Środek nocy, z baru wychodzi nawalony facet i chce iść do domu, jednak nogi odmawiają mu posłuszeństwa. Pod barem stoi jedna taksówka, więc facet sprawdza swój portfel i wylicza że ma 15zł. Podchodzi więc do taksówkarza i pyta: - Panie ile za kurs na Sienkiewicza? - O tej porze to 20. - A za 15 nie da rady? - Za 15 nie opłaca mi się silnika odpalać. - Panie niech Pan się zlituje, późno jest, zimno, ja jestem wcięty, do domu daleko. - Facet spadaj i nie zawracaj mi głowy. Więc nie było wyjścia facet poszedł na pieszo do domu. Następnego dnia idzie ten sam facet ulicą i widzi długą kolejkę taksówek a na samym końcu kolejki stoi ten niemiły taksówkarz. Facet podchodzi więc do pierwszej taksówki i mówi: - Ile za kurs na Sienkiewicza? - 20zł. - mówi taksiarz. - Ja dam panu 50zł za kurs ale w czasie jazdy zrobi mi pan loda. - Spadaj zboku bo zaraz ci dowale. Facet podchodzi do 2 taksówki: - Ile za kurs na Sienkiewicza? - 20zł. - mówi taksiarz. - Ja dam panu 50zł za kurs ale w czasie jazdy zrobi mi pan loda. - Spadaj zboku bo nie ręcze za siebie. Facet podchodził do każdej taksówki i sytuacja powtarzała się. Podchodzi do ostatniej taksówki - tej spod baru - i mówi do kierowcy: - Ile za kurs na Sienkiewicza? - 20zł. - mówi taksówkarz. - Ja dam panu 50 zł za kurs ale pod warunkiem że ruszy pan powoli i pomacha do wszystkich swoich kolegów taksówkarzy...
____________________________________ mucho trabajo poco dinero
26 lip 2007, 14:05
wjawor
A może ona brała bułki do tych kiełbasek od jednego bardzo znanego polskiego piekarza ?
Taaaa, a kiełbaski od Stokłosy??
26 lip 2007, 17:21
wjawor
<!--quoteo(post=13250:date=25. 07. 2007 g. 17:56:name=tranqilo)--><div class='quotetop'>(tranqilo @ 25. 07. 2007 g. 17:56) [snapback]13250[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec--> Młodzieżowa wkrętka...
Chyba jednak jestem za stary i od żaby różnię się w tym momencie tym samym co Kaczki - nie kumam
<!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd--> A pojechałbyś do sąsiedniego miasta o 22 wieczorem odebrać nagrodę z radiowego konkursu , bo inaczej przepadnie ?
____________________________________ "Tylko zmiana jest niezmienna" - Heraklit
Ostatnio edytowano 26 lip 2007, 21:50 przez tranqilo, łącznie edytowano 1 raz
26 lip 2007, 21:49
tranqilo
A pojechałbyś do sąsiedniego miasta o 22 wieczorem odebrać nagrodę z radiowego konkursu , bo inaczej przepadnie ?
No po taką nagrodę
tranqilo
...Właśnie wygrał pan mikser do kawy z kompletem wkładów, oraz 3 paczki kawy Jacobs.
to nawet na koniec świata A skąd wiesz, że do sąsiedniego miasta o 22, a nie popołudniu na sąsiednią ulicę ?
____________________________________ Inde datae leges, ne fortior omnia posset - Po to zostały dane prawa, aby silniejszy nie mógł wszystkiego.
Ostatnio edytowano 27 lip 2007, 08:29 przez wjawor, łącznie edytowano 1 raz
27 lip 2007, 08:27
wjawor
A skąd wiesz, że do sąsiedniego miasta o 22, a nie popołudniu na sąsiednią ulicę ?
SPÓJRZ na godzinę pierwotnego wpisu. Tylko wtedy wkrętka ma sens. Naiwnych nie sieją ... WJAWOR nie bież tego do siebie.
____________________________________ "Tylko zmiana jest niezmienna" - Heraklit
27 lip 2007, 09:30
tranqilo
<!--quoteo(post=13360:date=27. 07. 2007 g. 10:27:name=wjawor)--><div class='quotetop'>(wjawor @ 27. 07. 2007 g. 10:27) [snapback]13360[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec--> A skąd wiesz, że do sąsiedniego miasta o 22, a nie popołudniu na sąsiednią ulicę ?
