Teraz jest 05 wrz 2025, 19:37

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1243 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86 ... 89  Następna strona
SeRCe ruszyło 
Autor Treść postu
Znawca

REJESTRACJA05 wrz 2007, 06:50

POSTY        130
Post Re: SeRCe ruszyło
strzelec                    

:czytaj:  np. 189005, 209296, 205580, 315020, 280868   :)   i 189005  :wacko:

:wacko:  O MATKO...  :unsure:

dziękuję.

08 kwi 2015, 07:55
Znawca

REJESTRACJA05 cze 2009, 08:09

POSTY        145
W moim US też kiedyś pisaliśmy prośby do innych US z prośbą o rejestrację w Sercu. Po tych HD, które tego zabraniało większość urzędów zaczęła się stosować i nie chcieli ze mną gadać.
Sama dostosowałam się do HD i robiłam minimalną - co jest bez sensu - ludzie występują X razy bo zmieniają adresy i nazwiska. Słyszałam o przypadku zwrotu z PIT kobiecie, bo była tyle razy odnotowana, że EA się pogubiło...

Teraz w porozumienia z EA odnotowuję adresy MAD moich podatników lub adresy potwierdzone przez poborcę (mojego lub urzędu przesyłającego do nas).
W innym razie oddaję tytuły EA z adnotacją do którego urzędu odesłać - zgodnie z Sercem.

Pozdrawiam :)

08 kwi 2015, 17:37
Zaawansowany

REJESTRACJA24 lut 2013, 17:54

POSTY        41
Tego HD jeszcze nie czytaliście chyba.
ZGL301940 jest z akceptacja merytoryczną departamentu

Rychu nie ma się co tak denerwować, szkoda zdrowia. (HD coś tam robi z pałką ?)
Ja tam Twojej procedury stosować nie mogę i nie będę i Madu raczej Ci też nie wprowadzę. Zapewne jesteśmy z różnych województw bo u nas nie ma znaczenia co myśli ostatni szczebel czyli pracownicy US. My jesteśmy od wykonywania roboty od myślenia są inni.

09 kwi 2015, 14:46
Zawodowiec

REJESTRACJA22 paź 2006, 15:04

POSTY        3146

LOKALIZACJAsamo centrum (no prawie)
anulaNip                    

...
My jesteśmy od wykonywania roboty od myślenia są inni.

A mają czym?

09 kwi 2015, 15:27
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA11 mar 2013, 19:12

POSTY        71
JZ06                    

A tak przy okazji ma kto numer tego HD z wytycznymi do rejestrowania minimalnego w POLTAX?

Dałabym sobie głowę odrąbać, że w sprawie tego MADa było wyjaśnienie z HD, gdzie wyraźnie była mowa o odhaczaniu tego kwadracika. Jak znajdę chwilę czasu i najdzie mnie ochota, to poszukam.

09 kwi 2015, 16:05
Zaawansowany

POSTY        41
supersaper                    

anulaNip                    

...

A mają czym?

Pytanie retoryczne. :P

Nie mają, wszyscy to wiemy, dlatego na forum piszemy o problemach różnistych.

09 kwi 2015, 20:52
Specjalista

REJESTRACJA26 paź 2006, 07:46

POSTY        788

LOKALIZACJAEuropa Środkowa z lekką północnowschodnią aberracją
anulaNip                    

Tego HD jeszcze nie czytaliście chyba.
ZGL301940 jest z akceptacja merytoryczną departamentu

Rychu nie ma się co tak denerwować, szkoda zdrowia. (HD coś tam robi z pałką ?)

Ależ ja się nie denerwuję, a już w żadnym wypadku na Ciebie. Po prostu wyraziłem opinię na temat rozwiązania problemu z HD. Jest proste i ... toksyczne dla bazy danych. I w związku z przytoczonymi przeze mnie wadami, nie do przyjęcia.
A przy okazji wychodzi na wierzch w jakim stopniu jest "ujednolicony" tryb postępowania w urzędach w tak drobnym zakresie.  
W Waszym województwie obowiązuje jeden modus operandi w obocznych inny.
W moim województwie zdania są podzielone.
Nic tylko siąść i  pije-===[ .
anulaNip                    

Ja tam Twojej procedury stosować nie mogę i nie będę i Madu raczej Ci też nie wprowadzę.

Nie mi tylko EA. I co odmówisz im na piśmie uzasadniając treścią HD? :brawa:  To będzie wymagało więcej wysiłku i czasu niż wprowadzenie MADu. Od wszystkich.

anulaNip                    

...
supersaper                    

A mają czym?

Pytanie retoryczne. :P
Nie mają, wszyscy to wiemy, dlatego na forum piszemy o problemach różnistych.

