Teraz jest 05 wrz 2025, 23:49

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 
Przeniesienie służbowe 
Autor Treść postu
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA06 cze 2014, 13:38

POSTY        6

LOKALIZACJAKraków
Post Przeniesienie służbowe
Witam.
  Mam taki problem, gdyż pracuję w urzędzie podlegającym pod IS Lublin od ok. 4 lat w EA i posiadam umowę o pracę na czas nieokreślony, jednak z przyczyn osobistych jestem zmuszony do szybkiej przeprowadzki do Krakowa. Stąd moje pytanie, czy jest możliwość przeniesienia służbowego na podobne stanowisko jakie zajmuję w którymś z urzędów w Krakowie? Jeżeli tak, to co musiałbym zrobić aby uzyskać takie przeniesienie? Do kogo mam się zgłosić i czy jest w ogóle taka możliwość? Czy w urzędzie do którego chciałbym się przenieść musi być wolny etat?
 Z góry dziękuję za szybką odpowiedź i pozdrawiam.

23 cze 2014, 06:42
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA01 paź 2012, 10:59

POSTY        25
Post Re: Przeniesienie służbowe
Musisz porozmawiać z Nus w Krakowie,  to nowy naczelnik dokonuje przeniesienia, dotychczasowy wyraża tylko zgodę.  W 2010 przeniosłam się z wielkopolskiego us do krakowskiego,  w moim przypadku byl nabór wewnętrzny,  a ogloszenie znalazłam na stronie izby skarbowej.  Myślę, że musisz zacząć od rozmów z nusami ewentualnie zadzwonić do kadr przyszlego us

23 cze 2014, 16:12
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA01 paź 2013, 18:34

POSTY        32
Nie chcę Cię martwić ale z tym przeniesieniem będzie trudno. Skoro są teraz blokady etatów, na opuszczone miejsce nie ma nowych przyjęć to myślę, że dotychczasowy szef może nie wyrazić zgody na Twoje odejście. Obym się myliła, ale...

23 cze 2014, 16:48
Nowicjusz
Własny awatar

REJESTRACJA06 paź 2014, 20:34

POSTY        2
Witam,
A wie ktoś może jak takie przeniesienie ma się do umowy na zastępstwo? Planuje przeprowadzkę więc pilnie próbuję się czegoś w tym temacie dowiedzieć, a wolałbym póki co w swoim US zachować to w tajemnicy :)

07 paź 2014, 15:16
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 4 ]