Teraz jest 05 wrz 2025, 21:47

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 30 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1, 2, 3
Czas popełnienia czynu z art. 54,57 kks a przedawnienie 
Autor Treść postu
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA31 maja 2014, 22:21

POSTY        129
Post Re: Czas popełnienia czynu z art. 54,57 kks a przedawnienie
Leibowitz nie ma problemu w stanie faktycznym jak opisujesz 56/ 76, zgadzam się z tobą.ale tu jest 54 kks.  Moje wątpliwości dotyczyły nastėpujących kwestii czasu początkowego, 1/ od daty przekroczenia kwoty i nie złożenia VAT R uchylał się 2/ od daty 25 .07. ale tu nie ma uszczuplenia , kolejne m-ce też nie ma uszczuplenia , dopiero za listopad jest  3/ więc od 25.12.2014.  Problem leży w tym , że , trudno powiedzieć że od lipca się uchylał skoro za 7',8, 9 , 10 nie miał do zapłaty , a jeśli  na kontrolę poszliby  5 listopada , i naliczyli za wszystkie mce kwotę do przeniesienia .

08 lip 2015, 16:14

REJESTRACJA22 maja 2009, 15:37

POSTY        969
Post Re: Czas popełnienia czynu z art. 54,57 kks a przedawnienie
Wcale nie jest trudno powiedzieć, że uchylał się od czerwca, skoro "za mce od VI do X określili kwotę do przeniesienia".
Kwoty VAT naliczonego do przeniesienia, z poszczególnych miesięcy od VI do X, z pewnością wpłynęły na ostateczną kwotę uszczuplenia.
Inaczej: bez tych kwot do przeniesienia, a więc bez zachowania sprawcy w okresie VI-X, uszczuplenie byłoby zgoła inne.
Inaczej: policz, jaki wychodzi VAT do zapłaty w XI i XII bez kwot naliczonego z poprzednich m-cy. Jak widzisz, zachowanie sprawcy ograniczone tylko do XI i XII spowodowało większe uszczuplenie.

10 lip 2015, 06:36
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 30 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1, 2, 3