Teraz jest 05 wrz 2025, 21:28

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 59 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5
Praca w administracji państwowej 
Autor Treść postu
Zawodowiec

REJESTRACJA22 paź 2006, 15:04

POSTY        3146

LOKALIZACJAsamo centrum (no prawie)

Witam
A ja mam takie małe pytanko.
Pracuję już od bez mała trzech lat w US na stanowisku operatora maszyn cyfrowych (komórka Analizy i wprowadzania danych). Mam stopień mgr inż., skończyłam studia podyplomowe. No i pojawia się problem. Związałam się z synem głównej księgowej urzędu, w którym pracuję. Czy jest tu zależność służbowa to po pierwsze, a po drugie, gdy wreszcie za niego wyjdę to muszę pożegnać się z pracą?

Niekoniecznie. Może jeszcze otrzeźwiejesz! Teściowa księgowa OKROPNOŚĆ!

Ostatnio edytowano 19 lip 2007, 08:39 przez supersaper, łącznie edytowano 1 raz

08 lip 2007, 16:57
Fachowiec

REJESTRACJA23 paź 2006, 03:51

POSTY        2661

LOKALIZACJAmordor

Witam
A ja mam takie małe pytanko.
Pracuję już od bez mała trzech lat w US na stanowisku operatora maszyn cyfrowych (komórka Analizy i wprowadzania danych). Mam stopień mgr inż., skończyłam studia podyplomowe. No i pojawia się problem. Związałam się z synem głównej księgowej urzędu, w którym pracuję. Czy jest tu zależność służbowa to po pierwsze, a po drugie, gdy wreszcie za niego wyjdę to muszę pożegnać się z pracą?

Jedyne ograniczenie, które w tej chwili przychodzi mi na myśl to art.50 USC:

Art. 50. 1. W służbie publicznej nie może powstać stosunek podległości służbowej między małżonkami oraz osobami pozostającymi ze sobą w stosunku pokrewieństwa do drugiego stopnia włącznie lub powinowactwa pierwszego stopnia oraz w stosunku przysposobienia, opieki lub kurateli.

Teraz tylko przeanalizuj czy i jak ma się ten przepis do Twojej (przyszłej) sytuacji, a nawet jeśli to chyba WD nie podlega bezpośrednio GK...

Ostatnio edytowano 19 lip 2007, 08:39 przez elsinore, łącznie edytowano 1 raz

09 lip 2007, 06:30
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA13 lis 2006, 10:13

POSTY        66

Nie wiem, ale kiedy przyjmowałem się do pracy w skarbówce, wg mnie już dawno za nami były czasy, że wchodząc do sklepu wszyscy robili miejsce - bo Pan/Pani urzędnik weszła. Tłumaczyłem, że to my teraz jesteśmy dla ludzi, a nie oni dla nas. Ale niektórzy z nas jeszcze myślą o sobie: ja Urzędas wszystko mogę i wszystko mi się należy - z tego co zaobserwowałem są to pracownicy, którzy pracowali jeszcze w dawnym ustroju. A może myślę tak ponieważ jestem z innego pokolenia.

Alexy, nie chcę cię łapać za słówka, ale tłumaczenie, cyt.: "że to my TERAZ jestesmy dla ludzi..." Teraz???
No comments. :(

Ostatnio edytowano 19 lip 2007, 08:40 przez Biala-s, łącznie edytowano 1 raz

09 lip 2007, 07:47
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 59 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5