WJAWOR - weż pod uwagę, że duża liczba osób pracuje już tylko dlatego, że czeka co ptrzyniesie KAS...Bo wkur...w braci skarbowców narasta. I jeśli ja np. byłbym pewien, że z KAS będą nici i nie będzie żadnych podwyżek od 01.01.2008 r. to jutro skłądałbym wymówienie. Bo uwierz mi - za taką kasę jaką zarabia "zwykły" pracownik US, czy IS pracę można znaleźć od tzw. " ręki"...
Coś to wkur... nie bardzo się ma do liczebności na naszej ostatniej pikiecie, a chyba od tamtego czasu aż tak drastycznie wynagrodzenia w skarbówce nie spadły. A co do oczekiwań, to stąd tyle krytycznych opinii na forum o projekcie KAS, ponieważ narazie projekt bardzo szumny, przez Kierownictwo nazwany wielką reformą i złotym środkiem na wszystkie bolączki skarbówki, właśnie żadnych konkretów nam nie gwarantuje, oprócz trzykrotności minimalnej, co jak życie wskazuje może łatwo zniknąć podczas prac sejmowych ( ach te potrzeby budżetowe w innych gałęziach ). A nadzieja jak wiesz to matka kochająca swoje dzieci chociaż są one ... . Też nadzieja na poprawę sytuacji pracowników skarbówki i to od kilku lat jest ważnym argumentem w moim życiu i podobnie patrzę na kolejne propozycje zmian. Ważne by nie zmieniono tylko szyldu i paru stołków.
____________________________________ Inde datae leges, ne fortior omnia posset - Po to zostały dane prawa, aby silniejszy nie mógł wszystkiego.
Ostatnio edytowano 09 lip 2007, 20:06 przez wjawor, łącznie edytowano 1 raz
09 lip 2007, 20:04
Ciekawie żyje się w naszym kraju, oj ciekawie... Endrju odwołany, Czerwiec czy Lipiec też, wybory czy co?? A KAS??
09 lip 2007, 20:11
[quote name='helvet' date='09. 07. 2007 g. 20:57' post='12378'] To chyba dla nas jest jest wiadomość dnia, zwłaszcza w kontekście wprowadzenia KAS. [ W tej sytuacji widzę trzy możliwości. 2. Koalicja PO-PiS ( i wtedy nic nie wiadomo ), :wsciekly:
Jeżeli ta druga możliwość, to będą nas łączyć z zus-ami. Pomyśł Chlebowskiego - już jest w programie PO!
09 lip 2007, 20:14
Teraz czas na głębszą refleksję...Wszyscy martwimy się co będzie z KAS-em. A nie powinniśmy się raczej bardziej martwić tym, co się stanie z naszą przełożoną ? Bo jak nie ona, to kto o nas zadba ?:(((
09 lip 2007, 20:16
<!--quoteo--><div class='quotetop'></div><div class='quotemain'><!--quotec-->WJAWOR - weż pod uwagę, że duża liczba osób pracuje już tylko dlatego, że czeka co ptrzyniesie KAS...Bo wkur...w braci skarbowców narasta. I jeśli ja np. byłbym pewien, że z KAS będą nici i nie będzie żadnych podwyżek od 01.01.2008 r. to jutro skłądałbym wymówienie. Bo uwierz mi - za taką kasę jaką zarabia "zwykły" pracownik US, czy IS pracę można znaleźć od tzw. " ręki"...<!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->
jJUZ JEST KONIEC KAS <_<
09 lip 2007, 20:21
Czyli - " To już jest koniec, nie ma już nic. Jesteśmy wolni - możemy iść..." ))
09 lip 2007, 20:23
inspektor
To oznacza koniec nadziei na podwyżki płac w skarbówce...
Inspektor załatwiaj pozwolenie na manifestację, ale na conajmniej miesiąc i otwieramy zielone miasteczko obok białego. Ja lecę jutro kupić namiot i materace
____________________________________ Żeby mi się tak chciało, jak mi się nie chce
09 lip 2007, 21:14
szkoda tego rządu, cokolwiek by nie mówić, pierwszy raz mieliśmy v-ce ministrów, którzy autentycznie próbowali coś zmienić..... szkoda
09 lip 2007, 21:16
Juhas
PIKS - jakbym sam siebie czytał...Mam wrażenie, że tutaj faktycznie siedzi sama wierchuszka i ew. tzw. mianowani urzędnicy ! I chodzi o jedno - żeby tylko oni nie stracili ( kasy za stołek, lub dodatku ). A reszta niech...
Juhas
WAKANTANKA - naprawdę Ci się to chwali...Ale uwierz mi - akurat jeśli chodzi o wierchuszkę i "mianowanych" jesteś w ZDECYDOWANEJ mniejszości...A jak się ma PO na KAS ? Hmmm...Moim zdaniem tak jak i na całą skarbówkę. Czyli jedno jest pewne - nie czeka nas NIC dobrego .
Tak się składa że też jestem mianowany. :blink: Przykro mi jeśli Cię rozczarowałem. Mimo to liczę, że KAS poprawi byt nie tylko mój, ale wszystkich skarbowców. Wjawor - ja wiem, że projekt niczego jeszcze nie gwarantuje, ale co mamy do stracenia? Gorzej być chyba nie może.
Ostatnio edytowano 09 lip 2007, 21:34 przez Piks, łącznie edytowano 1 raz
09 lip 2007, 21:22
Na jutro jest zapowiadana narada w MF-ie... Pilna... Ale czyżby wiedzieli już coś wczoraj?? Może coś się dowiem...
09 lip 2007, 21:35
inspektor
To oznacza koniec nadziei na podwyżki płac w skarbówce...
Ależ będą. Od 01.01.2009 roku. <_< A jeśli nie, to mamy kolejne lata. Moje obawy sie sprawdzają, od końca zeszłego roku ganialiśmy za króliczkiem pn. wyższe płace w nowej, pięknej administracji.. :mur:
____________________________________ Rostowski: Sytuacja Polski jest imponująca
09 lip 2007, 21:41
Wschodnicelnik
Na jutro jest zapowiadana narada w MF-ie... Pilna... Ale czyżby wiedzieli już coś wczoraj?? Może coś się dowiem...
Zawsze mnie zadziwiasz. Podajesz tam kawę, czy zwołujesz te narady ? :brawa:
____________________________________ Inde datae leges, ne fortior omnia posset - Po to zostały dane prawa, aby silniejszy nie mógł wszystkiego.
Ostatnio edytowano 09 lip 2007, 22:12 przez wjawor, łącznie edytowano 1 raz
09 lip 2007, 22:11
... i jeszcze ciastka ! Oj ! -Biedni ci celnicy ze wschodu!
09 lip 2007, 22:31
Wschodnicelnik
Raczej awaryjne lądowanie dla VIPów w SSP ew. za granicą.
Ciekawe czyjego strajku boją się teraz najbardziej... :rolleyes:
____________________________________ Rostowski: Sytuacja Polski jest imponująca