Teraz jest 11 wrz 2025, 15:50

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5295 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 303, 304, 305, 306, 307, 308, 309 ... 379  Następna strona
Egzekucja opłat za gospodarowanie odpadami 
Autor Treść postu
Fachowiec
Własny awatar

REJESTRACJA04 lut 2014, 11:30

POSTY        1396
Post Re: Egzekucja opłat za gospodarowanie odpadami
ewi889                    

Informowaliście komorników o zmianie OE?

Co do informowania dłużników i komorników to jestem za tym, żeby to robił NUS z podaniem konta i informacją o prowadzeniu sprawy na podstawie naszego TW. Myślę, że informacja dla zobowiązanego była by na miejscu, ale jeszcze nie wysłałem nikomu i się tak zastanawiam  ;)

25 maja 2015, 08:44
Zaawansowany

REJESTRACJA06 kwi 2014, 16:24

POSTY        31
qubap                    

ewi889                    

Informowaliście komorników o zmianie OE?

Co do informowania dłużników i komorników to jestem za tym, żeby to robił NUS z podaniem konta i informacją o prowadzeniu sprawy na podstawie naszego TW. Myślę, że informacja dla zobowiązanego była by na miejscu, ale jeszcze nie wysłałem nikomu i się tak zastanawiam  ;)

To w tej chwili pozostaje pisanie zawiadomień do US o zmianie stanu zaległości po każdej wpłacie od KS, ciekawe czy w US będą wiedzieć o co chodzi... czy  w ogóle ruszyli przekazane TW

25 maja 2015, 14:07
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA03 lip 2014, 19:23

POSTY        31
Witam, w TW w część E zaznaczam przy deklaracji kratkę 2, a czy w poz. 4 muszę wpisać deklaracja czy może pozostać 4 pusta?

26 maja 2015, 07:08
Fachowiec
Własny awatar

POSTY        1396
ewi889                    

To w tej chwili pozostaje pisanie zawiadomień do US o zmianie stanu zaległości po każdej wpłacie od KS, ciekawe czy w US będą wiedzieć o co chodzi... czy  w ogóle ruszyli przekazane TW
Co prawda tytuły przekazywałem chyba 15.05 ale wiem, że jeszcze czekają na lepsze czasy :)
pagap                    

Witam, w TW w część E zaznaczam przy deklaracji kratkę 2, a czy w poz. 4 muszę wpisać deklaracja czy może pozostać 4 pusta?
Deklaracja.

26 maja 2015, 07:12
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA26 sty 2015, 10:01

POSTY        28
Witam, zgodnie ze zmianą ustawy o utrzymaniu czystości i porządku w gminach właściwym organem egzekucyjnym stal się naczelnik urzędu skarbowego w związku z czym przekazałam akta egzekucyjne właśnie jemu. Pozostały mi tytuły, w których wystąpił zbieg egzekucji. Część tytułów została wysłana do Sądu wraz z wnioskiem o rozstrzygniecie zbiegu (sobie zostawiłam kopie) oraz te które zostały przesłane komornikom (u mnie tez zostały kopie). Czy je tez powinnam przekazać Naczelnikowi skoro my już nie jesteśmy organem egzekucyjnym? Jak ta sytuacja wygląda u Was? Co z pismami, które teraz przychodzą do nas przekazywać je do Urzędu Skarbowego?

28 maja 2015, 07:59
Zaawansowany

REJESTRACJA23 cze 2014, 09:58

POSTY        69
Ja przekazuje do US zawiadomieniem zgodnie z KPA

28 maja 2015, 08:01
Fachowiec
Własny awatar

POSTY        1396
egz316                    

Witam, zgodnie ze zmianą ustawy o utrzymaniu czystości i porządku w gminach właściwym organem egzekucyjnym stal się naczelnik urzędu skarbowego w związku z czym przekazałam akta egzekucyjne właśnie jemu. Pozostały mi tytuły, w których wystąpił zbieg egzekucji. Część tytułów została wysłana do Sądu wraz z wnioskiem o rozstrzygniecie zbiegu (sobie zostawiłam kopie) oraz te które zostały przesłane komornikom (u mnie tez zostały kopie). Czy je tez powinnam przekazać Naczelnikowi skoro my już nie jesteśmy organem egzekucyjnym? Jak ta sytuacja wygląda u Was? Co z pismami, które teraz przychodzą do nas przekazywać je do Urzędu Skarbowego?
Wszystkie sprawy wszczęte powinny być przekazane do właściwego NUS, nie ma znaczenia czy były w sądzie czy u KS. Ja przekazywałem kserokopie i pisałem w protokole, że oryginał TW jest u KS.
Co do przychodzących to na razie zbieram :) nie ma nic ciekawego, piąte czy szóste pismo z banku, że nadal nie ma pieniędzy na koncie a dochodzą kolejne OE ;)
W kilku przypadkach to nie wiem czy ma sens wysyłanie bo miałem tam zbiegi z NUS więc i oni taką informację dostaną. Dopóki nie przejma egzekucji (nie poinformują o jej przejęciu) takie dokumenty będą przychodzić.

