Teraz jest 10 wrz 2025, 20:17

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1692 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95 ... 121  Następna strona
Projekt ustawy o Krajowej Administracji Skarbowej 
Autor Treść postu
Zaawansowany

REJESTRACJA08 lis 2006, 21:03

POSTY        43
Inspektorze, czy nowe projekty ustaw KAS z 3 lipca będą dostępne na forum, skąd można ściągnąć? :blush:

Ostatnio edytowano 19 lip 2007, 07:38 przez Irka, łącznie edytowano 1 raz

18 lip 2007, 17:22
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA26 lis 2006, 16:29

POSTY        294

Z danych, do których mam dostęp (cuś ok. 80% wszystkiego) to 3-krotność  najniższej płacy w KAS ma wynosić 2.800 mniej więcej dla 16 stopnia. Oczywiście będą widełki, do tego jest właśnie robione wartościowanie stanowisk pracy (powinniście mieć z tym do czynienia). A te bzdury o 600 lub innych to są wyssane z palca albo z tych 20%, do których nie mam dostępu, a które zna tylko parę osób (może kilka więcej :)). A te wypociny gazetowe to zapewne wieści od pracowników MF niższego szczebla lub gdzieś zasłyszane plotki... A tera ide się zabawić. :)

Acha... i proszę do mnie już nie pisać w sprawie KAS na priv albo w sprawie załatwienia lepszej pracy bądź zwolnienia dyrektora (zainteresowani wiedzą o co chodzi). Skrzynkę już mam i tak zapchaną a poza tym, udzielając kilku osobom odpowiedzi, prosiłem o dyskrecję. Okazało się, że nie mogę na to liczyć, znalazło się to na forum celników a i na tym zresztą też. Przepraszam, że się tak rozpisalem, ale niestety część (mam nadzieję znikoma) zarejestrowanych na forum ludzi interesuje się chyba tylko mąceniem, szyderstwami i obelgami na innych, plotkarstwem i niczym nie zmąconą wiarą w to, że są najlepsi, jedyni, niezastąpieni i zawsze mają rację. Takie małe słoneczka Karpat tylko bez władzy. Teraz już naprawdę idę się zabawić.

Trochę w Twoim stylu i żartem i serio.
Sam narzuciłeś tą formę i miej pretensję do siebie. Bawisz się z nami jak kot z myszką (to serio).
Uważaj na tą zabawę, na którą idziesz! Bo możesz skończyć jak to Duże Słońce Karpat i to z ogromną władzą <_< (to żartem).
Jak nie zmienisz stylu, to będę Cię ścigał (tutaj) do końca świata i jeszcze jeden dzień dłużej (to Owsiak - żartem, ale ja serio).
Jak nie możesz liczyć na innych, to licz na siebie! (to serio).
Jeśli Cię uraziłem, to mogę przeprosić i tu i na PW, ale po zmianie stylu (to serio).
Jeśli wyrazisz ochotę, to podam Tobie moje pełne dane na PW (to też serio), pod warunkiem, że Ty zrobisz to samo (jw. znowu serio). Jak zauważyłeś w mojej wypowiedzi jest więcej serio jak żartem. Mam tylko nadzieję (nadzieja jest matką głupich, ale kto jej nie ma - ja też = też serio). I na koniec to to :piwo: (bardzo i to bardzo serio!!!).

Ostatnio edytowano 19 lip 2007, 07:39 przez praktyk1945, łącznie edytowano 1 raz

18 lip 2007, 17:32

REJESTRACJA07 maja 2006, 11:23

POSTY        3506

LOKALIZACJAWielkopolska

Trochę w Twoim stylu i żartem i serio...

Było sporo na serio, ale nic na temat tego topicu. Całość powinna zostać załatwiona na privie.
To ostatnio staje się tak nagminne, że nie pozostawiacie mi wyboru. :nonono:
A potem będziecie szukać swoich postów i narzekać na "cenzurę".
Jeśli już jest taka potrzeba ludu - to może w Hyde Parku otwórzcie temat "Wymiana osobistych poglądów z..."

