A może grupen sex, :sex: w końcu dyrektorzy też ludzie.
Ostatnio edytowano 26 lip 2007, 13:45 przez Kingu, łącznie edytowano 1 raz
26 lip 2007, 10:57
Edzia
U nas Dyrektor zadzwonił z rańca i wezwał Naczelniczkę na naradę Naczelników. Taki gwałt oznacza, że coś się dzieje... Zaprezentują plan, które USy zostają???
U nas czyli gdzie?
Ostatnio edytowano 26 lip 2007, 13:46 przez Halaszka, łącznie edytowano 1 raz
26 lip 2007, 11:01
Halaszka
U nas czyli gdzie?
TO STRASZNIE INTYMNE PYTANIE. Ale "u nas" też wezwał!
26 lip 2007, 11:09
antiFa
A ja dzisiaj widziałem pismo z MF, z prośbą o przekazanie (do MF oczywiście) wszystkich danych kadrowych i nie tylko pracowników całego US!
No i bardzo dobrze, przynajmniej będą wiedzieli (MF) kto posiada najlepsze wykształcenie i odpadną ci, którzy znaleźli się w skarbówce przez przypadek, czyli po układach. A najlepsze jest to, że raczej szeregowi pracownicy nie obawiają się zmian, bo "ci wyżej" trzęsą portkami: kierownicy itp. stanowiska koordynujące , którzy po zmianach nie będą mogli sobie już na wiele pozwolić... czyli pić wódkę i się obijać a pracę za nich zrobią inni...
____________________________________ CARPE DIEM
Ostatnio edytowano 27 lip 2007, 07:17 przez justysia 29, łącznie edytowano 1 raz
26 lip 2007, 16:07
Proponuję ogłosić moratorium na ten temat do końca sierpnia. Chyba że Endrju wcześniej nas przebije.
____________________________________ Rostowski: Sytuacja Polski jest imponująca
26 lip 2007, 16:56
wjawor
A swoją drogą od 01.01.2008r. będziemy pracować wszyscy razem w jednym wielkim urzędzie, czy nierządzie.
Jak to ładnie powiedział ostatnio Prezes RN ZUS na temat emerytur "umiesz liczyć, licz na siebie". Swoją drogą ciekawe ile mu płacą za cytowanie przysłów na koszt emerytów.
____________________________________ Rostowski: Sytuacja Polski jest imponująca
26 lip 2007, 20:37
Drago
Jak to ładnie powiedział ostatnio Prezes RN ZUS na temat emerytur "umiesz liczyć, licz na siebie". Swoją drogą ciekawe ile mu płacą za cytowanie przysłów na koszt emerytów.
Już nie Prezes RN ZUS. Przyszedł na kilka miesięcy, nic nie zrobił, ośmieszył się kilka razy w audycjach radiowych (sam słyszałem) i poszedł dalej. Kasa poszła, ale to nieważne... Tanie państwo...
PS Wcześniej myślałem, że gość ma poukładane w głowie, niestety znowu się zawiodłem. :angry2:
____________________________________ Tam gdzie kończy się zdrowy rozsądek, zaczyna się polska rzeczywistość.
Ostatnio edytowano 27 lip 2007, 07:19 przez Aqq_777, łącznie edytowano 1 raz
26 lip 2007, 21:10
Wskaż mi kogokolwiek z Centrum A. Smitha z poukładaną głową a Cię ozłocę...
____________________________________ always look on the bright side of life
26 lip 2007, 22:06
elsinore
Wskaż mi kogokolwiek z Centrum A. Smitha z poukładaną głową a Cię ozłocę...
Chciałem powalczyć o to ozłocenie, ale chociaż w mediach ekspertów centrum przewija się full, nie jest łatwo dotrzeć do sedna. Rożne adresy internetowe Centrum im. Adama Smitha – Fundacja Akcji Gospodarczej www.adam-smith.pl www.adam.smith.pl www.smith.pl niewiele pomagają, chyba mój komp jest za stary na tak nowoczesną organizację, bo ich nie otwiera.
