Teraz jest 11 wrz 2025, 18:05

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5295 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 301, 302, 303, 304, 305, 306, 307 ... 379  Następna strona
Egzekucja opłat za gospodarowanie odpadami 
Autor Treść postu
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA14 mar 2014, 12:21

POSTY        96
Post Re: Egzekucja opłat za gospodarowanie odpadami
mam prośbę czy ktoś mógłby z dobrego serca przesłać wzór pisma jakie trzeba wysłać do pracodawcy czy też innego dłużnika zajętej wierzytelności o zmianie organu egzekucyjnego

a czy do zobowiązanego też przesyłaliście takie pismo? bo na początku to opinie były podzielone

a jeszcze jedno pytanko co z kosztami egzek i opłatą manipulacyjną mamy ją odpisać czy US nam ściągnie bo słyszałam jedną wersje US że to co jest w tytule wskazane to oni przekażą.

19 maja 2015, 11:20
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA07 sty 2014, 09:18

POSTY        133
przy przekazywaniu akt chce część egzekucji umorzyć bo leża od roku i nie ma tam ani złotówki

czy wydaje jedno postanowienie dotyczące umorzenia egzekucji ? czy muszę też do tego wydać osobne umarzające koszty egzekucyjne ?

i jeszcze jedno - co ze znajdującymi się w aktach egzekucyjnych tajemnicami skarbowymi? np. pismem ze skarbówki odnośnie majątku dłużnika. Normalnie dajecie z całą teczka czy jakoś ą teczkę osobno oznaczanie tajemnicą?

19 maja 2015, 14:01
Fachowiec
Własny awatar

REJESTRACJA04 lut 2014, 11:30

POSTY        1396
eleta                    

przy przekazywaniu akt chce część egzekucji umorzyć bo leża od roku i nie ma tam ani złotówki

Nie rozumiem po co? Skarbówka będzie na tej podstawie poszukiwać innych źródeł majątku - chociażby możliwy zwrot podatku. Zobowiązanie przedawnia się po 5 latach od zastosowania środka. Umarzać po roku?
eleta                    

i jeszcze jedno - co ze znajdującymi się w aktach egzekucyjnych tajemnicami skarbowymi? np. pismem ze skarbówki odnośnie majątku dłużnika. Normalnie dajecie z całą teczka czy jakoś ą teczkę osobno oznaczanie tajemnicą?

Ja wrzuciłem wszystko co miałem. Nie zostawiłem sobie nawet jednej kartki  :)

19 maja 2015, 14:05
Znawca
Własny awatar

POSTY        133
qubap                    

eleta                    

Nie rozumiem po co? Skarbówka będzie na tej podstawie poszukiwać innych źródeł majątku - chociażby możliwy zwrot podatku. Zobowiązanie przedawnia się po 5 latach od zastosowania środka. Umarzać po roku?
eleta                    

Ja wrzuciłem wszystko co miałem. Nie zostawiłem sobie nawet jednej kartki  :)

chyba jedynie po to żeby im mniej teczek oddać ;);) mam info ze skarbówki i ZUS że dłużnik nei pracuje, nie osiąga dochodów jest bezrobotny albo utrzymuje się z kasy z MOPSu - to były odpowiedzi na moje zapytania o podatnika. Dlatego chciałam to umorzyć

A czy zostawiacie sobie spis dokumentów w teczce która oddajecie? robię spis spraw które im oddaję wskazując ze teczka zawiera karty numer 1-20  i nic więcej, w samej zaś teczce mam od początku przypięty spis dokumentów które zgromadziłam w sprawie. I zastanawiam się czy zostawić sobie kopie tego spisu czy nie (a tylko wpisać w protokole że takowy spis jest w samej teczce). Nie ukrywam że perspektywa latania z każda teczką i robienie dodatkowego ksero z tego spisu lekko mnie wnerwia, bo i tak z samym opisem jest sporo roboty :):)

19 maja 2015, 14:25
Fachowiec
Własny awatar

POSTY        1396
eleta                    

chyba jedynie po to żeby im mniej teczek oddać ;);) mam info ze skarbówki i ZUS że dłużnik nei pracuje, nie osiąga dochodów jest bezrobotny albo utrzymuje się z kasy z MOPSu - to były odpowiedzi na moje zapytania o podatnika. Dlatego chciałam to umorzyć
To, że nie ma dzisiaj nie znaczy, że nie będzie miał jutro :)
eleta                    

