Teraz jest 06 wrz 2025, 00:18

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 63 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona
Nowy JRWA 
Autor Treść postu
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA29 maja 2009, 09:00

POSTY        13
Post Re: Nowy JRWA
Komornicy 7008 lub 7000
A czy wiecie jak nadawać znak sprawie - przeciez instrukcja kancelaryjna i archiwalna podobnie jak stare zarzadzenie nr 14 z 2001 roku ze zmianami zostało uchylone zarzadzeniem bez daty i numeru (jeśli ono obowiązuje ) a nowej instrukcji ani widu ani słychu

09 sty 2015, 12:03
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA25 maja 2009, 13:45

POSTY        42
Może ktoś rozpracował numerację INF -ów z komórki rejestracji? Taki nr jak udostępnienia inf. z CRP KEP na podmiotów uprawnionych, tj. 7000? Sieczka na maksa. Chyba trzeba jednak zróżnicować tę pulę numerów dla pewnych rodzajów spraw z zakresu ewidencji.

09 sty 2015, 12:32
Początkujący

REJESTRACJA25 mar 2011, 08:30

POSTY        8
Witam!
Czy możecie mi pomóc, chodzi o inf. niejawne :zly1: pod jakim nr mogę zaewidencjonować wpływające hasł i kasety bazy POLTAX strzel===]

09 sty 2015, 13:17
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA29 gru 2008, 07:52

POSTY        153
belinda                    

Komornicy 7008 lub 7000
A czy wiecie jak nadawać znak sprawie - przeciez instrukcja kancelaryjna i archiwalna podobnie jak stare zarzadzenie nr 14 z 2001 roku ze zmianami zostało uchylone zarzadzeniem bez daty i numeru (jeśli ono obowiązuje ) a nowej instrukcji ani widu ani słychu

Nie zostały uchylone. Uchylono tylko JRWA (załącznik nr 2). Reszta bez zmian.

09 sty 2015, 13:22
Amator

REJESTRACJA22 paź 2006, 19:23

POSTY        14
chomar                    

Może ktoś rozpracował numerację INF -ów z komórki rejestracji? Taki nr jak udostępnienia inf. z CRP KEP na podmiotów uprawnionych, tj. 7000? Sieczka na maksa. Chyba trzeba jednak zróżnicować tę pulę numerów dla pewnych rodzajów spraw z zakresu ewidencji.

a może 4000 ?  B)))  ja tak robię  :)  w opisie jest - "czynności rejestrowania ... "

09 sty 2015, 14:04

REJESTRACJA12 paź 2012, 21:37

POSTY        40
Tajemnica skarbowa 0142

09 sty 2015, 15:28
Specjalista
Własny awatar

REJESTRACJA21 maja 2009, 07:07

POSTY        323
Czy macie już tę całą numerację wgraną do BA? Czy prowadzicie sobie ręczne rejestry, a później uzupełnicie jak już będziecie mieli odpowiednio zaktualizowaną BA? U nas na razie nie zakładamy spraw dla mniej pilnych pism, a dla tych które są na cito robimy po staremu. Jak będzie na nowo to mamy przebić numery. :mur:

09 sty 2015, 18:56
Specjalista

REJESTRACJA14 sie 2007, 20:56

POSTY        330
Hallowed                    

Czy macie już tę całą numerację wgraną do BA? Czy prowadzicie sobie ręczne rejestry, a później uzupełnicie jak już będziecie mieli odpowiednio zaktualizowaną BA? U nas na razie nie zakładamy spraw dla mniej pilnych pism, a dla tych które są na cito robimy po staremu. Jak będzie na nowo to mamy przebić numery. :mur:

U nas mieli dziś skończyć wgrywać do BA, więc od poniedziałku ma być już możliwość wprowadzania po nowemu (zobaczymy co wyjdzie z planów). Do tej pory wstrzymywaliśmy się z nadawaniem numeru, a jeśli była potrzeba - ręczny spis, a potem trzeba będzie wklepywać ze spisu do BA.
PS. Przy pismach wychodzących "przebijanie numerów" może namotać. ;)

09 sty 2015, 20:31
Specjalista
Własny awatar

REJESTRACJA21 maja 2009, 07:07

POSTY        323
Ja wiem, że może namotać, ale co począć, kiedy góra każe?
Widow czy wasi informatycy dostali jakieś wytyczne, skrypty itd. itp. odnośnie możliwości udostępnienia nowej numeracji w BA? Pytam, ponieważ u nas rzekomo nie ma żadnych instrukcji z IS i wszystko wisi w próżni.

09 sty 2015, 21:37
Specjalista

REJESTRACJA26 paź 2006, 07:46

POSTY        788

LOKALIZACJAEuropa Środkowa z lekką północnowschodnią aberracją
strzelec                    

Madagaskar                    

Drogi Strzelcu, ja naprawdę  nadal jeszcze tak myślę - że wiesz ode mnie dużo więcej ( lub prawie wszystko ) w tej materii, bo nawet nie przyszło mi na myśl w ww. sprawie zastosować 7000. Po zastanowieniu się jednak, dochodzę do wniosku, że jest tu coś na rzeczy, której niestety nie kumam.