Tylko po co pisać, jeśli i tak ostatecznie:
anulaNip                    

09 kwi 2015, 21:47
Zobacz profil WWW
Zaawansowany

POSTY        41
taxofficer                    

JZ06                    

A tak przy okazji ma kto numer tego HD z wytycznymi do rejestrowania minimalnego w POLTAX?

ZGL301940

09 kwi 2015, 22:24
Zaawansowany

POSTY        41
RYCHU                    

Nie mi tylko EA. I co odmówisz im na piśmie uzasadniając treścią HD? :brawa:  To będzie wymagało więcej wysiłku i czasu niż wprowadzenie MADu. Od wszystkich.

Jeśli ktoś Cię słucha i daje możliwość wprowadzenia MAD lub co tam chcesz to gratulacje.
Ja nie mam wyboru tylko polecenie MF.
U mnie EA sama robi sobie minimalną w Poltax na podstawie tego samego zalecenia MF.

09 kwi 2015, 22:46
Specjalista

POSTY        788

PKD ograniczono do 10. TADAM.
Czy ktoś jeszcze ma wrażenie że MF pilnie śledzi forum, żeby poprawiać swoje babole. ;)

anulaNip                    

Jeśli ktoś Cię słucha i daje możliwość wprowadzenia MAD lub co tam chcesz to gratulacje.
Ja nie mam wyboru tylko polecenie MF.
U mnie EA sama robi sobie minimalną w Poltax na podstawie tego samego zalecenia MF.

Ja Ciebie rozumiem.
Ubolewam raczej nad tym, że autor tego rodzaju rozwiązań podpowiadanych w HD nie rozumie jaki pasztet wypiekł.
Zakładam, że nie jest sabotażystą tylko po prostu misiem z dużym apetytem na miodek ale o małym ...

10 kwi 2015, 10:20
Zobacz profil WWW
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA11 mar 2013, 19:12

POSTY        71
taxofficer                    

JZ06                    

Dałabym sobie głowę odrąbać, że w sprawie tego MADa było wyjaśnienie z HD, gdzie wyraźnie była mowa o odhaczaniu tego kwadracika. Jak znajdę chwilę czasu i najdzie mnie ochota, to poszukam.

No i mam, znalazłam - 112267, 120035, 116097, 113228, 112900.
Uważam, że to rozwiązanie, jakkolwiek obciążone pewnym niechlujstwem programistów, jest o wiele lepszym rozwiązaniem na MAD niż tworzenie jakichś dziwolągów w POLTAXie.

13 kwi 2015, 16:19
Specjalista

POSTY        788

Tak przy okazji, to mam pytanie o link do jakiejś wyszukiwarki HD. Jak wiadomo nie wszystkie HD docierają do wszystkich, a nasz ukochany resort ma zabawną politykę w tym temacie i nie udostępnia chyba za bardzo bazy z HD do przeszukiwania. Wieść gminna niesie, że "producenci" odpowiedzi są rozliczani z ilości więc są zainteresowani ciągle tymi samymi zapytaniami, na które już dawno mają jakąś odpowiedź do skopiowania.
Ja podpieram się  taką miejscówką: http://10.1.0.202:8081/helpdesk/ ale zawiera ona tylko te HD kierowane do MIS.
Jak tam poszukać HD w temacie, np taki 315020, to aż mroczków przed oczami dostaję, tak w łeb wali.

14 kwi 2015, 13:41
Zobacz profil WWW
Znawca

POSTY        130
Nowy HP:
Podatnik zadeklarował chęć korespondowania z Urzędem za pośrednictwem platformy e-PUAP. Adres elektroniczny wskazał na druku ZAP-3. Powyższe dane zostały wprowadzone do CRP KEP w zakładce <<ADRES ELEKTRONICZNY OSOBY FIZYCZNEJ>>.

PROBLEM: Powyższy adres nie jest widoczny dla użytkowników innych aplikacji m.in. POLTAXEGAPOLTAX BIBLIOTEKA AKT POLTAX2B

ROZWIĄZANIE: ----- Pomoc Informatyczna MF (17/04/2015 07:34:43) -----Techniczna możliwość to wpisanie tego adresu (dodatkowo) w polu 'Uwagi".

To po jaką cholerę jest ta zakładka <<ADRES ELEKTRONICZNY...>>??  :mur:

Za chwile wszystko będziemy pisać w UWAGI
<_<

17 kwi 2015, 12:38
Znawca

POSTY        130
I przy okazji małe pytanie o tzw. INFA dla osoby nie prowadzącej działalności gosp. która zmienia miejsce zamieszkania (zmienia się US). Jakiś czas temu (rok może dwa) były wytyczne mówiące, iż nie wysyła się już powiadomienia do poprzedniego USu, ma kto numer tego pisma?

17 kwi 2015, 12:57
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 1243 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86 ... 89  Następna strona