Teraz jest 12 wrz 2025, 07:11

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5295 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 285, 286, 287, 288, 289, 290, 291 ... 379  Następna strona
Egzekucja opłat za gospodarowanie odpadami 
Autor Treść postu
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA09 wrz 2014, 18:02

POSTY        255
Post Re: Egzekucja opłat za gospodarowanie odpadami
Czy ktoś z was przygotowuje już przekazanie dokumentów? Co z naliczonymi kosztami egzekucyjnymi?

08 kwi 2015, 13:53
Znawca

REJESTRACJA12 mar 2014, 10:51

POSTY        139
Witam, mam takie pytanie- jeśli zrobiłam zajęcie pit(jeszcze brak odpowiedzi) i chce zrobić zajęcie u pracodawcy. Zajęcie pit naliczyłam 4,20, zajęcie u pracodawcy 3,60. Ale rozumiem że zgodnie z zasadą o 6,80 przypisuje różnice na TW 6,80-4,20= 2,60 ? Co w sytuacji gdy się okaże ze nie ma nadpłaty z pit?

09 kwi 2015, 06:50
Fachowiec
Własny awatar

REJESTRACJA04 lut 2014, 11:30

POSTY        1396
werka90                    

Witam, mam takie pytanie- jeśli zrobiłam zajęcie pit(jeszcze brak odpowiedzi) i chce zrobić zajęcie u pracodawcy. Zajęcie pit naliczyłam 4,20, zajęcie u pracodawcy 3,60. Ale rozumiem że zgodnie z zasadą o 6,80 przypisuje różnice na TW 6,80-4,20= 2,60 ? Co w sytuacji gdy się okaże ze nie ma nadpłaty z pit?
Zawsze możesz zrobić zawiadomienie o zmianie.

09 kwi 2015, 06:55
Znawca

POSTY        139
qubap                    

werka90                    

Zawsze możesz zrobić zawiadomienie o zmianie.

A czy z tymi kosztami dobrze mówię? Dzięki Ci wielkie za pomoc  :wub:

09 kwi 2015, 06:58
Fachowiec
Własny awatar

POSTY        1396
werka90                    

A czy z tymi kosztami dobrze mówię?

Tak. Z tym, że ja tytuł papierowy wypełniam na samym końcu żeby po nim nie mazać :)

09 kwi 2015, 07:24
Znawca

POSTY        139
Irena12                    

Czy ktoś z was przygotowuje już przekazanie dokumentów? Co z naliczonymi kosztami egzekucyjnymi?

U mnie czekamy na odpowiedź z US - na razie wypytywali o moje przeszkolenie do prowadzenia egzekucji, ile TW , ile zbiegów. I czekamy... i właśnie co z naszymi kosztami egzekucyjnymi w sytuacji gdy będzie trzeba oddać do Skarbówki?

09 kwi 2015, 07:41
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA02 gru 2014, 17:31

POSTY        15
Zdarza się wam wydawać postanowienia o połączeniu spraw egzekucyjnych - w przypadku gdy poszła informacja do zusu jeszcze ze starym numerem sprawy z 2014 a mam już następne tytuły dla których mam już kolejną sprawę. Zajęcie wynagrodzenia będzie z nowym numerem ale bedzie obejmowało również tytuły z 2014. Wydaje mi się że to powinna być podstawa prawna takiego technicznego postanowienia na które nie służy zażalenie:,,podstawą prawną do połączenia tych postępowań egzekucyjnych w jedno postępowanie mógł stanowić tylko art. 62 Kodeksu postępowania administracyjnego w zw. z art. 18 ustawy z dnia 17 czerwca 1966 r. o postępowaniu egzekucyjnym w administracji (t.j. Dz. U. z 2005 r. Nr 229, poz. 1954 ze zm.). "

09 kwi 2015, 12:37
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA04 kwi 2014, 08:30

POSTY        55
A tak z punktu praktyki. Jak do zbiegów u was podchodzą KS. Egzekwują na podstawie DTW czy żądają oryginałów tytułów wykonawczych?

