Teraz jest 06 wrz 2025, 08:49

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 2158 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 148, 149, 150, 151, 152, 153, 154, 155  Następna strona
Znamy zasady wyboru nowych NUSów, znamy wyniki 
Autor Treść postu
Specjalista
Własny awatar

REJESTRACJA29 paź 2009, 17:12

POSTY        360
Post Re: Znamy zasady wyboru nowych NUSów, znamy wyniki
Skoro w Wałczu czeka się ponad 6 lat z NUS  pełniącym obowiązki i to po trzech niezaliczonych konkursach, to dlaczego gdzie indziej nie ma tak być. W Wałczu taki człowiek  nie powinien być dopuszczony do konkursu następnego, chyba że polityczny i konkursy pod niego do skutku. Ankiety też źle wypadły, mówię o tych, gdzie robiła IS i była komisja również z przedstawicielem zz.
A, że narobił i zasiał wiele zła, wydał wiele pieniędzy bezpodstawnie na prawników i rzeczników dyscyplinarnych, by kierować pracowników do prokuratur (bezpodstawnie) to już inna para kaloszy pokryli koszty podatnicy.
Co by było gdyby pracownik bezgranicznie upierał się przy decyzji np. podatkowej i ją przegrał, zapłaciłby z własnej kieszeni.
A tu szasta się pieniędzmi Podatników na prawników, komisje dyscyplinarne  tzn. naszymi.
Wystąpiłem z zapytaniem o informację publiczną jakie koszty obsługi prawnej ponosił urząd w Wałczu w ostatnich latach.
Zobaczymy, oj zobaczymy!
Wydaje mi się, że to defraudacja Państwowej kasy. Ale najpierw wyniki wszystko zależy po uzyskanej informacji.
Nie mogłem wystąpić do NUS Wałcz z obawą, że informacja może być niepełna. To ją sprawdzą inne służby.
To zło jest zasiane w genach tego człowieka i nikt i nic go nie wypleni. Zło wobec ludzi to jego hobby.
Tak mówią pracownicy z poprzedniego Urzędu Skarbowego w Czarnkowie.
W Wałczu w Urzędzie ludzie są wystraszeni bezgranicznie, to nie jest praca tylko dyktatura, nie dotyczy to pupilków naczelnika tzw. donosicieli, których bardzo uwielbia NUS i bezgranicznie broni nawet za dużej wagi wykroczenia pracownicze i inne.

18 mar 2014, 11:45
Specjalista
Własny awatar

POSTY        360
Słyszałem z pewnego źródła, że o niektórych poczynaniach NUS, DIS, DUKS Pani Jaworowicz ma zrobić odpowiedni program telewizyjny. Mają w nim wziąć udział poszkodowani związkowcy w skarbowości i  wskazać żenujące działania przełożonych. Będzie to w programie Jaworowicz dla reporterów, a także Państwo w Państwie.

02 kwi 2014, 08:57
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA13 mar 2013, 16:37

POSTY        20
apasko                    

Słyszałem z pewnego źródła, że o niektórych poczynaniach NUS, DIS, DUKS Pani Jaworowicz ma zrobić odpowiedni program telewizyjny. Mają w nim wziąć udział poszkodowani związkowcy w skarbowości i  wskazać żenujące działania przełożonych. Będzie to w programie Jaworowicz dla reporterów, a także Państwo w Państwie.

Obejrzę programy i zobaczę co zostanie po obróbce dziennikarskiej. Boję sie że kat zostanie przedstawiony jako owieczka , a owieczka jako kat.

02 kwi 2014, 13:59
Specjalista
Własny awatar

POSTY        360
Spowiedź znanego NUS u księdza.
Zostałbym naczelnikiem, ale mam kłopoty z komornikiem, mam też z sobą, bo popełniłem wiele błędów.
Dobrze, że przyznał się chociażby do księdza.

05 kwi 2014, 10:55
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA06 gru 2010, 19:06

POSTY        72
Czy to już wszystkie us, gdzie są p.o. NUS, i nie było konkursów ?

17 maja 2014, 21:44
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA09 lis 2013, 15:00

POSTY        15
Skarbanonim2                    

Czy to już wszystkie us, gdzie są p.o. NUS, i nie było konkursów ?

W Słupsku i w Lęborku jest p.o.NUS. W Słupsku pełni obowiązki po kilku niezdanych egzaminach. W Lęborku mimo zdanego egzaminu tej osoby nie powołano.

09 cze 2014, 21:42
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA29 wrz 2013, 21:59

POSTY        41
Na Podkarpaciu też konkurs już dawno zdany ale o powołaniu ta osoba może zapomnieć . Obecny p.o. nie zdał ale jest w tym teamie/ czyt. timie/ dlatego juz 3 lata p.o. i jest  nie odwołanym w Kolbuszowej.
Sami swoi - strategia ustalana jest tym razem nie w Bieszczadach lecz w woj lubelskim.

10 cze 2014, 23:42
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA21 maja 2009, 07:14

POSTY        29
Jak tam wrażenia z dzisiejszego konkursu w nowym wydaniu?

16 lip 2015, 16:20
Nowicjusz
Własny awatar

REJESTRACJA27 lut 2015, 22:48

POSTY        1
Dlaczego teraz taka cisza na temat ostatniego konkursu na nowych NUSów, przecież konkurs w toku, już nikt się tym nie interesuje, chyba że stworzony jest na ten temat nowy wątek, o którym nie wiem?

18 lip 2015, 18:10
Fachowiec

REJESTRACJA09 kwi 2008, 15:21

POSTY        1034
POnieważ znamienita większość uczestników forum nie POsiada pleców  :dokuczacz:

19 lip 2015, 08:20
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA11 kwi 2014, 14:27

POSTY        7
A czy ktoś wie jakie mogą być pytania w trakcie ustnej części konkursu?

19 lip 2015, 09:58
Fachowiec

REJESTRACJA09 kwi 2008, 15:21

POSTY        1034
Ależ oczywiście  :wub: Komisja konkursowa zna wyniki testu pisemnego i wie ile komu punktów POtrzeba  :D Sorry za sarkazm ale takie jest życie  boje--==

19 lip 2015, 10:36
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA11 kwi 2014, 14:27

POSTY        7
pewno masz rację ale chciałabym wiedzieć od kogoś kto już kiedyś brał udział w części ustnej o co pytają?!

19 lip 2015, 10:47
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA20 wrz 2013, 15:24

POSTY        61
pytania, jak i zadania nie były trudne
spokojnie do przejścia

niestety nieopatrznie jak chciałem z mojego US zaświadczenie o dacie i okresie zatrudnienia to się okazało, że nie jest to możliwe
moje akta osobowe są w sądzie - toczę spór z pracodawcą
a jedyna osoba z dostępem do systemu pracowniczego od tygodnia jest na urlopie
bez zaświadczenia złożone dokumenty są niekompletne, no i po zawodach
znowu się kanalia uwidoczniła w moim NUS'ie
jaka to gnida i paranoik

20 lip 2015, 22:09
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 2158 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 148, 149, 150, 151, 152, 153, 154, 155  Następna strona