Teraz jest 11 wrz 2025, 03:32

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5295 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60 ... 379  Następna strona
Egzekucja opłat za gospodarowanie odpadami 
Autor Treść postu
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA28 kwi 2014, 16:28

POSTY        34
Post Re: Egzekucja opłat za gospodarowanie odpadami
Kamiss2010                    

a co w przypadku gdy wysłalismy do banku zawiadomienie o zajeciu rachunku bankowego a bank odpowiada nam, iż nie prowadzi rachunku bankowego danego dłużnika? piszecie jakieś pismo do banku i dłuznika? uchylenie zajęcia?

A co chcesz uchylić? Żeby uchylić najpierw musi być skuteczne.[/quote]

To nie dajemy nawet znać dłużnikowi, że zajęcie jest nie skuteczne?

13 maja 2014, 17:28
Specjalista

REJESTRACJA21 paź 2006, 14:40

POSTY        488
belpru                    

z komornikiem sądowym, pracodawca przekazał mi środki a ja nie mam gdzie odnotować bo tytuł z aktami w sądzie na zbiegu...

qubap                    

Dziwne że wynagrodzenie nie jest zajęte. Ja bym napisał pismo do Sądu o zwrot akt i umorzenie postępowania w sprawie zbiegu (do wiadomości komornikowi) w związku z zapłatą należności.

Ja poczekałabym na rozstrzygnięcie i wtedy uchyliłabym zajęcie.
Niewykluczone, że za chwilę będzie kolejny tytuł, kolejny zbieg i znowu akta do sądu o rozstrzygnięcie.
Co do odnotowania na tytule. Wziąć ostatnią stronę czystego tytułu, odpowiednio oznaczyć, odnotować wpłatę z wynagrodzenia, a jak tytuły wrócą z sądu - przepisać na oryginał.

13 maja 2014, 21:51
Specjalista

POSTY        488
Kamiss2010                    

To nie dajemy nawet znać dłużnikowi, że zajęcie jest nie skuteczne?

On to wie.;)

13 maja 2014, 21:55
Fachowiec
Własny awatar

REJESTRACJA04 lut 2014, 11:30

POSTY        1396
mera                    

qubap                    

Dziwne że wynagrodzenie nie jest zajęte. Ja bym napisał pismo do Sądu o zwrot akt i umorzenie postępowania w sprawie zbiegu (do wiadomości komornikowi) w związku z zapłatą należności.

Niewykluczone, że za chwilę będzie kolejny tytuł, kolejny zbieg i znowu akta do sądu o rozstrzygnięcie.
Co do odnotowania na tytule. Wziąć ostatnią stronę czystego tytułu, odpowiednio oznaczyć, odnotować wpłatę z wynagrodzenia, a jak tytuły wrócą z sądu - przepisać na oryginał.

Jeżeli komornik nie chce zajmować wynagrodzenia i kolejnym razem też można je będzie zając to po co czekać. Jak kolejnym razem będzie zbieg na wynagrodzeniu to wtedy przekazał bym akta. Bo tak to zbieg dotyczy tylko rachunku bankowego.

14 maja 2014, 07:49
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA04 kwi 2014, 08:30

POSTY        55
a tak z innej beczki, jak długo czekaliście na odpowiedź z ZUS czy US na wnioski o udostępnienie danych?

14 maja 2014, 11:26
Fachowiec
Własny awatar

POSTY        1396
Estera17                    

a tak z innej beczki, jak długo czekaliście na odpowiedź z ZUS czy US na wnioski o udostępnienie danych?

US tydzień ale stoi dwie ulice dalej ;) a z ZUSu koło dwóch (bo tam mam z 7 minut drogi nogami ;))

14 maja 2014, 11:44
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA04 kwi 2014, 08:30

POSTY        55
a ja już czekam prawie miesiąc. Zastanawiam się, czy nie pisać do nich jakiegoś ponaglenia.

14 maja 2014, 12:15
Fachowiec
Własny awatar

POSTY        1396
Estera17                    

a ja już czekam prawie miesiąc. Zastanawiam się, czy nie pisać do nich jakiegoś ponaglenia.

W przepisach w których się poruszamy generalnie termin jest zawsze określony jako 7 dni i tak też zapisałem na swoim piśmie. Z rozmowy z ZUS dostałem informację że "oni maja miesiąc do trzech". Ale mnie to mało interesuje ;) Może zadzwoń i się zapytaj? Myślę że przynajmniej organy egzekucyjne powinny sobie pomagać a nie szkodzić :)

14 maja 2014, 12:48
Zaawansowany

REJESTRACJA02 kwi 2014, 09:42

POSTY        40
Estera17                    

nie lepiej zmienić buty i pójść zapytać co jest nie tak, ewentualnie zadzwonić? inaczej utoniesz w tych pismach

14 maja 2014, 13:06
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA08 maja 2014, 11:12

POSTY        140
ja na odpowiedź z zus-u czekam ok 2 miesięcy, z urzędu skarbowego max 2 tygodnie

mam pytanko:
zrobiłam zajęcie wynagrodzenia. dostałam odpowiedź że owszem pani jest zatrudniona ale za najniższą krajową i to wynagrodzenie jest wolne od zajęć. Czyli... nie naliczam kosztów za zajęcie?

14 maja 2014, 13:22
Fachowiec
Własny awatar

POSTY        1396
reniak                    

mam pytanko:
zrobiłam zajęcie wynagrodzenia. dostałam odpowiedź że owszem pani jest zatrudniona ale za najniższą krajową i to wynagrodzenie jest wolne od zajęć. Czyli... nie naliczam kosztów za zajęcie?

Naliczasz. Zajęcie skuteczne bo tam pracuje. Licz na to że może dostanie kiedyś premie albo podwyżkę ale radze szukać dalej ;)
Nie masz zestawienia za ostanie 3mc? Już by można było zobaczyć czy przypadkiem jakiejś kwartalnej nie było. Jeżeli nie masz to pisz o zestawienie.

14 maja 2014, 13:35
Specjalista

POSTY        488
qubap                    

mera                    

qubap                    

Jeżeli komornik nie chce zajmować wynagrodzenia i kolejnym razem też można je będzie zając to po co czekać. Jak kolejnym razem będzie zbieg na wynagrodzeniu to wtedy przekazał bym akta. Bo tak to zbieg dotyczy tylko rachunku bankowego.

Ze względu na oszczędność czasu.;)
Zobowiązany dzisiaj pracuje, jutro może nie pracować. Rachunek też może w każdej chwili zamknąć. Ale...
Jak już akta są w sądzie, niech zbieg zostanie rozstrzygnięty. W razie utraty/zmiany pracy egzekucja z rachunku może być jedynym możliwym do zastosowania środkiem egzekucyjnym. Zostanie tylko spakowanie akt i wysłanie komornikowi sądowemu. Bez ponawiania procedury rozstrzygnięcia zbiegu.

14 maja 2014, 22:03
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA28 sty 2014, 08:23

POSTY        139
misia23                    

Na jakich zwrotkach wysyłacie upomnienia za śmieci z KPA czy z ordynacji?

ja mam takie gdzie jest na zwrotce i ORDYNACJA I KPA :)

15 maja 2014, 10:01
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA08 maja 2014, 11:12

POSTY        140
upomnienia i cała egzekucja na zwrotkach KPA

15 maja 2014, 10:05
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 5295 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60 ... 379  Następna strona