SPÓJRZ na godzinę pierwotnego wpisu. Tylko wtedy wkrętka ma sens. Naiwnych nie sieją ... WJAWOR nie bież tego do siebie. <!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd--> Co do pory - niech Ci będzie, choć czy to takie oczywiste, że przytaczasz rozmowę w czasie rzeczywistym? Co do miejsca zgłoszenia się - nadal nie wiem skąd miałem to wiedzieć. Od początku mówiłem - jestem za stary. I mam nie biegać tego do siebie? - znów nie kumam.
____________________________________ Inde datae leges, ne fortior omnia posset - Po to zostały dane prawa, aby silniejszy nie mógł wszystkiego.
Ostatnio edytowano 27 lip 2007, 11:53 przez wjawor, łącznie edytowano 1 raz
27 lip 2007, 10:09
Wjawor - Tranqilo! Ja już wymiękam z tej jakże pasjonującej rozprawy... please :stop:.
____________________________________ always look on the bright side of life
Ostatnio edytowano 27 lip 2007, 11:53 przez elsinore, łącznie edytowano 1 raz
27 lip 2007, 10:25
elsinore
Wjawor - Tranqilo! Ja już wymiękam z tej jakże pasjonującej rozprawy... please :stop:.
I ani przez chwilę się nie uśmiechnąłeś?
Ostatnio edytowano 27 lip 2007, 11:53 przez wjawor, łącznie edytowano 1 raz
27 lip 2007, 10:42
Samoobrona twierdzi, że koalicja nie istnieje, ale jej ministrowie nie podadzą się do dymisji. =====
Czy będą wcześniejsze wybory po dymisji A.Leppera ? Odpowiedź jest najdłuższa i jeszcze trwa. Trwa... i trwa... i trwa... i ...jeszcze 2 lata ... do normalnych wyborów.
===== Powiedzenie Napoleona do jednego z jego marszałków. Jest pan dłuższy, a nie wyższy. Mogę pana skrócić o głowę....
=====
Powiedzenia premiera po powstaniu LIS - a :
1)Drapieżny Kaczor porwie LIS- a i uniesie w powietrze... 2)PIS pożre LIS-a.
Jakie niebezpieczne ... dla LIS-a.
=====
Bardzo stare ! Dlaczego polski Sejm jest okrągły ? Czy widział ktoś kwardatowy cyrk ? !
LIS-y listy piszą , "bo listonosz jedzie " - to bracia Zielińscy w ubiegłym wieku.
28 lip 2007, 07:47
praktyk1945
1) Drapieżny Kaczor porwie LIS- a i uniesie w powietrze... 2) PIS pożre LIS-a
A co powstanie z połączenia PiS + LiS? PLiSS = Prawo, Liga i Samoobrona, Sprawiedliwość
PS A ja i tak będę głosował na GiL
praktyk1945
Bardzo stare! Dlaczego polski Sejm jest okrągły ? Czy widział ktoś kwardatowy cyrk ? !
Inna wersja, to "aby opozycja nie mogła się chować po kątach"
____________________________________ Nie jesteś tym, kim myślisz, że jesteś - lecz tym, kim się stajesz, gdy myślisz kim jesteś.
28 lip 2007, 08:53
Nadir ! A ci z tej końcówki " i SS to potomkowie tych z dywizji "Totenkopf" ? I "rozwiń skrzydła" tego GIL -a !
28 lip 2007, 09:36
praktyk1945
Nadir! I "rozwiń skrzydła" tego GIL -a !
GiL? Giertych iLepper
PS Żartowałem z tym głosowaniem
____________________________________ Nie jesteś tym, kim myślisz, że jesteś - lecz tym, kim się stajesz, gdy myślisz kim jesteś.
Ostatnio edytowano 28 lip 2007, 09:49 przez Nadir, łącznie edytowano 1 raz
28 lip 2007, 09:47
Nadir ! Tak sobie siedzę i kombinuję i z G-i-ertych-a, to mi wyszło to ( wspak) Chytre i g(łupie) !
28 lip 2007, 10:18
Kurde, dobry jesteś! :brawa: Że też ja tego nie wymyśliłem... <_<
Ostatnio edytowano 28 lip 2007, 10:31 przez Nadir, łącznie edytowano 1 raz