Ostatnio edytowano 19 lip 2007, 07:40 przez wjawor, łącznie edytowano 1 raz

18 lip 2007, 18:21
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA26 lis 2006, 16:29

POSTY        294

Było sporo na serio, ale nic na temat tego topicu. Całość powinna zostać załatwiona na privie.
To ostatnio staje się tak nagminne, że nie pozostawiacie mi wyboru. :nonono:
A potem będziecie szukać swoich postów i narzekać na "cenzurę".
Jeśli już jest taka potrzeba ludu - to może w Hyde Parku otwórzcie temat "Wymiana osobistych poglądów z..."

Wjawor! Obiecuję, że już nie będę, pod warunkiem, że Wschodnicelnik też to zrobi.

Ostatnio edytowano 19 lip 2007, 07:40 przez praktyk1945, łącznie edytowano 1 raz

18 lip 2007, 20:05
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA08 lut 2007, 14:53

POSTY        90

3-krotność  najniższej płacy w KAS ma wynosić 2.800 mniej więcej dla 16 stopnia.

Cały czas zachodzę w głowę, te 2.800 ma być brutto czy netto i po jakich widełkach? Bo jak na rękę to suuuuper ;) oczywiscie z bajek już chyba wyrosłem. Może i będzie lepiej po tej reformie na co liczę. Czas pokaże.

b.r.

Ostatnio edytowano 19 lip 2007, 07:41 przez xman, łącznie edytowano 1 raz

18 lip 2007, 21:30
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA06 kwi 2007, 18:29

POSTY        48

Cały czas zachodzę w głowę, te 2.800 ma być brutto czy netto

Oczywiście, że brutto. Nigdy nie podaje się w przepisach wynagrodzeń netto, a to z prostej przyczyny. Nie wszyscy przecież jesteśmy w pierwszej skali podatkowej.

Ostatnio edytowano 19 lip 2007, 07:42 przez misiek05, łącznie edytowano 1 raz

19 lip 2007, 06:19
Zaawansowany

REJESTRACJA15 maja 2007, 06:32

POSTY        55

Cały czas zachodzę w głowę, te 2.800 ma być brutto czy netto i po jakich widełkach? Bo jak na rękę to suuuuper  oczywiscie z bajek już chyba wyrosłem. Może i będzie lepiej po tej reformie na co liczę. Czas pokaże.

b.r.

Będzie tak lepiej jak te 3 miliony mieszkań dla zwykłych ludzi. I nie po to tak w tajemnicy robią tą reformę skarbowości, żeby było lepiej nam tylko im. A na którejś naradzie w IS pokazali średnie wynagrodzenie w urzędach to nawet wyszło ponad 3 tysiące średnia. Tylko, że to było z płacami naczów, nagrodami jubileuszowymi i odprawami emerytalnymi. No co wypłacone wynagrodzenia? Wypłacone czyli fakt, no to o co nam idzie Qrf-a?!!! I tak nas teraz też wykolegują z płacami na reformie KAS.

Ostatnio edytowano 19 lip 2007, 07:43 przez Dozer5, łącznie edytowano 1 raz

19 lip 2007, 06:21
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA08 lut 2007, 14:53

POSTY        90

Oczywiście, że brutto. Nigdy nie podaje się w przepisach wynagrodzeń netto, a to z prostej przyczyny. Nie wszyscy przecież jesteśmy w pierwszej skali podatkowej.

Tak to faktycznie reforma będzie, :D parę groszy dadzą to się poszaleje ha ha oj poszaleje. To co by dołożyli to nawet na pieluchy nie starczy. Dla tych co mają po 1.000 PLN to coś się ruszy, ale ciekawe na ile to starczy, na rok??? Jak się wyszkolą, zarobią na ładne ciuchy i wyskoczą dalej w poszukiwaniu kariery :) bo po co czekać 2 lata na 15 stopień w KAS. Coś mi się wydaje, że małe US'y będą likwidować z powodu braku rąk do pracy.

