Teraz jest 06 wrz 2025, 06:39

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 136 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Następna strona
Konsolidacja = kompromitacja 
Autor Treść postu
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA23 lut 2010, 07:40

POSTY        61
Post Re: Konsolidacja = kompromitacja
No jak się nie interesowałeś to i nic dziwnego, że żyłeś w błędzie. Ani poprzednio NUS, ani obecnie DIS (jeśli nie jesteś urzędnikiem służby cywilnej lub nie zajmujesz wyższego stanowiska) nie ma żadnego prawa do analizowania Twojego oświadczenia majątkowego. Masz rację, że w przypadku osób, które składają oświadczenia na podstawie przepisów ustawy o ograniczeniu prowadzenia działalności gospodarczej przez osoby pełniące funkcje publiczne - tak jest, że kierownik jednostki, czy też organ wyznaczony do przyjęcia oświadczenia ma też prawo/obowiązek ich analizy. W przypadku pozostałych skarbowców, składających oświadczenia na podstawie art. 8b ust. 1 ustawy o urzędach i izbach skarbowych - przyjmujący takich kompetencji nie otrzymali. Zgodnie z ust. 3 tego artykułu do dokonywania analizy danych zawartych w oświadczeniu uprawniona jest komórka organizacyjna urzędu obsługującego ministra właściwego do spraw finansów publicznych, a więc komórka w MF.

Ostatnio edytowano 09 maja 2015, 20:09 przez akapek, łącznie edytowano 2 razy

09 maja 2015, 20:07
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA05 sie 2009, 16:20

POSTY        253
Rzeczywiście zlekceważyłem temat dotyczący moich oświadczeń majątkowych :( i będę wdzięczny za odpowiedź, kto jest zaszczycony, kompetentny do wglądu do mojego oświadczenia majątkowego :) zarówno jeśli chodzi o analizę wstępną poprawności merytorycznej, jak również o analizę głębszą, jeśli chodzi o pokrycie moich wydatków w ujawnionych źródłach dochodu :) będę bardzo wdzięczny za odpowiedź :)

09 maja 2015, 20:25
Zaawansowany
Własny awatar

POSTY        61
Mam Ci poszukać imiennie pracownika MF, który obsługuje oświadczenia osób na literkę S/Ś?  :wysmiewacz:  Zadzwoń w poniedziałek do MF, wydaje mi się że powinna to być komórka w Departamencie AP, ale nie znam szczegółowej struktury, za wysokie progi  :D

09 maja 2015, 20:34
Znawca
Własny awatar

POSTY        253
No tak, rzeczywiście nasze oświadczenia majątkowe powinny być ściśle tajne, zastrzeżone i specjalnie chronione :) koperta to minimum :P , segregator wspólny na nasze oświadczenia nie wchodzi w grę, najlepiej oddzielny segregator na każde oświadczenie i oddzielna szafa pancerna :) teraz chociaż czuję się doceniony :P

09 maja 2015, 21:15
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA06 sie 2009, 08:36

POSTY        171
W Małopolsce od 7 lat bez koperty.

10 maja 2015, 14:09
Amator

REJESTRACJA29 lis 2012, 20:34

POSTY        24
Interesuje mnie jak jest rozwiązana w Waszych urzędach kwestia podróży służbowych. W jednym z urzędów w stolicy dotychczas były bilety. Teraz nie ma i nie wiadomo kiedy będą.  Może nigdy... Izba nie widzi problemu. Irytujące są rozbieżności...  Niektóre warszawskie urzędy mają ludzkie kierownictwo, które zadecydowało żeby doładować pracowników wychodzącym w teren KARTY MIEJSKIE na trzy miesiące.  U mnie byłoby to nie do pomyślenia bo przecież za chwilę okres urlopowy i pracownicy by na tym zarobili (pracownik=oszust). Mamy wnioskować o delegacje na każde wyjście? A posłowie...

10 maja 2015, 15:03
Zaawansowany
Własny awatar

POSTY        61
Pozostaje zaopatrzyć się w parasol (na deszcz lub przeciwsłoneczny) i z buta... Ciekawe czy Wam jakieś normy prędkości na kilometr ustalą, w Wikipedii podają że  

Przyjmuje się, że człowiek chodzi ze średnią prędkością 6 km/h.
 :wysmiewacz:

10 maja 2015, 17:50
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA25 kwi 2013, 16:32

POSTY        53
Witam, kochani a jak u Was wygląda kwestia dofinansowania do wakacji "gruszka" , bo ja narazie w mojej instytucji cisza w zakresie nawet oświadczeń o dochodach :blush: i tak się zastanwiam czy coś w tym roku dadzą, szczerze powiem wątpie :zly1:

10 maja 2015, 17:57
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA03 kwi 2013, 23:56

POSTY        129
"Grucha" jest sprawą "wewnątrzzakładową", więc to co jest w jednej IS nie musi być w żaden sposób podobne do innych.
Musisz się zapoznać z regulaminem ZFŚS w swojej nowej IS.
Tylko tam znajdziesz odpowiedź

