Teraz jest 11 wrz 2025, 09:14

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1692 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85 ... 121  Następna strona
Projekt ustawy o Krajowej Administracji Skarbowej 
Autor Treść postu
Zaawansowany

REJESTRACJA25 paź 2006, 19:11

POSTY        69

LOKALIZACJABiałystok
oj Panowie..bez przesady..zmu.. po co się kłócić?? I o co?? O jakieś zapewnienia, które nie wiadomo czy się ziszczą, o zmiany, które nie wiadomo, czy będą, o coś, co jest gdzieś daleko za horyzontem i w dodatku nie wiadomo, czy jest tam to coś? Chyba że o money :) to wtedy ja rozumieć was :)
Ja jestem... ciut wyżej niż zwykły pracownik, mam mianowanie i III stopień, troszkę ludzi pod sobą... pracuję w stolicy a zarabiam... Tak, powiem, zarabiam ponad piątaka ale czy to dużo czy mało to pojęcie względne. Jak spojrzę na młodzież i jej zarobki, to się nie dziwię, że szukają lepszej pracy, te 1800 to nie za dużo na własny start w życie: mieszkanie, transport, kobiety :) Ale jak obejrzę się na...hmm.. mających pewne układy polityczne, to mają ze 4 razy to co ja mniej robiąc i mając mniejszą odpowiedzialność, po prostu szaleją w kilku lub nastu komisjach, za które coś dostają, a komisje..hmm... lepiej to przemilczeć. Z perspektywy czasu mogę powiedzieć jedno: nie ważne są uklady, nie ważna jest zdobyta wiedza i doświadczenie, liczą się tylko układy polityczne. Jak ktoś chce dobrze, naprawdę dobrze zarabiać lub.... inaczej czerpać zyski, to tylko w strukturach partyjnych. Ale ze mnie jest stary głupi człowiek, który może :) ale na partyjniactwo nigdy się nie namówi. Oj głupi ja, głupi...

10 lip 2007, 22:14
Zobacz profil ICQ
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA26 lis 2006, 19:06

POSTY        8
Drogi Piksie - nigdzie nie napisałem, że w skarbowści jest świetnie. Nie jestem także naczelnikeim (tak jak są dzielone stołki nie mam na to szans). Generalne uważam, że bałagan jest w całym kraju - zobacz  aktualne wydarzenia. Chciałbym, żeby w naszym kraju i w skarbowści było normalnie i każdy za swoją pracę otrzymywał godziwe wynagrodzenie. Może kiedyś (najlepiej jak najszybciej) dożyjemy takich czasów, czego sobie, Tobie i pozostałym życzę.

10 lip 2007, 22:20
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA26 lis 2006, 16:29

POSTY        294

...nie ważne są uklady, nie ważna jest zdobyta wiedza i doświadczenie, liczą się tylko układy polityczne. Jak ktoś chce dobrze, naprawdę dobrze zarabiać lub.... inaczej czerpać zyski, to tylko w strukturach partyjnych. Ale ze mnie jest stary głupi człowiek, który może :) ale na partyjniactwo nigdy się nie namówi. Oj głupi ja, głupi...

I tu się zgadzamy!!!  :piwo:  Szanowny Panie Wschodnicelniku !  Gdyby starzy mogli..., a młodzi wiedzieli... I nie wiedzą. Jeszcze! Ale Ich to też czeka !. Młodych oczywiście. :(

Pozdrawiam Wschodniegocelnika i młodych też  :) !

10 lip 2007, 22:56
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA24 paź 2006, 15:40

POSTY        4

szkoda tego rządu, cokolwiek by nie mówić, pierwszy raz mieliśmy v-ce ministrów, którzy autentycznie próbowali coś zmienić..... szkoda :(

To na poważnie ,czy 'gruby' żart ??!!
Ile można dorobić miesięcznie do pensji za takie teksty ? !
----------------------
A co do podwyżek po nowym roku - jeśli odejmnie się od tych wielkości podatek , to całkiem inne kwoty zostają ... Czy o takie podwyżki chodziło ?

11 lip 2007, 11:56
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA25 paź 2006, 21:33

POSTY        51

LOKALIZACJAZiemia
Celnicy piszą, że jest nowy projekt KAS z 3 lipca

Ostatnio edytowano 11 lip 2007, 15:36 przez babula, łącznie edytowano 1 raz

11 lip 2007, 15:35
Site Admin

REJESTRACJA09 maja 2006, 21:23

POSTY        2059

LOKALIZACJARada Krajowej Sekcji Administracji Skarbowej
Nowy, to przesada, ale trochę zmieniony. Otrzymaliśmy (ZZ) projekt wczoraj i będziemy dyskutować nad nim jutro.