Ostatnio edytowano 19 lip 2007, 07:44 przez xman, łącznie edytowano 1 raz

19 lip 2007, 06:43
Fachowiec

REJESTRACJA23 paź 2006, 03:51

POSTY        2661

LOKALIZACJAmordor

SK/86/2007                                                           Radom, 2007-07-18

Pan
Marian Banaś
Szef Służby Celnej
Podsekretarz Stanu
w Ministerstwie Finansów

W związku z artykułem red. Ewy Matyszewskiej „Małe urzędy skarbowe zostaną zlikwidowane” (Gazeta Prawna - 17 lipca 2007 roku), gdzie znalazł się następujący tekst:  „Redukcja powinna dotyczyć tylko urzędów skarbowych, szczególnie tych małych - uspokajał wiceminister” domagamy się natychmiastowej pisemnej informacji, czy słowa zacytowane przez autorkę artykułu faktycznie zostały wypowiedziane przez Pana Ministra oraz czy słowa te odzwierciedlają zamiary twórców reformy KAS. W przypadku potwierdzenia, że słowa te są jedynie wymysłem autorki tekstu i nie mają nic wspólnego z rzeczywistością ani mającymi być realizowanymi planami – oczekujemy stosownego sprostowania na stronie internetowej Ministerstwa Finansów.
(...)

Pisma MF'u o sprostowanie publikowane są <a href="http://www.mofnet.gov.pl/index.php?const=1&dzial=666&wysw=2" target="_blank">tu</a>.
Swoją drogą - czy ministerstwo śledzi dalszy los swoich żądań o sprostowanie i co robi w przypadku braku zamieszczenia takowych przez pismaków?

Ostatnio edytowano 19 lip 2007, 09:40 przez elsinore, łącznie edytowano 1 raz

19 lip 2007, 08:03
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA24 paź 2006, 11:29

POSTY        104
Jak to co robi? Nic! Przecież ważne jest tylko to, że mogą powiedzieć "przecież domagaliśmy się sprostowania".

Ostatnio edytowano 19 lip 2007, 10:59 przez Arnold, łącznie edytowano 1 raz

19 lip 2007, 10:16
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA30 gru 2006, 12:46

POSTY        121
Nie wiem jak was, ale mnie bardzo cieszyła myśl o podniesieniu moich zarobków do 2.800 (a może i więcej) - pomijam tu aspekt realności tych oczekiwań.
Ale po lekturze
<a href="http://www.skarbowcy.pl/mkportal/index.php?ind=news&op=news_show_single&ide=2234" target="_blank">http://www.skarbowcy.pl/mkportal/index.php...single&ide=2234</a>

dochodzę do wniosku, że moja radość dotyczy faktu, że będę zarabiał średnią krajową... :glare:

Ostatnio edytowano 19 lip 2007, 10:59 przez majani, łącznie edytowano 1 raz

19 lip 2007, 10:27
Fachowiec

REJESTRACJA23 paź 2006, 03:51

POSTY        2661

LOKALIZACJAmordor
Cóż Majani, każdy z nas może zacząć produkować jakieś dobra (i zarabiać) -  droga wolna, zamiast li tylko pasożytować (jakże słuszne postrzeganie społeczne) na zdrowym organizmie polskiego biznesu nie wyłączając ludu pracującego miast i wsi... :D

19 lip 2007, 10:36
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA30 gru 2006, 12:46

POSTY        121

Ostatnio edytowano 19 lip 2007, 11:00 przez majani, łącznie edytowano 1 raz

19 lip 2007, 10:40
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 1692 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95 ... 121  Następna strona