Madagaskar, nie wiem wszystkiego, ale staram się  :)  a skąd 7000 ? ponieważ niektórzy komornicy, żeby uniknąć opłaty, pytają na podstawie art. 15 ustawy o NIP a nie Ordynacji i wtedy nie pasuje 7008, bo tam jest że w zakresie Op, a 7000 to udostępnianie informacji w zakresie rejestracji i ewidencji i dlatego  :D

Nam w IS powiedzieli żeby nie używać nr które nie mają kategorii archiwizacyjnej, a 7008 właśnie nie ma  <_<  a pasuje jak ulał do komorników

syntatusia                    

Tajemnica skarbowa 0142

014 to raczej sygnatura na potrzeby organizacyjne czyli przepisy, instrukcje itp, dotyczące:
0140 ochrony danych osobowych
0141 ochrony informacji niejawnych
0142 ochrony tajemnicy skarbowej

Anti                    

A wyrejestrowanie z VAT i VAT UE?
Macie jakieś pomysły?

4044

chomar                    

Ja bym użył 7000. Zróżnicować można łamiąc numer (dodając za rokiem /cyfra) np
OB/7000-../15/1 informacje o zmianie właściwości miejscowej
OB/7000-../15/2 informacje o ...
Z tym że dla informacji o wspólnym rozliczeniu się małżonków z których jeden jest poza właściwością NUS użyłbym 7002

10 sty 2015, 00:30
Zobacz profil WWW
Znawca

REJESTRACJA03 kwi 2010, 12:55

POSTY        294
Hallowed                    

Widow czy wasi informatycy dostali jakieś wytyczne, skrypty itd. itp. odnośnie możliwości udostępnienia nowej numeracji w BA? Pytam, ponieważ u nas rzekomo nie ma żadnych instrukcji z IS i wszystko wisi w próżni.

Hallowed, aktualizacja Biblioteki Akt zawierająca nowy JRWA była rozesłana do urzędów 2 stycznia, o ile mnie pamięć nie myli, gdzieś koło południa. Było też kilka zdań o tym, co trzeba zrobić abyś mógł utworzyć sobie rejestry wg nowego JRWA.
W tym tygodniu przyszła kolejna wersja z jakimiś poprawkami.

10 sty 2015, 07:47
Zawodowiec

REJESTRACJA10 lis 2006, 07:34

POSTY        3465
cammila                    

Hallowed                    

Hallowed, aktualizacja Biblioteki Akt zawierająca nowy JRWA była rozesłana do urzędów 2 stycznia, o ile mnie pamięć nie myli, gdzieś koło południa. Było też kilka zdań o tym, co trzeba zrobić abyś mógł utworzyć sobie rejestry wg nowego JRWA.
W tym tygodniu przyszła kolejna wersja z jakimiś poprawkami.
 <_<  <_<  <_<  

Nie wierzę  :excl:   
To NAPRAWDĘ się dzieje?! :o
Pracowałem w tej instytucji paręnaście ładnych latek, ale to co się dzieje pod każdym względem od czasu rządów POpaprańców to ludzkie pojęcie przechodzi. Minister zdrowia negocjuje kończące się 31 grudnia umowy z lekarzami od 30 grudnia, minister finansów rozsyła do urzędów zarządzenia obowiązujące od 1 stycznia w sylwestra o 14-tej. A Wy będziecie się teraz wozić z tym do końca miesiąca.

I Wy niektórzy macie pretensje, że "nikt tu nie napisze jednego dobrego słowa o rządzie, tylko sama krytyka".
To napisz, jeden z drugim, jakieś jedne dobre słowo o którymś choć jednym z członków rządu!
Może o Grabarczyku? A może o bezgłowej katechetce. Może Kluzik-Rostkowskiej?
Może jeszcze o którymś innym "członku"?

Ostatnio edytowano 10 sty 2015, 10:07 przez kominiarz, łącznie edytowano 3 razy

10 sty 2015, 10:03
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA29 gru 2008, 07:52

POSTY        153
A czy zastanawiał się ktoś gdzie będziemy rejestrować odwołania i zażalenia? Niby z opisu wynika, że pod numerami decyzji (postanowień), jako kolejne pismo w sprawie (np. stanowisko), ale nie bardzo kumam jak to technicznie miałoby wyglądać. Wydaję decyzję np PPSW/4210-3-5/XX/15 (zamykam sprawę). teraz przychodzi odwołanie to stanowisko powinno mieć numer PPSW/4210-3-6/XX/15. Wszystko ładnie, tylko, ze muszę tę (zamkniętą) sprawę znowu "otworzyć" zmienić termin jej załatwienia na 14 dni i znowu zamknąć i jeśli decyzja była wydana po terminie (np. brak art. 140), to już w przyszłości tego z BA nie odtworzę, nie mówiąc już o sprawach zakończonych w danym okresie i innych bzdurach, które od nas chcą.

10 sty 2015, 10:19
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA06 sie 2009, 08:36

POSTY        171
A gdzie zarejestrować pisma do KRS ,że zarząd jest nieaktualny lub spółka nie ma zarządu. W celu powołania kuratora na podstawie tej ustawy ,który może taki lipny pomiot wykreślić w przeciwieństwie do kuratora ustanowionego również przez KRS na podstawie art.138 OP związku z art.42 kc.

10 sty 2015, 15:01
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 63 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona