Teraz jest 10 wrz 2025, 18:49

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4678 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 270, 271, 272, 273, 274, 275, 276 ... 335  Następna strona
Pośmiejmy się 
Autor Treść postu
Specjalista

REJESTRACJA17 lis 2007, 15:35

POSTY        867
Post Re: Pośmiejmy się
Lekarz pokłócił się strasznie przy śniadaniu z żoną:
- Ty też nie jesteś taka dobra w łóżku! - wykrzyczał i wybiegł do pracy.
Później tego ranka stwierdza, że powinien to naprawić i dzwoni do domu:
- Czemu tak długo nie odbierałaś?
- Byłam w łóżku.
- Co robisz tak późno w łóżku?
- Zasięgam drugiej opinii.

02 sty 2015, 04:24
Specjalista

POSTY        867
- Jak do tego doszło? - pyta lekarz pacjenta z wyjątkowo paskudnym złamaniem nogi.
- Wie pan, doktorze, 25 lat temu...
- Niech mi pan nie opowiada, co się stało 25 lat temu. Pytam o to złamanie!
- Otóż 25 lat temu...
- Proszę pana!
- Ale ja właśnie to panu chcę wyjaśnić! Otóż kiedy 25 lat temu zatrudniłem się u mojego gospodarza, pierwszej nocy przyszła do mnie jego córka, przepiękna kobieta, dziś już zamężna. I zapytała, czy czegoś nie potrzebuję, a ja powiedziałem, że nie...
- No dobrze, ale co to ma wspólnego z nogą?
- Wie pan, dzisiaj kiedy naprawiałem komin, zrozumiałem co miała na myśli. I spadłem z dachu...

03 sty 2015, 04:09
Zawodowiec

REJESTRACJA21 paź 2006, 19:09

POSTY        7731

LOKALIZACJATriCity
Spotyka się dwóch biznesmenów:
- Słuchaj, zauważyłem, że w twojej firmie wszyscy przychodzą do pracy bardzo wcześnie. Jak ty to robisz?
- Mam dwudziestu pracowników i piętnaście miejsc parkingowych...

04 sty 2015, 14:24
Fachowiec
Własny awatar

REJESTRACJA14 wrz 2011, 21:56

POSTY        1263
Sikorski, Bieńkowska, a może Tusk – z kogo najbardziej śmiał się internet? Najlepsze MEMY 2014

Rok 2014 obfitował w we wpadki i gady oraz afery polityczne w kraju i na świecie. Wszystko w charakterystyczny dla siebie, ironiczny sposób komentowali na bieżąco internauci tworząc memy, które zyskiwały ogromną popularność w sieci. Specjalnie dla czytelników portalu niezalezna.pl przygotowaliśmy zestawienie najlepszych memów 2014 roku.

Bez wątpienia jednym z najczęściej wyśmiewanych przez internautów polskich polityków był Radosław Sikorski. Po ostatniej aferze z „kilometrówkami” Sikorski w zgodnej opinii polskich mediów okrzyknięty został naczelnym podróżnikiem wśród polityków. Przyczyniły się do tego informacje na temat pobierania kilometrówki w czasie, gdy przysługiwał mu również samochód BOR. Internet zareagował błyskawicznie i na temat podróży byłego szefa MSZ, a obecnego Marszałka Sejmu masowo powstają co chwilę nowe memy.

Obrazek
Obrazek

Internauci błyskawicznie zareagowali również na aferę podsłuchową. Na popularnych serwisach pojawiła się cała lawina memów odwołujących się do tej sprawy.

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Po ujawnieniu nowych fragmentów nagrań w związku z aferą podsłuchową, teksty ówczesnego szefa polskiej dyplomacji Radosława Sikorskiego szybko trafiły na wiele memów. To musiał być poważny cios dla kogoś tak aktywnego w cyberprzestrzeni jak Radosław Sikorski.

Obrazek
Obrazek

Sporo memów powstało również po awarii systemu informatycznego PKW. Internauci w ironiczny sposób ukazywali „kulisy” liczenia głosów.

Obrazek
Obrazek
Obrazek

„Bohaterką” niezliczonej ilości memów została również Elżbieta Bieńkowska po swojej kuriozalnej wypowiedzi na temat chaosu komunikacyjnego na kolei. Serwisy społecznościowe zaroiły się od memów, w których internauci kpili ze słów Bieńkowskiej: „Taki mamy klimat”.

Obrazek

Kolejna wpadka Bronisława Komorowskiego i „robienie łaski Polsatowi” – tak internauci mówili z kolei o wypowiedzi prezydenta po wygranej z Brazylią w finałowym meczu MŚ w Siatkówce 2014.

