Teraz jest 06 wrz 2025, 06:59

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 250 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 18  Następna strona
Odejścia ze skarbowości 
Autor Treść postu
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA05 sie 2009, 16:20

POSTY        253
Post Re: Odejścia ze skarbowości
W zasadzie to co napisałem na innym forum, to wg mnie nadaje się do tego tematu "Odejścia ze skarbowości", więc pozwolę się powtórzyć (bądź przenieś do odpowiedniego tematu) :P
Rzeczywiście to tragedia i porażka, niekompetentni przełożeni i rzeczywiście należy współczuć tym, co pozostaną, jednakże wielu z nich nie ma lepszych alternatyw i to wykorzystują niekompetentni przełożeni i MF, ale wszystkich, którzy mają lepsze perspektywy i możliwości wyboru zachęcam do przemyślenia, czy opłaca im się zostać w organach skarbowych. Tym co już podjęli decyzję o odejściu życzę szczerze POWODZENIA  i będę trzymał <kciuki> za nich. Nie jest to deklaracja od tak  właśnie odeszła moja koleżanka, bardzo kompetentna, i ubolewam nad tym, ale niestety, tylko ja, jej współpracownicy i koledzy/koleżanki z innych działów, którzy doceniali jej wiedzę i często korzystali z jej pomocy przełożonym to wisi, że tracą kompetentnych ludzi :(

01 maja 2015, 11:38
Specjalista
Własny awatar

REJESTRACJA23 paź 2006, 16:51

POSTY        692
spioch                    

W zasadzie to co napisałem na innym forum, to wg mnie nadaje się do tego tematu "Odejścia ze skarbowości", więc pozwolę się powtórzyć (bądź przenieś do odpowiedniego tematu) :P
Rzeczywiście to tragedia i porażka, niekompetentni przełożeni i rzeczywiście należy współczuć tym, co pozostaną, jednakże wielu z nich nie ma lepszych alternatyw i to wykorzystują niekompetentni przełożeni i MF ale wszystkich, którzy mają lepsze perspektywy i możliwości wyboru zachęcam do przemyślenia, czy opłaca im się zostać w organach skarbowych. Tym co już podjęli decyzję o odejściu życzę szczerze POWODZENIA  i będę trzymał <kciuki> za nich. Nie jest to deklaracja od tak  właśnie odeszła moja koleżanka, bardzo kompetentna, i ubolewam nad tym, ale niestety, tylko ja, jej współpracownicy i koledzy/koleżanki z innych działów, którzy doceniali jej wiedzę i często korzystali z jej pomocy przełożonym to wisi, że tracą kompetentnych ludzi :(

wisi to mało powiedziane; autentyczna rozmowa prywatna z kierownikiem:
-...szkoda, że Kasia odchodzi; odchodzi dobra osoba, doświadczenie, pracowitość... wielka szkoda...
- no i co z tego? z tego powodu mamy przestać pracować? wieszać się? zamykać urząd? nie przyjmować dokumentów? - odpowiada "kierownik"...

02 maja 2015, 08:18
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA17 gru 2014, 17:40

POSTY        6
jordi123                    

A ja odchodzę z dniem 1 września , zdecydowałem się i stanę po drugiej stronie, pracodawcy nasi tj. IS , UKS, MF chyba nie doceniają tego co mają. Gdyby większość odeszła to może by po rozum przyszli do głowy

będziesz teraz zgodnie z literą prawa bronić uciskanych wcześniej podatników ??? (tym samym prawem tylko INNYMI artykułami ?)  ..... NIE MNIEJ JEDNAK ŻYCZĘ POWODZENIA NA NOWEJ LEPSZEJ DRODZE ŻYCIA.

02 maja 2015, 11:16
Specjalista
Własny awatar

POSTY        692
senderak                    

jordi123                    

A ja odchodzę z dniem 1 września , zdecydowałem się i stanę po drugiej stronie, pracodawcy nasi tj. IS , UKS, MF chyba nie doceniają tego co mają. Gdyby większość odeszła to może by po rozum przyszli do głowy

będziesz teraz zgodnie z literą prawa bronić uciskanych wcześniej podatników ? (tym samym prawem tylko INNYMI artykułami ?)  ... NIE MNIEJ JEDNAK ŻYCZĘ POWODZENIA NA NOWEJ LEPSZEJ DRODZE ŻYCIA.

również się do tego szykuję:) POWODZENIA:)

02 maja 2015, 11:21
Site Admin

REJESTRACJA04 paź 2009, 20:33

POSTY        705
A ja zostaję. I uruchamiam działalność gospodarczą.  :D

"Ludzie cały czas żyją w strachu. Boimy się pogody, boimy się władzy, boimy się nocy i potworów, które czają się w mroku. Boimy się starości i śmierci. Niektórzy boją się nawet życia. Ludzie czują strach w prawie każdej minucie swego istnienia."

