości pracowników w CO więc NUS będzie miał jakąś swobodę w tym zakresie
4) Podpis prezydenta ad ustawą spodziewany jest do 31 lipca WOW!
5) Na koniec najlepsze (może coś ominąłem) a pytanie dot. wynagrodzenia AS padła odpowiedź ... prawdopodobnie taki pracownik pozostanie ze swoim wynagrodzeniem bo jakby zostało to stanowisko dzisiaj zwartościowane to część pracowników mogłaby zarabiać mniej, dodano że nigdy i na żadnym etapie prac nie było mowy o żadnych dodatkowych pieniądzach a tylko o nowych i ciekawych wyzwaniach i tu padło cyt. Małgorzata Szafoni "przecież nie pracujecie państwo wyłącznie dla aspektów finansowych bo inaczej by was tu nie było"

"liczymy na was" brakowało tylko pomożecie?
Nie mam siły pisać i się denerwować