Teraz jest 05 wrz 2025, 17:43

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 11 ] 
Przeniesienie z US do innego US lub IS 
Autor Treść postu
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA17 mar 2015, 19:36

POSTY        18
Post Przeniesienie z US do innego US lub IS
Witam chciałbym się przenieść do innego US lub IS pomijam konkursy wewnętrzne chodzi mi na jakiej zasadzie się to odbywa ?
np. czy do wybranych przeze mnie urzędów wysyła się zapytanie o wolne stanowiska (jeżeli tak to jak ma to wyglądać) czy pytam o konkretne stanowisko czy ogólnie pytam o wolne wakaty ? czy wysyłam od razu CV i list nigdy się tym nie interesowałem i nie mam pojęcia a że powoli czas na zmiany to bardzo proszę o wyjaśnienie krok po kroku jak się to odbywa noi czy w ogóle jest szansa na takie przeniesienie ale skoro przechodzimy pod IS a ponoć brakuje tam ludzi to może akurat :D z góry thx za info pozdrawiam :)

18 mar 2015, 08:26
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA25 lip 2012, 09:11

POSTY        4
Post Re: Przeniesienie z US do innego US lub IS
Witam. W związku z konsolidacją u nas było oficjalne pytanie czy ktoś by nie chciał się przenieść do IS. I tak jak u mnie, proces polegał na tym, że ja napisałem pismo do NUS o zgodę na przeniesienie, NUS zaakceptował, pismo NUS poszło do IS, DIS zaakceptował i pracuję w IS. Akurat jest taki okres (konsolidacja), że być może wystarczy w Twojej IS zgłosić chęć przejścia i może nie będzie problemu.
Pozdrawiam

18 mar 2015, 12:14
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA17 mar 2015, 19:36

POSTY        18
witam ponownie dziekuję za odpowiedź MIREKW :) nie wierzę, że na ponad 1000 wyświetleń nie ma innej osoby, która by choć w jakimś stopniu nie wiedziała jak się odnieść do mojego pytania zatem jeszcze raz proszę o jakiś wskazówki i rady :P bo jak wskazuje nazwa jest to "dyskusja" a póki co wychodzi mi kiepski monolog z góry thx za info i pozdrawiam ;)

22 mar 2015, 21:06
Specjalista
Własny awatar

REJESTRACJA12 lis 2007, 21:00

POSTY        324
To tak do lektury.

Art. 64. 1. Przeniesienie członka korpusu służby cywilnej do innego urzędu, także w innej miejscowości, na jego wniosek lub za jego zgodą, może nastąpić w każdym czasie.

2. Przeniesienia, o którym mowa w ust. 1, dokonuje dyrektor generalny urzędu, w którym członek korpusu służby cywilnej ma być zatrudniony, w porozumieniu z dyrektorem generalnym urzędu, w którym dotychczas jest zatrudniony.

22 mar 2015, 21:18
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA26 kwi 2010, 14:31

POSTY        16
a od strony praktycznej:
wybierasz sobie interesujące Cię USy, dzwonisz i umawiasz się na rozmowę z Naczelnikami. Z uwagi na zakaz zatrudniania najprawdopodobniej ktoś się zainteresuje Tobą. problem w tym, że Twój obecny NUS może nie chcieć Cię tak szybko wypuścić (procedura przywołana przez Moriturus) właśnie z uwagi na zakaz zatrudniania.

powodzenia

24 mar 2015, 12:52
Specjalista

REJESTRACJA11 kwi 2013, 09:28

POSTY        465
Trzeba tylko wziąć pod uwagę, że od 1 kwietnia NUS w kwestii zatrudnienia niewiele będzie miał do powiedzenia bo dyrektorem generalnym dla US staje się właściwy DIS.

24 mar 2015, 13:06
Nowicjusz
Własny awatar

REJESTRACJA12 sty 2015, 14:07

POSTY        2
Bardzo proszę o pomoc, może ktoś zetknął się z problemem. Chciałbym przejść do innego Urzędu Skarbowego na terenie tej samej Izby Skarbowej. Złożyłem stosowny wniosek o przeniesienie służbowe. Naczelnik mojego Urzędu nie chce się zgodzić na ten ruch. Jestem zmuszony do złożenia wypowiedzenia w moim urzędzie i ubiegania się o zatrudnienie w drodze naboru w tym drugim US. Czyli złożę wypowiedzenie u tego samego pracodawcy (po konsolidacji Dyrektor IS) żeby de facto zatrudnić się u niego od nowa, ale że będę startował w nowym US od zera a w starym US mam umowę na czas nieokreślony na dobrych warunkach to moje warunki pracy i płacy nie z mojej winy mogą ulec pogorszeniu - u tego samego pracodawcy. Proszę o pomoc i jakiekolwiek pilne sugestie w tej sprawie.

23 cze 2015, 09:36
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA13 sie 2009, 08:38

POSTY        22
A nie prościej umówić się na wizytę z twoim przełożonym którym od 1 kwietnia jest DIS?

23 cze 2015, 14:10
Znawca

REJESTRACJA05 wrz 2007, 06:50

POSTY        130
Po konsolidacji jesteśmy pracownikami Izby świadczącymi pracę dla Urzędu Skarbowego, tak więc nie ma po co składać wypowiedzenia tylko rozmawiać z DIS.

24 cze 2015, 06:44

REJESTRACJA08 paź 2014, 17:19

POSTY        123
Proponuję jednak zerknąć w przepisy. Zgodnie z art. 7a ust. 4 ustawy o urzędach i izbach skarbowych, stanowisko NUS w kwestii przeniesienia służbowego jest wiążące dla DIS.

24 cze 2015, 17:57
Nowicjusz
Własny awatar

REJESTRACJA03 wrz 2013, 11:43

POSTY        1
Słuchajcie, jak jest z przeniesieniem na stałe z jednego działu do innego w tym samym US? Czy Naczelnik może przenieść pracownika czy potrzebna jest zgoda Dyrektora IS? W końcu pracodawcą jest DIS. Oczywistym jest że nie chcę być przeniesiony, tylko chcę pozostać w obecnym dziale.

21 gru 2015, 21:23
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 11 ]