Teraz jest 11 wrz 2025, 20:25

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5295 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 298, 299, 300, 301, 302, 303, 304 ... 379  Następna strona
Egzekucja opłat za gospodarowanie odpadami 
Autor Treść postu
Specjalista
Własny awatar

REJESTRACJA23 cze 2014, 07:30

POSTY        464
Post Re: Egzekucja opłat za gospodarowanie odpadami
Estera17                    

A zawieszał ktoś może postępowanie egzekucyjne? Można prosić jakiś wzór pisma? Zmarł mi zobowiązany i myślałam żeby jeszcze dołożyć to zawieszenie, póki sprawa spadkowa się nie rozstrzygnie.

a dawno temu zmarł? bo jak nie, to przekaż tytuły do NUS a potem ich zawiadom o zgonie, to sami zawieszą postępowanie  ;)

11 maja 2015, 12:51
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA28 sty 2014, 08:23

POSTY        139
a na jakiej podstawie ( art) koszta egzekucyjne, które my zrobiliśmy jak byliśmy organem egzekucyjnym przechodzą dla NUS?

11 maja 2015, 14:28
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA21 mar 2014, 11:51

POSTY        30
witam, na jakiej podstawie prawnej informujecie banki o zmianie organu egzekucyjnego bo nie mogę nic znaleźć?

12 maja 2015, 07:08
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA30 lip 2014, 13:07

POSTY        76
witam, widzę że przekazanie ruszyło, do nas osobiście przyjadą po akta ;)

ale ja nie informowałam o zmianie organu egzekucyjnego, kogo i jakim pismem mam poinformować?

a co do posiadanych np. nieruchomości dłużnika w jakiej formie  - na piśmie ( proszę o jakiś wzór) informujecie US ?

12 maja 2015, 07:48
Zaawansowany

REJESTRACJA14 paź 2014, 07:03

POSTY        81
mam  problem  :mur:  skarbówka nie chce ode mnie akt egzekucyjnych powołując się na zmieniony art. 6 qa  ust. 4
i nie wiem jakimi argumentami mam przemówić do nich POMOCY

przecież w art. 6 ust. 1 ustawy zmieniającej jasno jest napisane że przekazujemy w ciągu miesiąca

Ostatnio edytowano 12 maja 2015, 09:27 przez kandyo, łącznie edytowano 1 raz

12 maja 2015, 09:23
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA21 mar 2014, 11:51

POSTY        30
jak numerujecie pisma do us, do banków?

12 maja 2015, 09:26
Zaawansowany

POSTY        81
Dziękuję za odpowiedzi na priv... przedstawiłam swoje argumenty i wyszło na moje w skarbowym

pozdrawiam

12 maja 2015, 09:50
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA28 sty 2014, 08:23

POSTY        139
Witam, czy zawieracie porozumienie na temat przekazania akt, (tzn. nasz radca powiedział, że obojętnie czy zostaje organem egz.,czy nie to porozumienie musi być, ponieważ w nim trzeba określić, dla kogo są koszta egzekucyjne powstałe przy prowadzeniu przez nas spraw itp)co sadzicie o tym? Proszę również o odpowiedz, co z tymi kosztami egzekucyjnymi, które my zrobiliśmy i na podstawie jakiego art. należą się one NUS lub nie?

12 maja 2015, 09:58
Zaawansowany

POSTY        81
w przypadku przekazania akt nie podpisujemy żadnego porozumienia

12 maja 2015, 10:24
Fachowiec
Własny awatar

REJESTRACJA04 lut 2014, 11:30

POSTY        1396
pola80                    

Witam, czy zawieracie porozumienie na temat przekazania akt, (tzn. nasz radca powiedział, że obojętnie czy zostaje organem egz.,czy nie to porozumienie musi być, ponieważ w nim trzeba określić, dla kogo są koszta egzekucyjne powstałe przy prowadzeniu przez nas spraw itp)co sadzicie o tym? Proszę również o odpowiedz, co z tymi kosztami egzekucyjnymi, które my zrobiliśmy i na podstawie jakiego art. należą się one NUS lub nie?

Moim zdaniem, zostanie tak samo jak jest przy zbiegu. Nie stosuje się przepisów dotyczących podziału kwot, dlatego zakładam, że zostanie tam gdzie wpłynie.
4. W postępowaniach wszczętych i niezakończonych przed dniem wejścia w życie art. 1 pkt 20 niniejszej ustawy,
przekazanych naczelnikom urzędów skarbowych, nie stosuje się przepisów art. 64c § 11 i 12 ustawy z dnia 17 czerwca
1966 r. o postępowaniu egzekucyjnym w administracji.

12 maja 2015, 12:20
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA19 maja 2014, 10:53

POSTY        97
nasz US dalej nie chce wszczętych postępowań, wezmą tylko czyste gdzie nic się nie zadziało. powiedzcie mi co powinnam zrobić w przypadku zajęcia konta gdzie mam kwotę wolną od potrąceń i zajęcia wynagrodzenia -  najniższa krajowa. uchylić postępowanie, tylko z jakiego powodu?

13 maja 2015, 07:00
Fachowiec
Własny awatar

POSTY        1396
ciekawska                    

nasz US dalej nie chce wszczętych postępowań, wezmą tylko czyste gdzie nic się nie zadziało. powiedzcie mi co powinnam zrobić w przypadku zajęcia konta gdzie mam kwotę wolną od potrąceń i zajęcia wynagrodzenia -  najniższa krajowa. uchylić postępowanie, tylko z jakiego powodu?

Nie ma nie chce. Wyślij pocztą, będziesz miała potwierdzenie odbioru. Jak ci odeślą to będziemy myśleć dalej.
W piśmie możesz podeprzeć się pismem MF, który wskazuje, że przekazania dokonuje się na podstawie art. 6 ustawy zmienianej.
Jeżeli zajęcie jest skuteczne to uchylasz je po zapłacie. To, że na koncie na razie jest za mało (o ile w ogóle jest) nie znaczy, że w przyszłości tej kwoty nie przekroczy. Co do minimalnej to czasami zdarzają się premie, które ulegają potrąceniu powyżej minimalnej.

13 maja 2015, 07:15
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA19 maja 2014, 10:53

POSTY        97
no właśnie nie chcą. pozostałe gminy też nie przekazują wszczętych i powiem szczerze, że to jest nie do przeskoczenia :/ rozmawiałam z panem od egzekucji i nie dociera, że muszą to przejąć.

13 maja 2015, 07:35
Fachowiec
Własny awatar

POSTY        1396
ciekawska                    

no właśnie nie chcą. pozostałe gminy też nie przekazują wszczętych i powiem szczerze, że to jest nie do przeskoczenia :/ rozmawiałam z panem od egzekucji i nie dociera, że muszą to przejąć.

Zrób tak, spakuj akta i wyślij do US. Jak Ci zwrócą wtedy pismo do IS w celu wyjaśnienia. Będziesz miała chociaż podkładkę, że dokumenty były przekazane.
Chyba, że masz blisko to spakuj i zanieś wszystko na sekretariat z pismem przewodnik, że przekazujesz dokumenty wraz z protokołem.

13 maja 2015, 07:49
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 5295 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 298, 299, 300, 301, 302, 303, 304 ... 379  Następna strona