Witam. Mam problem, może spotkaliście się z podobnym przypadkeim - inny US zwróscił sie do nas o zwrot kosztów egzekycyjnych po bezskutecznej gezekucji , co robić czy zwracać im koszty czy można załatwić to w inny sposób. Będę wdzieczna za każdą podpowiedź.
21 paź 2014, 11:03
Re: Zwrot kosztów egzekucyjnych
Wystąp z wnioskiem o ich umorzenie i tyle w temacie:)
____________________________________ Należy mieć: siłę, aby zmienić to, co się da; cierpliwość, aby przeczekać to, na co nie ma się wpływu oraz mądrość, aby odróżnić jedno od drugiego.
21 paź 2014, 18:59
Jeżeli potrzeba więcej podpowiedzi, to potwierdzam powyższą. Tylko wniosek o umorzenie pozwoli uniknąć ich płacenia.
____________________________________ Jeżeli robisz coś dla siebie, nie rób tego kosztem innych. Jeżeli robisz coś dla innych, nie rób tego kosztem siebie. (mądrość taoistyczna)
21 paź 2014, 20:05
Dziekuję za podpowiedź, ale mam wątpliwości czy mój szef to zaakceptuje, gdyż stwierdził, żeby rozmawiać i negocjować tylko w jaki sposób to nie bardzo wiem
28 paź 2014, 07:56
Jako Wierzyciel (jednostka budżetowa) , który otrzymuje postanowienie o wysokości koszów, również może w odpowiedzi na nie wystosować wniosek o ich umorzenie ??? Jak to wygląda? prosiłbym o jakiś wzór, ew. delikatne uzasadnienie.
08 gru 2014, 11:12
style999
Jako Wierzyciel (jednostka budżetowa) , który otrzymuje postanowienie o wysokości koszów, również może w odpowiedzi na nie wystosować wniosek o ich umorzenie ? Jak to wygląda? prosiłbym o jakiś wzór, ew. delikatne uzasadnienie.
Może, ale szkoda czasu i wierzyciela i organu egzekucyjnego. Będzie odmowa. Ustawodawca nie przewidział umorzenia kosztów egzekucyjnych wierzycielom ze względu na ich formę organizacyjną.
____________________________________ Jeżeli robisz coś dla siebie, nie rób tego kosztem innych. Jeżeli robisz coś dla innych, nie rób tego kosztem siebie. (mądrość taoistyczna)