Obrazek

Uwagę internautów skupił na sobie również Sławomir Nowak, który został skazany za sfałszowanie pięciu oświadczeń majątkowych. W wydanym już po ogłoszeniu wyroku oświadczeniu opublikowanym za pośrednictwem serwisów społecznościowych, Sławomir Nowak zrzekł się mandatu posła. Internauci postanowili pożegnać polityka w charakterystyczny dla siebie sposób – memami. Odnosząc się do afery zegarkowej internauci wykorzystali wizerunek Nowaka do przypominania znajomym o zmianie czasu.

Obrazek
Obrazek
Zestawienie autentycznych okładek gazet:
Obrazek

Ewa Kopacz długo zapamięta wizytę w Berlinie. Zgubiła się na czerwonym dywanie, miała wyraźne problemy z poruszaniem się. Oczywiście, nie uszło to uwadze internautów, którzy jednoznacznie skomentowali „występ” pani premier. „Haha, dopiero zobaczyłem Kopacz. Spoko, ja też na trzeźwo nie wsiadam do samolotu” – napisał jeden z nich.

Obrazek

Mainstreamowe media przez wiele dni nie ustawały w w zachwytach nad europejskim urzędem dla Donalda Tuska. W programie Tomasza Lisa publiczność na stojąco odśpiewała mu nawet „spontaniczne” „Sto lat”. Znacznie bardziej sceptycznie do nowej posady Donalda Tuska podeszli jednak jednak internauci, którzy ironizują, że „za rządów PO nawet Tusk emigruje z kraju”.

Obrazek
Obrazek
Obrazek

http://niezalezna.pl/62821-sikorski-bie ... -memy-2014

05 sty 2015, 02:27
Fachowiec
Własny awatar

REJESTRACJA14 wrz 2011, 21:56

POSTY        1263
http://wpolityce.pl/polityka/228152-szo ... obacz-film

06 sty 2015, 23:08
Specjalista

POSTY        867
Samo życie  :wysmiewacz:
Załącznik:
beznazwy.png

Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

08 sty 2015, 04:10
Specjalista

POSTY        867
Apteka:
- Ma pan jakiś dobry środek na porost włosów?
- Mam.
- Naprawdę dobry?
- Proszę Pana, rewelacyjny! Widzi Pan wąsacza przy tamtej kasie?
- Tak...?
- To moja żona, próbowała tubkę odkręcić zębami.

08 sty 2015, 20:05
Specjalista
Własny awatar

REJESTRACJA12 lis 2007, 21:00

POSTY        324
Parę obrazków :)

Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

13 sty 2015, 22:50
Specjalista

POSTY        867
- Jak często spożywa pan alkohol?
- Więcej niż raz w tygodniu.
- A konkretnie?
- Siedem.

17 sty 2015, 04:00
Zaawansowany

REJESTRACJA02 lip 2011, 11:05

POSTY        74
Polska udzieli Ukrainie 100 mln euro kredytu. To się nadaje chyba tylko do tego działu  <_<

19 sty 2015, 21:55
Zawodowiec

REJESTRACJA23 sie 2009, 07:34

POSTY        3657
Demeter                    

Polska udzieli Ukrainie 100 mln euro kredytu. To się nadaje chyba tylko do tego działu  <_<

Lepiej do tego: viewtopic.php?p=128407#p128407

19 sty 2015, 23:03

REJESTRACJA19 lut 2008, 14:23

POSTY        429
Przychodzi ucieszony Bredzisław Niepiśmienny do Mumji Żondowej.
- co sie tak cieszysz?- pyta Mumja
- zostanę chyba wybrany na Żyrandol ponownie, dzięki Tobie - odpowiada Bredzisław
- dlaczego? w jaki sposób? - dziwi się Mumja
- No, jak dlaczego? Obiecałaś podwyżki w 2016 tym nierobom i oni w to wierzą. Już oni i ich rodziny zadbają o głosy, abyś nie cofnęła tych obietnic. Dobre, to. Jak inwestor z Kataru i zielona wyspa. Jaja, jak nic. Boki zrywać z tych politycznych geeków.

20 sty 2015, 20:16
Specjalista

POSTY        867
Dyrektorka domu wczasowego wita w progu wczasowicza:
- Postaramy się, by czuł się Pan, jak u siebie w domu!
- Zwariowała pani?! Ja tu przyjechałem wypocząć!

- Zawsze uważałem, że lepiej ożenić się z brzydką. Bo ładna kobieta przecież może cię zdradzić.
- Ale musisz przyznać, że i brzydka też może to zrobić.
- Może. Tylko w takim wypadku zwykle mówi się "Może to i lepiej..."

22 sty 2015, 19:36
Specjalista

POSTY        867
Podchodzi facet do warsztatu samochodowego.
- Czy mógłby mi pan przekręcić licznik?
- O ile chce pan zmniejszyć? - pyta mechanik.
- Nie, ja chcę zwiększyć!
- O przepraszam pana posła, nie poznałem!

25 sty 2015, 04:19
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 4678 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 270, 271, 272, 273, 274, 275, 276 ... 335  Następna strona