Teraz jest 10 wrz 2025, 16:10

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5295 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48 ... 379  Następna strona
Egzekucja opłat za gospodarowanie odpadami 
Autor Treść postu
Zaawansowany

REJESTRACJA08 kwi 2014, 06:40

POSTY        99
Post Re: Egzekucja opłat za gospodarowanie odpadami
co to jest adres rejestracyjny ? Mam informacje z US o adresie rejestracyjnym innym niż podatnik wpisał mi w deklaracji. Zastanawiam się czy wysłać jeszcze raz upomnienia na adres rejestracyjny, gdyż upomnienia wysłane na adres z deklaracji były awizowane dwukrotnie. I jaki wpisać adres w tytule wykonawczym ?

24 kwi 2014, 13:55
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA28 paź 2013, 15:11

POSTY        216
Adres rejestracyjny to adres który podatnik wskazał jak właściwy dla niego i konkretnego US. Często zdarza się, że adres rejestracyjny jest inny niż meldunkowy.
Dla Ciebie adres który wskazał w deklaracji jest takim właśnie odpowiednikiem adresu rejestracyjnego w US.

Możesz wysłać korespondencję pod ten adres z US. Ale nie zwalnia Cię to z obowiązku wysłania upomnienia pod adres wskazany w deklaracji śmieciowej. Bo może to być podstawa zarzutu braku doręczenia upomnienia.

24 kwi 2014, 14:14
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA19 lut 2014, 08:35

POSTY        32
dostałam pismo z ZUS, że na rzecz organów egzekucyjnych (komornik i US) kwoty ze świadczeń pozostają w depozycie zakładu i po rozstrzygnięciu bedą dokonywane i za bardzo nie wiem co dalej robić? Bardzo proszę o pmoc, czy wystawiam jakieś postanowienie  czy czekam na info z ZUS?

25 kwi 2014, 07:19
Zaawansowany

REJESTRACJA02 kwi 2014, 09:42

POSTY        40
Masz zbieg skontaktuj się z komornikiem.

25 kwi 2014, 08:42
Specjalista

REJESTRACJA22 paź 2006, 10:48

POSTY        427
Magdallene30                    

dostałam pismo z ZUS, że na rzecz organów egzekucyjnych (komornik i US) kwoty ze świadczeń pozostają w depozycie zakładu i po rozstrzygnięciu będą dokonywane i za bardzo nie wiem co dalej robić? Bardzo proszę o pmoc, czy wystawiam jakieś postanowienie  czy czekam na info z ZUS?

Masz zbieg egzekucji administracyjnej i sądowej. W zależności od tego na jakiej podstawie prowadzi egzekucję komornik sądowy, to albo przejmie on egzekucję z automatu (jeśli prowadzi postępowanie na podstawie nakazu zapłaty wystawionego w elektronicznym postępowaniu upominawczym), albo sąd rozstrzygnie kto będzie dalej prowadził egzekucję z tego przedmiotu. Po szczegóły zajrzyj do kpc (art. 773 i nast).

25 kwi 2014, 10:47
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA17 mar 2014, 15:07

POSTY        19
Czy jak wysyłam zajęcie np. do pracodawcy to pisze do niego jeszcze zawiadomienie o zajęciu?

25 kwi 2014, 10:50
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA28 paź 2013, 15:11

POSTY        216
Jak jeszcze. Wydajesz zajęcie które nazywa się "zawiadomienie o zajęciu prawa majątkowego stanowiącego ......."

25 kwi 2014, 11:18
Zaawansowany

REJESTRACJA02 kwi 2014, 09:42

POSTY        40
:stop: Podniosę ponownie:

czy realizujecie obce tytuły? A jesli nie realizujecie to na jakiej podstawie przekazujecie do US?

25 kwi 2014, 11:29
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA17 mar 2014, 15:07

POSTY        19
preston                    

Jak jeszcze. Wydajesz zajęcie które nazywa się "zawiadomienie o zajęciu prawa majątkowego stanowiącego ..."

Dzięki, zmylił mnie zapis z jednego szkolenia, ze wysyłam zawiadomienie o zajęciu i pismo o zawiadomieniu a do zobowiązanego zawiadomienie o zajęciu i tak samo pismo o zawiadomieniu. Dziwne mi sie to wydawało, dlatego pytam. Pierwszy raz dokonuje zajęcia i moze dlatego zadaje takie dziwne pytania  :(

25 kwi 2014, 11:35
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA04 kwi 2014, 08:30

POSTY        55
Do nas obce tytuły jeszcze nie wpłynęły ale te, które wysłaliśmy do innych miast zostały zrealizowane. Taka podpowiedź :)

25 kwi 2014, 12:02
Zaawansowany

POSTY        99
belpru                    

:stop: Podniosę ponownie:

czy realizujecie obce tytuły? A jesli nie realizujecie to na jakiej podstawie przekazujecie do US?

Nie masz podstaw do przekazania tytułów do US, jeśli nie zbiegu administracyjnego. Sama z chęcią wystawiłabym tytuły do innego wójta/burmistrza/prezydenta miasta tylko nie wiem kto jest organem we Wrocławiu, bo tam jest jakaś spółka. Podpowie ktoś ?

25 kwi 2014, 12:02
Specjalista

REJESTRACJA22 paź 2006, 10:48

POSTY        427
Jak dla mnie - Prezydent Wrocławia, to że powierzył te obowiązki innej spółce, nic nie zmienia. Spółka realizuje je z upoważnienia Prezydenta i w jego imieniu.

25 kwi 2014, 12:16
Zaawansowany

POSTY        99
dzięki, przecież to logiczne

A wrócę jeszcze do zbiegu z komornikiem. Czy od razu wysyłacie akta z wnioskiem o rozstrzygnięcie do sądu jak dostaniecie info, że jest zbieg czy czekacie na wezwanie sądu o akta. Pytam bo miałam sytuację, że komornik prowadził postępowanie w oparciu o elektr. tytuł, a ja o tym nie wiedziałam i wysłałam akta do sądu. Później komornik wezwał mnie o akta i tam była dopiero informacja, że prowadzi post. na podstawie elektr. tytułu. Chyba mi nikt głowy za to nie urwie ?

Ostatnio edytowano 25 kwi 2014, 13:01 przez kwiat, łącznie edytowano 1 raz

25 kwi 2014, 12:31
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA28 sty 2014, 08:23

POSTY        139
preston                    

Adres rejestracyjny to adres który podatnik wskazał jak właściwy dla niego i konkretnego US. Często zdarza się, że adres rejestracyjny jest inny niż meldunkowy.
Dla Ciebie adres który wskazał w deklaracji jest takim właśnie odpowiednikiem adresu rejestracyjnego w US.

Możesz wysłać korespondencję pod ten adres z US. Ale nie zwalnia Cię to z obowiązku wysłania upomnienia pod adres wskazany w deklaracji śmieciowej. Bo może to być podstawa zarzutu braku doręczenia upomnienia.

Witam!
Proszę PRSTON powiedz mi ,co mam zrobić jak wróciły mi z poczty odpisy tyt. nie doręczyła poczta, awizowano itp. czy teraz ten odpis do akt dopinam i tak prowadzę postępowanie egzekucyjne?ale na jakiej podstawie?czy naliczam dalsze koszty egzekucyjne związane z poszukiwaniem majątku i zajęciami czy nie mogę już naliczać kosztów od czynności bo nie dostarczyłam odpisu w ciągu 14 dni. Proszę o wyjaśnienie.

28 kwi 2014, 06:36
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 5295 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48 ... 379  Następna strona