10 maja 2015, 18:57
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA25 kwi 2013, 16:32

POSTY        53
Problem w  tym że nie ma jeszcze regulaminu po 1 kwietnia :(

10 maja 2015, 19:38
Znawca
Własny awatar

POSTY        253
Co mam do zarzucenia mojej Izbie, to mam :) (choć do końca nie wiem, czy te zarzuty powinienem kierować do Izby, czy też do mojego bojaźliwego/niekompetentnego naczelnika? :( ), ale muszę przyznać, że pensję mieliśmy na czas (24 kwietnia i mail ze szczegółami), jak również Regulamin ZFŚS został opublikowany w miarę na czas, jest nam znany, oświadczenia o dochodach zdane, i wiadomo ile wynosi dofinansowanie do wczasów zorganizowanych i wczasów "Pod gruszą" :) chylę czoła przed komórkami, które pracowały nad tym i dziękuję :)

10 maja 2015, 19:41
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA03 gru 2014, 12:53

POSTY        122
ja poszukuję załączników do regulaminu funduszu świadczeń bo tam jest kwintesencja czyli kwoty dofinansowań ale nie mogę ich nigdzie znaleźć, ktoś z IS Łódź wie gdzie takie cenne informacje uzyskać?

11 maja 2015, 12:15
Zaawansowany

REJESTRACJA14 lip 2009, 15:46

POSTY        79
hgdf                    

ja poszukuję załączników do regulaminu funduszu świadczeń bo tam jest kwintesencja czyli kwoty dofinansowań ale nie mogę ich nigdzie znaleźć, ktoś z IS Łódź wie gdzie takie cenne informacje uzyskać?

Jest regulamin i tabelka ze szczegółami w Intranecie IS.

11 maja 2015, 16:50
Znawca
Własny awatar

POSTY        253
taksia                    

Interesuje mnie jak jest rozwiązana w Waszych urzędach kwestia podróży służbowych. W jednym z urzędów w stolicy dotychczas były bilety. Teraz nie ma i nie wiadomo kiedy będą.  Może nigdy... Izba nie widzi problemu. Irytujące są rozbieżności...  Niektóre warszawskie urzędy mają ludzkie kierownictwo, które zadecydowało żeby doładować pracowników wychodzącym w teren KARTY MIEJSKIE na trzy miesiące.  U mnie byłoby to nie do pomyślenia bo przecież za chwilę okres urlopowy i pracownicy by na tym zarobili (pracownik=oszust). Mamy wnioskować o delegacje na każde wyjście? A posłowie...

akurat ten temat mnie nie dotyczy bezpośrednio, ale już mam dość słuchania/czytania tych bzdur, jakie powstały w tym temacie w poszczególnych urzędach, nie wiem w czym problem? Wiadomo, że nie należy wszystkiego pakować do jednego worka :P bo jeśli obszar kontroli mieści się w obrębię dzielnicy miasta, to należy rozważyć co się opłaca, bilety pojedyncze, czy tzw. <migawka> na wszystkie środki lokomocji. Natomiast jeśli chodzi o wyjazdy poza zasięg urzędu, np. liczne gminy, to należy rozważyć co się opłaca, i co jest priorytetem dla przełożonego :P (co nie znaczy, ze to akurat będzie aprobowane przez jego przełożonych, bądź inne organa oceniające jego działania w tym temacie). W kwestii wyjazdów poza siedzibę urzędu, tak zwane delegację, należy mieć oczywiście na uwadze koszty, ale nie można się dać zwariować :P jeden kierowca i jeden samochód służbowy, nie rozwiezie nagle wszystkich komorników i pracowników w teren:P, a jeśli już mu się to uda, to żeby ich wszystkich zabrać razem do urzędu, to pewnie sporo ludzi już  czeka w samochodzie, bo skończyli z jakiś powodów (np. nie było podatnika)  bądź nie dobiegli do samochodu, bo np. komornika ktoś bardzo nie lubił :P A  biorąc pod uwagę limity kontroli, i czas dojścia od przystanku autobusowego/pociągu do siedziby kontrolującego, to już czas na faktyczną kontrolę jest mniejszy, a limit kontroli biegnie, a gdzie tu jeszcze marzyć o tych uszczupleniach wg których są oceniane urzędy, izby, naczelnicy/ dyrektorzy? Czas trochę pomyśleć :) albo rybka, albo akwarium :P Nie można dać się zwariować, bądź robić źle, tylko dlatego, ze się czegoś nie rozumie, a boi zapytać przełożonego? :P Chyba, ze jest się niekompetentnym w podejmowaniu decyzja, do których jest się upoważnionym, i oczekuje się, żeby przełożony za nas podejmował decyzję. Ciekawi mnie tylko kto będzie ponosił odpowiedzialność, jak okażę się, że jest źle

11 maja 2015, 18:31
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 136 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Następna strona