28 maja 2015, 08:15
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA09 wrz 2014, 18:02

POSTY        255
Słuchajcie co byście zrobili w takiej sytuacji. Nie przekazałam jednej sprawy ponieważ miałam zbieg z komornikiem do emerytury ZUS i myślałam że to w miarę szybko zejdzie bo dostałam info że dostali już pieniążki i będą dalej przekazywane. Dzisiaj dzwoniłam i okazało się że jeśli dostaniemy pieniądze to może gdzieś za 3 miesiące ( ja myślałam że całość dostaniemy teraz w maju). Teraz nie wiem co zrobić czy zostawić tą sprawę czy przekazać ją do US - tylko będzie to po terminie? Pomóżcie

28 maja 2015, 11:36
Zaawansowany
Własny awatar

POSTY        31
witam

w TW w części E poz 1 w przypadku decyzji wpisuje art. 6h, 6i, 6o ucpg a w poz. 9 też coś trzeba wpisać gdy upomnienie nie było wysłane? jak by ktoś mógł wstawić wzór z decyzją (bez wysłanego up) z góry dziękuję

28 maja 2015, 11:38
Fachowiec
Własny awatar

POSTY        1396
pagap                    

witam
w TW w części E poz 1 w przypadku decyzji wpisuje art. 6h, 6i, 6o ucpg a w poz. 9 też coś trzeba wpisać gdy upomnienie nie było wysłane? jak by ktoś mógł wstawić wzór z decyzją (bez wysłanego up) z góry dziękuję
Kiedyś było napisane że upomnienie nie jest wymagane jeżeli należność została określona w orzeczeniu. Czy teraz można dopasować jakiś punkt mówiący, że upomnienie nie jest wymagane? Jakoś mi nic nie pasuje :)
§ 2 pkt XXX rozp. MF z 30 października 2014 r. w sprawie określenia należności pieniężnych, których egzekucja może być wszczęta bez uprzedniego doręczenia upomnienia
z odpowiednim punktem.

28 maja 2015, 12:04
Fachowiec
Własny awatar

POSTY        1396
Mam taki przypadek, że pierwszą deklarację złożył mąż a nową deklarację złożyła żona. Oboje są właścicielami nieruchomości.
Zastanawiam się czy już można to traktować jako zobowiązanie solidarne? Żeby rozdzielać to na okresy to musiał bym zakładać drugie konto a to nie jest pierwsza deklaracja.

28 maja 2015, 12:07
Zaawansowany
Własny awatar

POSTY        31
ale w poz. 7 wpisac to:        

§ 2 pkt XXX rozp. MF z 30 października 2014 r. w sprawie określenia należności pieniężnych, których egzekucja może być wszczęta bez uprzedniego doręczenia upomnienia

i pkt 3 anie 2?

28 maja 2015, 12:08
Fachowiec
Własny awatar

POSTY        1396
pagap                    

ale w poz. 7 wpisac to:        
i pkt 3 anie 2?

Nie 7 tylko 9. Podałem par. 2. Punktu Ci nie doradzę bo wg mnie ani punkt 2 ani 3 nie pasuje.

28 maja 2015, 12:16
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA05 wrz 2014, 06:10

POSTY        35
mam pytanko jak wystawiliśmy up np styczeń- kwiecień po 14 miesięcznie, teraz mamy przypis na 7 zł styczeń - kwiecień, więc czy jeszcze raz musimy wystawić up na styczeń-kwiecień ale juz na 21 zł, czy tylko na sam przypis na te 7 zł styczeń- kwiecień czy już nie trzeba pomimo, że większa kwota ?

28 maja 2015, 13:36
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 5295 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 303, 304, 305, 306, 307, 308, 309 ... 379  Następna strona