Chyba nie masz co tak się pod...ć :) Jakoś wielkiej tragedii nie ma z powodu wyłączenia SERCA. Jak ktoś chce sprawdzić to zawsze jest nasz stary poczciwy POLTAX. A poza tym to takie wyłączenie to prawie nic. Przypomnij sobie wakacje 2012 jak prawie miesiąc nie było systemu. A poza tym u nas mało kto sprawdza tak od ręki w SERCU. A deklaracje jak maja wpłynąć to wpłyną. Ja nie widzę problemu ale ja stara już jestem wiec mogę mieć problem z oczami i mogę już niedowidzieć.
29 kwi 2014, 17:54
Re: SeRCe ruszyło
Banki potrafią modyfikować systemy w sobotnie noce. U nas nie ...
Wyczuwa się tu pewną nerwowość i braki czasowe na szkolenia i dokończenie wdrożenia.
____________________________________ "Tylko zmiana jest niezmienna" - Heraklit
30 kwi 2014, 21:50
nie ma odwrotu kolego od tej koncepcji ustrojowej
26 lis 2014, 18:55
Czy ktoś coś wie jak od 01.12.2014r. mamy odbierać wnioski z KRS.
27 lis 2014, 11:59
Sylwia123
Czy ktoś coś wie jak od 01.12.2014r. mamy odbierać wnioski z KRS.
A mamy nie odbierać ?
27 lis 2014, 18:29
mailem Wszystko w swoim czasie, przecież to dopiero od poniedziałku. Obecna sytuacja pokazuje gdzie mają nas wszyscy Ci decydenci. Więcej dowiesz się z netu niż stąd skąd powinieneś.
27 lis 2014, 18:32
Najlepsze jest to: Prace nad rozporządzeniem w toku
Rozporządzenie przekazano 19.11.2014 do podpisu. Dziś jest dopiero 27.11 wieczór. Da radę podpisać i w sobotę na szkolenie ?
27 lis 2014, 21:55
No i podpisane. Teraz tylko perturbacje z SERCEM w poniedziałek w związku z nową instalacją i szkoleniem jak tego uzywać - pierwsze szkolenie 1 grudnia 2014.
29 lis 2014, 15:33
No i zaczęło się ... SeRCe ledwo dyszy albo brak synchronizacji danych - migruje się z dużym opóźnieniem, jeśli w ogóle uda się zalogować do systemu
PS U nas jeśli chodzi o szkolenia ciszaaaaa ...
02 gru 2014, 11:58
Dużo się nie myliłam, właściwie wcale. Ślemy maile
02 gru 2014, 22:50
czy to nie jest dziwne, że na tym NIP-8 brak jest miejsca na adres rejestracyjny?
03 gru 2014, 08:22
W sumie to nie skoro jest to druk do danych uzupełniających - podatnik nie wpisuje danych, które są już w systemie. Inne pytanie - gdzie jest jakiś raport podmiotów z nipami nadanymi przez MIN.FIN, żeby było wiadomo na jakie i ile NIP-8 mamy czekać te 14 dni? Czegoś nie doczytałem?
03 gru 2014, 08:44
czemu piszecie, że NIP-8 składa się w terminie 14 dni, jeśli art. 5 ust. 2c ustawy NIP mówi o 21 dniach, a art. 9 ust. o 7 dniach ? skąd te 14 dni ?