Teraz jest 05 wrz 2025, 21:27

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1125 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77 ... 81  Następna strona
Kolejna reorganizacja urzędów skarbowych 1.01.2014(5) r. 
Autor Treść postu
Specjalista

REJESTRACJA28 mar 2011, 20:41

POSTY        332
Post Re: Kolejna reorganizacja urzędów skarbowych 1.01.2014(5) r.
Faktycznie, kolejny raz komuś się coś należy bo ma więcej obowiązków (co do ewidencji czasu pracy przez kierowników to powatpiewam, że się tym zajmują). Przechodzący do merytorycznych muszą wdrożyć się i ponosić większą odpowiedzialność (ale wg mnie na każdym stanowisku w us taka jest) i należy im się jak psu kiełbasa większe wartościowanie. A ty szaraku w wymiarze od zawsze ten sam mnożnik, uczysz się sam, piszesz wszystko sam, wyjaśniasz, sprawdzasz, coraz to nowe zadania ale oficjalnie nic ci się nie należy bo przecież konsolidacja cię nie objęła. Znowu będzie tak, że wokół będą siedzieć ludzie zarabiający 1000 czy 2000 więcej niż ty i robiący to samo a jak jeszcze przyjdzie spadochron z celnej to już będzie normalnie Ameryka.

25 kwi 2015, 22:36
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA23 sty 2014, 21:07

POSTY        24
Czy to prawda, że osoby, które uczestniczą w konsolidacji bardzo duże pieniążki dodatkowe otrzymują?

25 kwi 2015, 22:53
Zawodowiec

REJESTRACJA22 paź 2006, 15:04

POSTY        3146

LOKALIZACJAsamo centrum (no prawie)
Filon                    

Czy to prawda, że osoby, które uczestniczą w konsolidacji bardzo duże pieniążki dodatkowe otrzymują?

Zależy jak wysoko siedzą.  POmysłodawcy owszem poczytaj artykuły.  Wykonawcy jak zwykle   :zly1:

26 kwi 2015, 07:14
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA05 sie 2009, 16:20

POSTY        253
Mentalność większości Polaków jest godna podziwu :P w większości są zgodni, jeśli chodzi o obniżanie i podwyższanie wynagrodzeń :) wyznają zasadę, jak obniżyć, to oczywiście zgodnie twierdzą, że tak, natomiast jak podwyższyć, to już hola, hola :P tu już jest zgoda warunkowa, może i owszem komuś podwyższyć, ale pod warunkiem, że mnie też :P nawet jak podwyższenie komuś wynagrodzenia nie oznacza, że ono jest większe od jego wynagrodzenia, a często się zdaża, że i tak po podwyżce, to wynagrodzenie jest najmniejsze w dziale :(

26 kwi 2015, 10:40
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA18 maja 2009, 06:33

POSTY        49
Założenia wieloletniego planu finansowego na lata 2015-2018. jak to rozumiecie? Będąc na urlopie nie dostaniemy wynagrodzenia?

"Rząd planuje oszczędzić nie tylko na świadczeniach, ale również ograniczając koszty administracji. Jak wynika z Wieloletniego Planu Finansowego Państwa, oszczędności mają dotyczyć wydatków przeznaczanych na wynagrodzenia, urlopy, podatki pracowników budżetówki"

29 kwi 2015, 10:38
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA22 paź 2006, 19:12

POSTY        21
A oszczędność na podatkach ma oznaczać, że nie będą za nas płacić podatków ? To może zwolnią nas z dochodowego  :brawa:

29 kwi 2015, 15:17
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA23 lut 2010, 07:40

POSTY        61
Nova                    

A oszczędność na podatkach ma oznaczać, że nie będą za nas płacić podatków ? To może zwolnią nas z dochodowego  :brawa:

Nie. Będą wypłacać wynagrodzenie netto, a my będziemy wpłacać z tego należny podatek :za2:

29 kwi 2015, 16:16
Specjalista
Własny awatar

REJESTRACJA29 paź 2009, 17:12

POSTY        360
Reorganizacja i konsolidacja pokazała jak słabo są zorganizowani dyrektorzy izb skarbowych.
To wszystko ich zaskoczyło pomimo, że mieli czas przygotowań bardzo długi.
Obecny stan pokazuje jak mało dyrektorzy wiedzieli o pracy urzędów skarbowych.
Cząstkę tych prac przejęli i się zakorkowali.
Wstyd państwo DIS oj wstyd.

01 maja 2015, 06:02
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA28 kwi 2009, 20:25

POSTY        89
Zgadzam się w pełni z poprzednikiem. Na przykładzie naszej IS (z kurtuazji nie wymienię nazwy) widać to dobitnie. Jeden chaos. A tyle było zespołów, pełnomocników obszarowych, harmonogramów, przygotowań itp., a dziś najprostsza sprawa idzie jak po grudzie. Nie warto też chyba wspominać o tym, że o zakupie żarówek decyduje zespół ds. wydatków w IS. Dramat. To koniec w miarę normalnej pracy choć ostatnimi laty też już nie było najlepiej. Obecna droga "rozwoju" prowadzi do porażki dla pracowników USów. O wszystko trzeba prosić, pisać, wnioskować,  a i tak dawne obowiązki wracają instrukcjami, decyzjami, zarządzeniami. Mamy ich tyle, że czekam tylko aż uregulowane będzie zarządzeniem Dyrektora IS puszczanie bąka. To porażka i dramat dla osób, które pamiętają czasy gdy zajmowaliśmy się wyłącznie poborem podatków. Recepta jest tylko jedna- skoro nie zanosi się na zmianę przełożonych to trzeba samemu sobie ich wymienić. Ja nie widzę innego wyjścia. Tym co pozostaną jedynie współczuję.

01 maja 2015, 08:05
Zawodowiec

REJESTRACJA23 sie 2009, 07:34

POSTY        3657
betoven                    

Jeden chaos.
A tyle było zespołów, pełnomocników obszarowych, harmonogramów, przygotowań itp a dziś najprostsza sprawa idzie jak po grudzie.
Dramat.
To koniec w miarę normalnej pracy choć ostatnimi laty też już nie było najlepiej.
O wszystko trzeba prosić, pisać, wnioskować a i tak dawne obowiązki wracają instrukcjami, decyzjami, zarządzeniami. Mamy ich tyle, że czekam tylko aż uregulowane będzie zarządzeniem Dyrektora IS puszczanie bąka.

To porażka i dramat dla osób, które pamiętają czasy gdy zajmowaliśmy się wyłącznie poborem podatków.

Recepta jest tylko jedna- skoro nie zanosi się na zmianę przełożonych to trzeba samemu sobie ich wymienić. Ja nie widzę innego wyjścia. Tym co pozostaną jedynie współczuję.

Wyboldowałem 2 zdania, ale zgadzam się z wszystkimi.  :piwo:

Co do zarządzenia DIS z instrukcją puszczania bąka to jeszcze się nie zapoznałem z nią.  
Dotąd starałem się nie popuszczać, a jeśli już to raczej puszczać "tajniaka" :blush:
Ale słyszałem, że to chyba niezdrowo, więc chyba będę musiał zweryfikować złe przyzwyczajenia.
I puszczać tylko zgodnie z instrukcją.   czytaj=--===

Ostatnio edytowano 01 maja 2015, 09:59 przez Badman, łącznie edytowano 1 raz

01 maja 2015, 09:53
Znawca
Własny awatar

POSTY        253
betoven                    

..... Obecna droga "rozwoju" prowadzi do porażki dla pracowników USów. O wszystko trzeba prosić, pisać, wnioskować,  a i tak dawne obowiązki wracają instrukcjami, decyzjami, zarządzeniami ... To porażka i dramat dla osób, które pamiętają czasy gdy zajmowaliśmy się wyłącznie poborem podatków. Recepta jest tylko jedna- skoro nie zanosi się na zmianę przełożonych to trzeba samemu sobie ich wymienić. Ja nie widzę innego wyjścia. Tym co pozostaną jedynie współczuję.

Rzeczywiście to tragedia i porażka, niekompetentni przełożeni i rzeczywiście należy współczuć tym, co pozostaną :( jednakże wielu z nich nie ma lepszych alternatyw i to wykorzystują niekompetentni przełożeni i MF :( ale wszystkich, którzy mają lepsze perspektywy i możliwości wyboru zachęcam do przemyślenia, czy opłaca im się zostać w organach skarbowych.
Tym co już podjęli decyzję o odejściu życzę szczerze POWODZENIA i będę trzymał <kciuki> za nich :) Nie jest to deklaracja od tak - właśnie odeszła moja koleżanka, bardzo kompetentna, i ubolewam nad tym (ale niestety, tylko ja, jej współpracownicy i koledzy/koleżanki z innych działów, którzy doceniali jej wiedzę i często korzystali z jej pomocy przełożonym to wisi, że tracą kompetentnych ludzi :(

01 maja 2015, 11:10
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA28 kwi 2009, 20:25

POSTY        89
Piszemy trochę o tym bałaganie ale ciągle brakuje mi informacji jak z tym wszystkim radzi sobie Stolica.Potężny pracodawca dla kilku tysięcy Ludzi a nie widzę żadnych negatywnych komentarzy. Czyżby było aż tak dobrze, czy może boicie się pisać? Proszę aby ktoś zaspokoił moją ciekawość. O ile osób zwiększyło się zatrudnienie w IS Wwa. Ktoś kiedyś napisał o wynajętym budynku na Woli. Czy tak jest faktycznie?

03 maja 2015, 10:49
Znawca
Własny awatar

POSTY        253
W kwestii STOLICY nie będę się wypowiadać, bo po 1-sze nie posiadam wiedzy na ten temat, po 2-gie jestem z głębokiej prowincji, więc wypowiadanie się na temat Stolicy byłoby niestosowne :P Jednakże zawsze uważałem i uważam, że pracownicy administracji podatkowej w Stolicy mają większy wybór pracy,  niż my na prowincji. Ale skoro nie piszą, nie narzekają to widać nie jest im źle :) czego gratuluję :) i niestety zazdroszczę :(

03 maja 2015, 11:50

REJESTRACJA08 paź 2014, 17:19

POSTY        123
betoven                    

Piszemy trochę o tym bałaganie ale ciągle brakuje mi informacji jak z tym wszystkim radzi sobie Stolica.Potężny pracodawca dla kilku tysięcy

(...) To Warszawa winna przyjąć cały ciężar ataku
Bo jednostki doborowe i kompanie honorowe

Ludzi a nie widzę żadnych negatywnych komentarzy. Czyżby było aż tak dobrze, czy może boicie się pisać? Proszę aby ktoś zaspokoił moją ciekawość. O ile osób zwiększyło się zatrudnienie w IS Wwa. Ktoś kiedyś napisał o wynajętym budynku na Woli. Czy tak jest faktycznie?

(...) Dzięki słusznym decyzjom nie ma śladów paniki
Stan wyjątkowy - zawsze smaczny i zdrowy

:)

04 maja 2015, 00:07
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 1125 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77 ... 81  Następna strona