09 kwi 2015, 13:10
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA30 lip 2014, 13:07

POSTY        76
Witam,

widzę że nie do końca wiadomo jak będzie wyglądać to przekazanie egzekucji po 17.04.;)

ja rozumiem że pakujemy wszystkie wszczęte postępowania  i przesyłamy do skarbówki,
a co z tymi co mam zrobione zajęcie i nie dostałam jeszcze kasy, więc egzekucja nie zakończona,
ale wiem z góry że do końca kwietnia kasa spłynie?

09 kwi 2015, 13:46
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA08 maja 2014, 11:12

POSTY        140
Estera17                    

A tak z punktu praktyki. Jak do zbiegów u was podchodzą KS. Egzekwują na podstawie DTW czy żądają oryginałów tytułów wykonawczych?

u mnie komornik zawsze żądał oryginałów tytułów

09 kwi 2015, 14:14
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA08 maja 2014, 11:12

POSTY        140
Kamii                    

Witam,

widzę że nie do końca wiadomo jak będzie wyglądać to przekazanie egzekucji po 17.04.;)

ja rozumiem że pakujemy wszystkie wszczęte postępowania  i przesyłamy do skarbówki,
a co z tymi co mam zrobione zajęcie i nie dostałam jeszcze kasy, więc egzekucja nie zakończona,

akta mamy przekazać do US do połowy maja, więc może jak wiesz ze zajęcie wpłynie w kwietniu to się wstrzymaj
ja się zastanawiam czy można to podzielić jakoś (tytuły w trakcie egzekucji, tytuły z którymi nic nie robiłam), czy trzeba wszystko od razu?
no i co z tymi sprawami które są przejęte przez komornika - ja mam tego całą teczkę, też przesyłam je do US?
no i jeszcze taka sprawa ze należałoby poinformować dłużnika że sprawę przejął US

09 kwi 2015, 14:18
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA09 wrz 2014, 18:02

POSTY        255
reniak                    

Kamii                    

Witam,

akta mamy przekazać do US do połowy maja, więc może jak wiesz ze zajęcie wpłynie w kwietniu to się wstrzymaj
ja się zastanawiam czy można to podzielić jakoś (tytuły w trakcie egzekucji, tytuły z którymi nic nie robiłam), czy trzeba wszystko od razu?
no i co z tymi sprawami które są przejęte przez komornika - ja mam tego całą teczkę, też przesyłam je do US?
no i jeszcze taka sprawa ze należałoby poinformować dłużnika że sprawę przejął US

No niestety US jeszcze nie mają pojęcia co z tym fantem zrobić ja rozmawiałam dzisiaj ze swoim NUSem i umówiłam się z Panią kierownik że poprostu się spotkamy i wspólnie ustalimy jak to zrobić żeby było dobrze  :lol:

09 kwi 2015, 18:03
Fachowiec
Własny awatar

POSTY        1396
Kamii                    

a co z tymi co mam zrobione zajęcie i nie dostałam jeszcze kasy, więc egzekucja nie zakończona, ale wiem z góry że do końca kwietnia kasa spłynie?
Jaka jest różnica między tymi wszczętymi a tymi gdzie masz zajęcia?
Teoretycznie masz miesiąc na przekazanie akt więc tam gdzie wiesz to się nie spiesz ;)
reniak                    

Estera17                    

u mnie komornik zawsze żądał oryginałów tytułów
U mnie DTW i tak było od zawsze.

10 kwi 2015, 07:13
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA04 kwi 2014, 08:30

POSTY        55
Odnośnie przekazania. Też kontaktowałam się z komornikiem w US. Oczywiście nie wie jak to ma w praktyce wyglądać. Ale ustaliliśmy że będzie to protokół i US weźmie wszystkie postępowania, tylko nie zbiegi z KS. Póki co odniosłam wrażenie, że chce żeby to dobrze poszło i nie będzie robił jakichś wielkich problemów.

10 kwi 2015, 07:26
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 5295 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 285, 286, 287, 288, 289, 290, 291 ... 379  Następna strona