02 maja 2015, 16:33
Specjalista
Własny awatar

POSTY        692
Harakiri                    

a to ciekawe rozwiązanie... :piwo: możliwe?

02 maja 2015, 16:38
Site Admin

REJESTRACJA04 paź 2009, 20:33

POSTY        705
Pożyjemy zobaczymy... Ale każdy krok tu opiszę. Jeśli będzie trzeba to ze sprawą w sądzie włącznie.  :wysmiewacz:

"Ludzie cały czas żyją w strachu. Boimy się pogody, boimy się władzy, boimy się nocy i potworów, które czają się w mroku. Boimy się starości i śmierci. Niektórzy boją się nawet życia. Ludzie czują strach w prawie każdej minucie swego istnienia."

02 maja 2015, 16:57
Zaawansowany

REJESTRACJA23 lut 2010, 07:40

POSTY        61
NewLunatiq                    

Harakiri                    

a to ciekawe rozwiązanie... :piwo: możliwe?

Jeśli nie jest się urzędnikiem mianowanym lub piastującym wyższe stanowisko w S.C. to jak najbardziej można. Inna sprawa to nagminna nieznajomość prawa w tym zakresie u naszych pracodawców.

Mam znajomą w UKSie, która od ponad roku prowadzi dg nie związaną z podatkami. Dyrektor gdy go poinformowała o planach rozpoczęcia dg pisemnie nie wyraził zgody. Odpisała, że nie prosiła przecież o zgodę i ustawa jej nie wymaga. I wymiana zdań na tym się skończyła. Obecnie prawdopodobnie się zwolni z UKSu ale nie ze względu na jakieś problemy w pracy, a ze względu na fakt, że dg weszła w etap, gdzie nie wystarczy już doglądać interesu tylko popołudniu.

02 maja 2015, 17:28
Fachowiec

REJESTRACJA20 paź 2006, 17:37

POSTY        1023
NewLunatiq                    

- no i co z tego? z tego powodu mamy przestać pracować? wieszać się? zamykać urząd? nie przyjmować dokumentów? - odpowiada "kierownik"...

Przestał po prostu czuć się zagrożony.

02 maja 2015, 18:59
Znawca
Własny awatar

POSTY        253
Ale jak długo mamy to znosić? niekompetentnych przełożonych, i do czego nas to doprowadzi?
Zastanawiam się czy MY możemy to zmienić, jeśli tak, to chciałbym wiedzieć jak?

02 maja 2015, 19:11
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA29 paź 2006, 13:15

POSTY        114
Ja  się cieszę że w końcu się zdecydowałem, mimo próby podniesienia dodatku kontrolerskiego, ogólnie obłuda , nikt się nie interesuje nami, przełożeni mają gdzieś, dla nich liczy się tylko ich wypłata, nagrody i wchodzenie przełożonym... teraz bedę z drugiej strony i wtedy zobaczymy... wszystkich kolegów i koleżanki skarbowców pozdrawiam i życzę lepszych czasów...

02 maja 2015, 20:15
Znawca
Własny awatar

POSTY        253
Tobie też życzę wszystkiego najlepszego i samych sukcesów :) Pracowałem 18 lat w dziale kontroli i wiem jak jest ciężko, i jak wszystkie komórki us uważają, że nam jest lekko i przyjemnie :P  POWODZENIA :)

02 maja 2015, 21:58
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA28 kwi 2009, 20:25

POSTY        89
Po konsolidacji dużych firm w wyspecjalizowanych USach w pozostałych po odchodzących etaty będą tylko wspomnieniem. Kolejny etap reformy skarbowości w wykonaniu Pana Kapicy to będzie wygaszanie światła w małych Usach,, a w pozostałych zapewne redukcja zatrudnienia choć należy mieć nadzieję naturalna.  O robotę myślę że nie muszą się martwić tylko wyspecjalizowani. Do nich pójdą środki, bo będą dawać 90% dochodów. Ja też zapewne nie doczekam tych czasów, bo poważnie już rozważam odejście. Mam pomysł na życie i trzeba będzie spróbować. Bo nie odbędzie się tylko takiej podróży, w którą się nie wyruszy. Będzie ryzyko, ale trzeba próbować. Reszcie normalnych Skarbowców będę jedynie współczuł, że muszą pracować dla tych nawiedzonych Biurokratów. :D

03 maja 2015, 11:07
Amator

REJESTRACJA03 wrz 2013, 16:03

POSTY        20
Jaka jest skala odejść w stolicy? Słyszałem że podobno w niektórych us to 10% ubywa, ale czy ktoś to może potwierdzić?

06 maja 2015, 15:55
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 250 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 18  Następna strona