W KRSie mamy natomiast trochę inny twór: CENTRUM IM. ADAMA SMITHA - PIERWSZY NIEZALEŻNY INSTYTUT W POLSCE Numer KRS 0000254595 Data wpisu do rejestru stowarzyszeń 2006-04-06 Zarząd: Robert Gwiazdowski Prezydent Andrzej Sadowski Wiceprezydent Ireneusz Jabłoński Członek zarządu Cezary Kaźmierczak Członek zarządu
Ciekawe, do którego UASu będzie należała ul. Bednarska w Warszawie, a może jeszcze przed reformą zajrzeć do tej Fundacji? Instytucja posługująca się pięknym szyldem Centrum im. Adama Smitha pewnie zbliża się do jubileuszu 20-lecia, a w KRS taka skromna data.
Ciekawe czy Centrum jest recenzentem projektu ustawy o KAS?
____________________________________ Inde datae leges, ne fortior omnia posset - Po to zostały dane prawa, aby silniejszy nie mógł wszystkiego.
Ostatnio edytowano 27 lip 2007, 13:54 przez wjawor, łącznie edytowano 1 raz
27 lip 2007, 09:45
Recenzentem? A może cichym współautorem - ups - lobbystą pewnych zapisów? Wszak komu zależałoby na takiej dezorganizacji jak nie miłośnikom totalnie wolnego rynku...
Ostatnio edytowano 27 lip 2007, 13:55 przez elsinore, łącznie edytowano 1 raz
27 lip 2007, 10:23
Idę na urlop B))), wracam w końcu sierpnia (mam nadzieję, że będzie gdzie wrócić), może wtedy coś się rozjaśni w sprawie KAS. Forumowiczom również proponuję takie rozwiązanie, a tym co nie mogą życzę przyjemnej pracy bez stresów.
____________________________________ Fenicjanie wynaleźli pieniądze. Raz - nie sztuka. My musimy ciągle je wynajdywać.
Ostatnio edytowano 27 lip 2007, 13:55 przez mkeruj, łącznie edytowano 1 raz
27 lip 2007, 12:28
mkeruj
Idę na urlop B))), wracam w końcu sierpnia (mam nadzieję, że będzie gdzie wrócić), może wtedy coś się rozjaśni w sprawie KAS. Forumowiczom również proponuję takie rozwiązanie, a tym co nie mogą życzę przyjemnej pracy bez stresów.
Skoro już się Jurek pochwaliłeś, to po powrocie nie zapomnij opowiedzieć jak było, postując w poniższym topic'u:
Ostatnio edytowano 27 lip 2007, 13:56 przez elsinore, łącznie edytowano 1 raz
27 lip 2007, 13:00
elsinore
Skoro już się Jurek pochwaliłeś, to po powrocie nie zapomnij opowiedzieć jak było, postując w poniższym topic'u: <a href="http://www.skarbowcy.pl/mkportal/forum/index.php?s=&showtopic=603&view=findpost&p=11993" target="_blank">http://www.skarbowcy.pl/mkportal/forum/ind...indpost&p=11993</a>
Imię trafione :brawa:, czy czasem nie pracujesz w wywiadzie?
____________________________________ Fenicjanie wynaleźli pieniądze. Raz - nie sztuka. My musimy ciągle je wynajdywać.
Ostatnio edytowano 30 lip 2007, 06:39 przez mkeruj, łącznie edytowano 1 raz
27 lip 2007, 14:13
krychu
TO STRASZNIE INTYMNE PYTANIE. Ale "u nas" też wezwał!
U nas też (o ile u nas to też nie u Was).
Ostatnio edytowano 30 lip 2007, 06:40 przez Newlunatiq, łącznie edytowano 1 raz