A czy zostawiacie sobie spis dokumentów w teczce która oddajecie? robię spis spraw które im oddaję wskazując ze teczka zawiera karty numer 1-20  i nic więcej, w samej zaś teczce mam od początku przypięty spis dokumentów które zgromadziłam w sprawie. I zastanawiam się czy zostawić sobie kopie tego spisu czy nie (a tylko wpisać w protokole że takowy spis jest w samej teczce). Nie ukrywam że perspektywa latania z każda teczką i robienie dodatkowego ksero z tego spisu lekko mnie wnerwia, bo i tak z samym opisem jest sporo roboty :):)
Tak, taki sam spis dokumentów, który dołączyłem do każdej sprawy zostawiłem sobie z parafkami stron.
Tak jak było we wzorze Adamka:

Protokół zakończono na pozycji nr 2. Uwag nie wniesiono. Protokół sporządzono w dwóch jednobrzmiących egzemplarzach. Do egzemplarza dla zdającego załączono wykazy dokumentów dla poszczególnych spraw, zaparafowane przez strony. Wykaz dokumentów dla odbierającego znajduje się
odrębnie w aktach każdej sprawy.

19 maja 2015, 18:03
Znawca
Własny awatar

POSTY        133
qubap                    

eleta                    

To, że nie ma dzisiaj nie znaczy, że nie będzie miał jutro :)
[/quote]

uwierz że w przypadku kilku osób nie będzie miał ani jutro ani za 10 lat ;) to są tacy dłużnicy, którzy w rubryce zawód mogliby wpisać utrzymankowie MOPS ;)
ale dzięki za info

20 maja 2015, 07:09
Fachowiec
Własny awatar

POSTY        1396
eleta                    

uwierz że w przypadku kilku osób nie będzie miał ani jutro ani za 10 lat ;) to są tacy dłużnicy, którzy w rubryce zawód mogliby wpisać utrzymankowie MOPS ;)
ale dzięki za info
To tak jakbyś napisała że nie można wygrać w Lotka :) Przekaż wszystko skarbówka umorzy jak uzna to za stosowne.
BTW czas na przekazanie dokumentów już chyba minął  :P

20 maja 2015, 07:27
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA16 lut 2015, 09:05

POSTY        11
witam czy wystawiając tytuły wykonawcze do us nadajecie jakis numer szczególny tych tytułów

20 maja 2015, 08:59
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA18 lip 2014, 12:06

POSTY        76
strusz                    

witam czy wystawiając tytuły wykonawcze do us nadajecie jakis numer szczególny tych tytułów

Numeracje tytułów robisz taką jaka tobie odpowiada.

20 maja 2015, 12:01
Fachowiec
Własny awatar

POSTY        1396
strusz                    

U mnie jest BF.3161.nr odpowiadający tw za śmieci.kolejny nr tytułu.rok. Tak było od zawsze w całym urzędzie i tak zostało :) U mnie mają bzika polegającego na nadawaniu numeru od wydziału, więc najlepiej jak zobaczysz jak to jest u Ciebie z pozostałymi opłatami, żeby w przyszłości nie namieszać ;)

20 maja 2015, 12:46
Zaawansowany
Własny awatar

POSTY        96
mam  pytanko co z kosztami egzek i opłatą manipulacyjną mamy ją odpisać czy US nam ściągnie bo słyszałam jedną wersje US że to co jest w tytule wskazane to oni przekażą

20 maja 2015, 14:04
Fachowiec
Własny awatar

POSTY        1396
anulka102                    

mam  pytanko co z kosztami egzek i opłatą manipulacyjną mamy ją odpisać czy US nam ściągnie bo słyszałam jedną wersje US że to co jest w tytule wskazane to oni przekażą

Wyjdzie w praniu.

21 maja 2015, 08:49
Fachowiec
Własny awatar

POSTY        1396
anulka102                    

Jak możesz nakieruj na US od którego masz info. Może być w wiadomości.
Mój US ściąga pierwsze należności i nie wie co ma robić.
Swoją drogą nie rozumiał bym przypadku gdzie nie dość że przepadają koszty to jeszcze obciążają opłatą komornicza  :mur:

21 maja 2015, 09:52
Zaawansowany
Własny awatar

POSTY        96
Jak możesz nakieruj na US od którego masz info. Może być w wiadomości.
Mój US ściąga pierwsze należności i nie wie co ma robić.
Swoją drogą nie rozumiał bym przypadku gdzie nie dość że przepadają koszty to jeszcze obciążają opłatą komornicza  [/quote]

mój  US nic nie wie i lepiej się nie pytać o nic ale znajoma ma US Częstochowa i tam przy przekazaniu stwierdzili że przekażą wszystko ale mi się nie chce w to wierzyć i moim zdaniem raczej trzeba będzie umorzyć

21 maja 2015, 12:28
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 5295 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 301, 302, 303, 304, 305, 306, 307 ... 379  Następna strona