11 lip 2007, 15:45
Zobacz profil WWW
Zaawansowany

REJESTRACJA25 paź 2006, 19:11

POSTY        69

LOKALIZACJABiałystok
Jutro zobaczycie mnie na spotkaniu /to do ZZ/ :)

11 lip 2007, 17:17
Zobacz profil ICQ

REJESTRACJA28 paź 2006, 09:45

POSTY        7

Drogi Piksie - nigdzie nie napisałem, że w skarbowści jest świetnie. Nie jestem także naczelnikeim (tak jak są dzielone stołki nie mam na to szans). Generalne uważam, że bałagan jest w całym kraju - zobacz  aktualne wydarzenia. Chciałbym, żeby w naszym kraju i w skarbowści było normalnie i każdy za swoją pracę otrzymywał godziwe wynagrodzenie. Może kiedyś (najlepiej jak najszybciej) dożyjemy takich czasów, czego sobie, Tobie i pozostałym życzę.

A dlaczego uważasz że ustawa o KAS nie zmieni nic na lepsze?
Nikt nie zagwarantuje nam, iż te zmiany polepszą naszą sytuację.
Ale to chyba lepsze niż tkwienie w marazmie i liczenie, że kiedyś się los odmieni ....
Sporo osób u mnie w urzędzie wierzy, że utworzenie KAS będzie krokiem w dobrym kierunku.

11 lip 2007, 17:22
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA27 paź 2006, 19:39

POSTY        58

LOKALIZACJAAtlantyda

Jutro zobaczycie mnie na spotkaniu /to do ZZ/ :)

Inspektor! Załatw sobie ochraniarzy!!! Może być niebezpiecznie. :stop:  <_<   :(

11 lip 2007, 19:38
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA03 mar 2007, 21:56

POSTY        21

Pozdrawiam i wznoszę toast za proroctwo tych słów  :piwo:

11 lip 2007, 19:40

REJESTRACJA22 paź 2006, 12:02

POSTY        36
<!--quoteo--><div class='quotetop'></div><div class='quotemain'><!--quotec-->Jest już nowy projekt o KAS po uzgodnieniach międzyresortowych. Projekt datowany na 3 lipca.
Jeden z artykułów zmienił brzmienie na następujące:
"Wynagrodzenie urzędnika skarbowego składa się z wynagrodzenia zasadniczego, ustalanych z zastosowaniem mnożników kwoty bazowej, której wysokość według odrębnych zasad określa ustawa budżetowa i dodatków do wynagrodzenia.
2. Wynagrodzenie zasadnicze powinno uwzględniać doświadczenie i umiejętności zawodowe, zajmowane stanowisko oraz charakter wykonywanej służby.
3. Wynagrodzenie zasadnicze urzędnika skarbowego XVI stopnia nie może być niższe niż trzykrotność kwoty bazowej, o której mowa w ust. 1."<!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->

<!--quoteo--><div class='quotetop'></div><div class='quotemain'><!--quotec-->Inspektor! Załatw sobie ochraniarzy!!! Może być niebezpiecznie.<!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->
Ja bym proponował GROM :D a i to nie gwarantuje bezpieczeństwa.

Ostatnio edytowano 11 lip 2007, 20:33 przez jabol, łącznie edytowano 1 raz

11 lip 2007, 20:28
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA13 lut 2007, 19:31

POSTY        134
obniza na maxa baze i bedziemy mieli 3 krotnosc, na poziomie obecnego wynagrodzenia ... czaaaad... ale brzmienie podobne... 3 krotnosc czegos  hehe :D

11 lip 2007, 20:32
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA02 mar 2007, 07:59

POSTY        60
Jestem przyzwyczajona w sumie.

11 lip 2007, 20:43
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA21 paź 2006, 19:40

POSTY        117
No to czekamy na projekt budżetu i przepisy wykonawcze. A w tzw. międzyczasie szukamy pracy. A miało być tak pięknie...

Ostatnio edytowano 11 lip 2007, 21:15 przez Wakantanka, łącznie edytowano 1 raz

11 lip 2007, 21:01
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 1692 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85 ... 121  Następna strona