Niestety powinno być powyżej 60% czyli zabrakło Ci 1 pkt, współczuję. A przy okazji gratuluję wszystkim, którzy zdali, mnie się niestety nie udało.
Ostatnio edytowano 24 lip 2007, 18:23 przez elkaz1, łącznie edytowano 1 raz
24 lip 2007, 08:46
<!--quoteo--><div class='quotetop'></div><div class='quotemain'><!--quotec-->Też gratuluję tym co zdali. I też życzę pozostałym by wytrwali do następnego roku ze swymi organami. <!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->
Niektórzy zapewne z tego szczęścia jakie ich spotkało (ach, ta kasa=dodatek s.c., mmmmhhh), poważnie nadwyrężą swoje wątroby. :piwo: Tylko pamiętajcie o akcyzie. Przepraszam, skrzywienie zawodowe.
Ostatnio edytowano 24 lip 2007, 18:24 przez Asioka, łącznie edytowano 1 raz
24 lip 2007, 08:47
master
Ja dostałem informację, iż uzyskałem 60 pkt z wiedzy, 42 z predyspozycji i 40 z umiejętności i informację, iż nie zdałem bo nie spełniłem warunków ustawy. Według wcześniejszych informacji punktem granicznym z wiedzy była liczba 60 . Macie jakis pomysł czy jest szansa w odwołaniu... Gdzie się odwoływać... Proszę o pomoc...
Master odwołuj się, jest napisane w rozporządzeniu, że min. punktów to 60!!!
Ostatnio edytowano 24 lip 2007, 18:24 przez Madziara76, łącznie edytowano 1 raz
24 lip 2007, 11:43
Faktycznie Madziara ma rację w rozporządzeniu jest 60 punktów, a nie powyżej.
Ostatnio edytowano 24 lip 2007, 18:24 przez elkaz1, łącznie edytowano 1 raz
24 lip 2007, 12:03
Odnośnie tego odwoływania się to do kogo tytułować... Bo nie mam pojęcia...
Ostatnio edytowano 24 lip 2007, 18:25 przez master, łącznie edytowano 1 raz
24 lip 2007, 13:04
Niestety trzeba przeczytać ustawę art 22 tam jest napisane, że należy uzyskać powyżej podanych minimów. Art. 22. 1. Krajowa Szkoła Administracji Publicznej, z zastrzeżeniem art. 21 ust. 2, prowadzi postępowanie kwalifikacyjne dla pracowników służby cywilnej ubiegających się o mianowanie. 2. W celu przeprowadzenia postępowania kwalifikacyjnego powoływany jest zespół sprawdzający. 3. W toku postępowania kwalifikacyjnego sprawdza się wiedzę, umiejętności i predyspozycje kierownicze niezbędne do wypełniania zadań służby cywilnej. 4. Wyniki postępowania kwalifikacyjnego wyraża się w punktach. 5. Punkty przyznaje się osobno za wiedzę, umiejętności i predyspozycje kierownicze. 6. Ostatecznym wynikiem postępowania kwalifikacyjnego są punkty, o których mowa w ust. 4 i 5. 7. Ostateczne wyniki postępowania kwalifikacyjnego stanowiące sumy punktów wyższe od minimalnych liczb punktów za wiedzę, umiejętności i predyspozycje kierownicze określone w rozporządzeniu Prezesa Rady Ministrów, podlegają uszeregowaniu w porządku malejącym. 8. Ostateczne wyniki postępowania kwalifikacyjnego, o których mowa w ust. 7, publikowane są w Biuletynie.
Ostatnio edytowano 24 lip 2007, 18:25 przez elkaz1, łącznie edytowano 1 raz
24 lip 2007, 13:20
master
Odnośnie tego odwoływania się to do kogo tytułować... Bo nie mam pojęcia...
Z tą ilością wiedzy lepiej się nie odwołuj, szkoda czasu i Twojego zdrowia.
____________________________________ Inde datae leges, ne fortior omnia posset - Po to zostały dane prawa, aby silniejszy nie mógł wszystkiego.
Ostatnio edytowano 24 lip 2007, 18:25 przez wjawor, łącznie edytowano 1 raz
24 lip 2007, 15:58
Lepiej zapisać się na korepetycje z jęz. polskiego... Bardziej Ci się przyda, niż to mianowanie...
Ostatnio edytowano 24 lip 2007, 18:26 przez Juhas, łącznie edytowano 1 raz
24 lip 2007, 17:10
Juhas
Lepiej zapisać się na korepetycje z jęz. polskiego... Bardziej Ci się przyda, niż to mianowanie...
No ale te korepetycje twojego wynagrodzenia nie zwiększą. :zeby:
Ostatnio edytowano 25 lip 2007, 09:30 przez doal, łącznie edytowano 1 raz
24 lip 2007, 19:47
Co fakt, to fakt...
24 lip 2007, 19:49
Dla tych co nie zdali a osięgnęli min. 120 pktów proponuję podejście do egzaminu do pzk - tam biorąc pod uwagę sposób oceny łatwiej można zdać. <_< No ale co z tego, skoro pzk istnieje już od jakiegoś czasu, a następujące na kierowniczych stanowiskach zmiany nie powierdzają zasadności jego istnienia.
Ostatnio edytowano 25 lip 2007, 09:31 przez doal, łącznie edytowano 1 raz
24 lip 2007, 19:58
Juhas & Doal - odpuście już Masterowi... ma człowiek dziś nastrój <_< to i popełnia "oczywiste omyłki pisarskie"... Swoją drogą jaki za przeproszeniem % podchodzących do postępowania zakończył je wynikiem pozytywnym?
____________________________________ always look on the bright side of life
Ostatnio edytowano 25 lip 2007, 09:31 przez elsinore, łącznie edytowano 1 raz
24 lip 2007, 20:10
elsinore
Swoją drogą jaki za przeproszeniem % podchodzących do postępowania zakończył je wynikiem pozytywnym?
renia
Jak widzę zaledwie 20% zdało...
____________________________________ Inde datae leges, ne fortior omnia posset - Po to zostały dane prawa, aby silniejszy nie mógł wszystkiego.
Ostatnio edytowano 25 lip 2007, 09:31 przez wjawor, łącznie edytowano 1 raz
24 lip 2007, 20:39
Znaczy cieniutko cosik...
____________________________________ always look on the bright side of life